Voittaminen ei ole kaikki kaikessa, mutta voitontahto on

9.11.2014

Fiina Oljemark taisteli tuplatuplan, 11 pistettä ja 10 levypalloa
Laura Lahtinen ja Lotta Eräkangas osuivat pömpeliin useimmin
Tilaa hakemassa Inari Syrjänen ja Laura Lahtinen
Voitosta taisteltiin kaksinkäsin

Isänpäivän kotiottelussa EBT:n naiset kohtasivat Torpan Pojat II -joukkueen Munccasta. (Miksi muuten naisjoukkueen nimi pitää olla "Pojat"?) Kotijoukkueen saldo ennen ottelua oli puhdas 4-0, vieraat olivat voittaneet sarjassa vasta yhden pelin. Helppo sunnuntaipeli siis tiedossa? Juu ei.

EBT väänsi pelistä lopulta kaksi pistettä, mutta helpolla ne eivät tulleet. Lopputulos 63-52, jaksot 18-10, 6-11, 17-18 ja 22-13.

Green Bay Packersin legendaarinen valmentaja Vince Lombardi on todennut voittamisesta: "Jos sillä ei ole merkitystä, kumpi voittaa ja kumpi häviää, niin miksi sitten edes lasketaan pisteet?" Viiden ottelun voittoputken jälkeen voi todeta, että EBT:ssä pelaa voitontahtoisia naisia. Tänäänkään ei jaettu tyylipisteitä tai koettu flow-tiloja, mutta periksiantamattomuutta ja uskoa omaan tekemiseen nähtiin sitäkin enemmän. Johtoasema vaihtui pelissä seitsemän kertaa ja tasoissa käytiin kahdeksan kertaa. Vasta pari minuuttia ennen loppusummeria, kun kotijoukkue sai kasvatettua eron viiteen pisteeseen, alkoi EBT:n voitto varmistua.

Kauden muissa otteluissa EBT:tä vastaan on yritetty kahden pisteen heittoa keskimäärin noin 40 kertaa. ToPo II pääsi yrittämään 58 kertaa. Onneksi vain joka kolmas yritys onnistui, muuten lopputulos olisi voinut olla toinen. Hieman yllättäen EBT teki puolet pisteistään nk. maalilta, vaikka otti vain 14 hyökkäyslevypalloa.

"Emme olleet puolustuspäässä omalla tasollamme ja Topo kamppaili hyvin levypalloista läpi ottelun. Isompana joukkueena meidän olisi pitänyt olla tänään levypalloissa parempia. Hyökkäyspäässä emme saaneet palloa liikkeelle normaaliin tapaamme ja näin ollen peli ei lähtenyt rullaamaan missään vaiheessa", analysoi EBT:n head coach Niko Hellman pelin jälkeen. Kritiikin jälkeen Niko totesi olennaisen: "Hieno asia, että voitimme!"

Ottelun onnistujina palkittiin vierailijoiden #11 Satu Leppänen ja kotijoukkueesta #30 Lotta Eräkangas.

 

Teksti ja kuvat Hannu Sivula