Anna sen soida, anna sen soida!

3.11.2014

Fiina Oljemark oli ottelun tehokkain ja Helena Sivula ahkeroi mainiosti korin alla
Jenni Järvi kuntoutuu pikkuhiljaa
Laura Lahtinen puolusti sinnikkäästi Nokian ykköspelaajaa

EBT:n naisjoukkue kohtasi sunnuntaina kotonaan BC Nokian ykkösdivisioonan neljännen kierroksen ottelussa. Vastassa oli harjoituspeleistä tuttu joukkue, mutta rosterissa tapahtuneiden muutosten takia ennakkoasetelma oli jännittävä.

Kolmannen jakson puoliväliin asti ottelu olikin tasainen, mutta sitten kotijoukkue sai isomman vaihteen päälle, eivätkä vieraat enää pysyneet perässä. Jaksot 12-14, 21-17, 13-8 ja 36-14. Lopputuloksena selkeä kotivoitto pistein 82-53.

Pelissä oli alusta loppuun hyvä vauhti ja syke. Varsinkin vierailijoiden 37:40 pelannut #9 Katri Menna työllisti kotijoukkueen puolustusta nopeudellaan. Toisessa päässä BC Nokian agressiivinen puolustus oli vaikea avata, mutta toisaalta se oli kuluttavaa ja tuotti virheitä tasaiseen tahtiin. EBT pääsi viivalle 36 kertaa ja onnistui 25 kertaa (69%). Koska kakkoset ja kolmoset onnistuivat kummallakin joukkueella suunnilleen yhtä hyvin, yritysten määrä ratkaisi. EBT:llä pelitilanneyrityksiä oli yhteensä yli 20 enemmän kuin BC Nokialla, mikä selittää osan piste-erosta. Loppu selittyy vapareilla, joissa EBT otti 15 pisteen etumatkan. Levypalloja kotijoukkue raastoi kauden tähänastisen ennätyksen, peräti 61.

Kun EBT saa flow-tilan päälle, sen peli näyttää helpolta ja kaikki tuntuu onnistuvan. Pallo liikkuu pelaajalta toiselle jouheasti ja kolmoset putoavat sukkana. Voittavalle joukkueelle on kuitenkin ehkä vieläkin tärkeämpää pitää väistämättömät notkahdukset lyhyinä. Ei riitä, että on hyvä hyvinä hetkinä, pitää olla tarpeeksi hyvä myös huonoilla jaksoilla. Kauden saldo neljä voittoa neljässä pelissä on hyvä osoitus joukkueen tasaisuudesta.

"Ensimmäisellä puoliajalla kävi ilmi, että valmentaja ei ollut saanut viestiään läpi pelaajille koskien puolustuksen game plania", kritisoi EBT:n head coach Niko Hellman ottelun jälkeen. "Puoliajalla se kuitenkin tavoitti joukkueen ja toisella puoliajalla toteutus Nokian Katri Mennan pysäyttämisessä oli joukkueena erinomaista, Laura Lahtisen henkilökohtaisen panoksen johdolla", Niko jatkoi. "Hyökkäyspään toteutus oli kauden parasta läpi ottelun, ensimmäisellä puoliajalla emme vain saaneet koreja. Neljännellä neljänneksellä sitten tuli kauden ensimmäinen kolmen jono kaaren takaa, mikä ratkaisi ottelun ja antoi itseluottamusta, joka kantaa toivottavasti tuleviinkin peleihin. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla, tänäänkin kahdeksalle pelaajalle vähintään seitsemän pistettä", kiitteli Niko suojattejaan.

Ottelun onnistujina palkittii #9 Katri Menna BC Nokiasta ja #33 Helena Sivula kotijoukkueesta.

 

Teksti Hannu Sivula

Kuvat (Kataja ottelusta) Kari Mattila