Nashika "Breezy" Williams vahvistaa EBT:n naisten edustusjoukkuetta

16.11.2014

EBT:n naisten edustusjoukkueen riveihin on tällä viikolla liittynyt amerikkalaisvahvistus Nashika "Breezy" Williams, 22. 180 cm pitkä laituri pelasi jo sunnuntaina EBT:n kaataessa Helsingin NMKY:n.

Breezy pelasi alkukauden Korisliigaa Tampereen Pyrinnössä, mutta päätti try-out -jakson päätytty siirtyä etelämmäksi.
 
EBT:n naisten edustusjoukkueen toiminta on kehittynyt seuraavalle tasolle. Se on aloittanut naisten 1-divisioonan tappioita ja kuuden pelatun kierroksen jälkeen EBT on jaetulla kärkisijalla. Joukkueen tavoitteena on voittaa naisten 1-divisioona ja nousta naisten Korisliigaan. 
 
EBT:n naisten edustusjoukkueen toiminnan kehittämiselle on vahva pohja. Tyttöjuniorien lukumäärässä ja kilpailullisessa menestyksessä mitattuna EBT kuuluu Suomen parhaimpiin koripalloseuroihin. Tällä kaudella EBT:n A- ja B-tytöt pelaavat SM-sarjassa ja myös C-tytöt ovat varmistaneet paikkansa vuodenvaihteen jälkeen alkavaan SM-sarjaan. Myös nuoremmissa ikäluokissa on kasvamassa paljon lahjakkaita ja motivoituneita tyttöjä. 
 
Naisten ja tyttöjen valmentajat ovat tehneet vuosien ajan pitkäjänteisesti ja sitoutuneesti töitä pelaajien kehittämiseksi. Huomionarvoista on myös, että valmentajiamme on kutsuttu mukaan nuorten maajoukkuetoimintaan. Äskettäin esimerkiksi Lauri Järvinen on valittu nuorten All Stars –leiritykseen valmentajaksi. 
 
Usean vuoden pitkäjänteisen ja nousujohteisen toiminnan seurauksena meillä on nyt hieno mahdollisuus yrittää nousua naisten Korisliigaan. 
 
EBT:n hallituksen aikaisemmin hyväksymään Naiset Korisliigaan -projektiin liittyen hallitus päätti kokouksessaan 11.11.2014 hyväksyä, että naisten edustusjoukkueella on mahdollisuus hankkia ulkomaalaisvahvistus. Naisten joukkueen taustat ovat keränneet rahoituksen ulkomaalaispelaajan rekrytointiin ja sopimukseen kuuluvien taloudellisten velvoitteiden hoitoon. Pääseuralle ei rekrytoinnista aiheudu ylimääräistä kulua. Naisten edustusjoukkueen toiminta eriytetään Espoo Basket Team ry:stä omaksi yksikökseen kevään 2015 aikana, mikäli sarjanousu varmistuu. 
 
EBT:n väreissä pelasi viimeksi ulkomaalaisvahvistus kaudella 2002-2003, kun liettualainen Jurgita Kausaite vahvisti naisten joukkuetta. EBT:n ja Tapiolan Hongan yhteiseen naisten edustusjoukkueen Espoo Teamin viimeisellä kaudella 2011-2012 joukkuetta vahvisti hetken ajan Special Jenings.
 
Nashika Williams esiintyy ensimmäisen kerran kotiyleisölle sunnuntaina 30.11., kun Espoonlahden hallille saapuu paikallisvastustaja Honka Akatemia. Ottelu alkaa klo 13.30.
 
Tervetuloa kannustamaan EBT voittoon!