“Voittajat eivät koskaan luovuta ja luovuttajat eivät koskaan voita"*

17.11.2014

Natalia Bhebhe pääsi pisteiden makuun Lappeenrannassa
Helena Sivulalla oli erittäin vahva esitys
Breezy Williams debytoi sunnuntaina

A-tytöillä ja naisilla oli vierasotteluviikonloppu; A-tytöt matkasiva itärajalle Lappeenrantaan ja naiset Malmille.

Lauantai: ATSM Lappeenrannan Catz - EBT

EBT:n A-tyttöjen SM-joukkue suuntasi lauantaina Lappeenrantaan Catzin vieraaksi. Odotettavissa oli tiukka kamppailu huippurosterilla pelannutta kotijoukkuetta vastaan. Ensimmäinen jakso osoitti, että odotuksille oli perusteita. Kotijoukkue vei jakson tylysti 20-7. Toisella jaksolla vieraat pääsivät jo paremmin peliin mukaan. Jaksovoitto pistein 14-8 ja ero kaventui seitsemään pisteeseen. EBT:n tilaisuus oli kolmannella jaksolla, kun se pääsi pisteen päähän Catzista (41-40). Valitettavasti siitä alkoi kotijoukkueen neliminuuttinen rynnistys, jonka jälkeen lukemat olivat 60-42. Maagista valmentajaa Vince Lombardia optimistisesti lainaten: "Emme me hävinneet, meiltä vain loppui aika". Optimismista huolimatta EBT:lle kauden ensimmäinen tappio pistein 81-56. 

"Ensimmäisessä erässä emme olleet yhtään valmiita pelaamaan, meitä vastaan tehtiin todella helppoja koreja ja hyökkäyksessä olimme hölkkävauhdissa. En voi ymmärtää enkä hyväksyä", kommentoi EBT:n A-tyttöjen head coach Niko Hellman ottelun jälkeen. No, jos pelaamaan pitää ajaa suunnilleen eri aikavyöhykkeelle ja ottelu alkaa lauantaina kello 11.30, niin ei ihmekään, että tytöillä on unihiekkaa silmissä ja jet lag. 

"Seuraavan kolmen erän miespuolustukseemme olen erittäin tyytyväinen. Saimme paljon riistoja aktiivisuudellamme ja Krissen (Kourilehto) voi nostaa tässä esiin siinä, että hän sai jatkuvasti aktiivisilla käsillään "hipaisuja" palloon, mikä johti riistoihin. Hyökkäyksessäkin pääsimme kolmen viimeisen erän aikana laadukkaisiin korintekopaikkoihin, mutta viimeistelytarkkuus oli huonoa. Peli ratkesi kolmannessa erässä Catzin ottamaan paikkaprässiin, jonka mahdollisen tulon olimme tiedostaneet ennen peliä. Taisimme menettää siihen noin 20 palloa about kahdeksassa minuutissa, nämä luonnollisesti löytyivät usein muutamassa sekunnissa omasta sukastamme", Niko summasi ottelun ratkaisun.Sunnuntai: N1D HNMKY - EBT

Viikonlopun toisessakin ottelussa suunnattiin itään, mutta tällä kertaa onneksi vain Malmille, missä naisten ykkösdivarin ottelussa vastaan asettui HNMKY.

Tässä pelissä EBT oli hereillä alusta lähtien. Ensimmäinen jakso vakuuttavasti espoonlahtelaisille 19-8. Toisen jakson keskelle osui virhesuma, jonka aikana näytti, että kotijoukkue pääsisi mukaan peliin. EBT sai kuitenkin koottua rivinsä ja piti Namikan sopivalla etäisyydellä. Jakso kotijoukkueelle 18-15. Pitkälle tauolle lähdettiin EBT:n 26-34 johdossa. 

Kolmannella jaksolla oli jälleen EBT:n vuoro iskeä. HNMKY:n paikkapuolustus sotki ajoittain EBT:n hyökkäämistä, mutta nopea pallon liike ja hyökkäykset paikan saumoihin avasivat puolustuksen. Jakso oli ajoittain EBT:ltä ehkä kauden viihdyttävintä korista. Kumma juttu, miten hyvä vastustaja saa omastakin joukkueesta parhaan esiin. Vahva jakso espoonlahtelaisille ja viimeiselle tauolle lähdettiin 16 pisteen johdossa. 

Kauan odotettu Family Oljemarkin jäsentenvälinen kamppailu päättyi ennenaikaisesti ajassa 33.11, kun HNMKY:n #19 Linnealle vihellettiin viides henkilökohtainen virhe. Kotijoukkue voitti viimeisen jakson (22-16), mutta ei saanut EBT:tä kiinni. Selkeä voitto pistein 72-62 venytti EBT:n voittoputken jo kuuteen otteluun. Sarjan kärjessä jatkavat puhtaalla pelillä Puhuttaret ja EBT.

"Meillä pelasi tänään ensimmäistä kertaa #24 Nashika "Breezy" Williams, joten hyökkäyspelissämme oli hyvin vähän sisältöä käytössä", kommentoi EBT:n naisjoukkueen head coach Niko Hellman pelin jälkeen. "Vastustaja meni toisen jakson alkuun paikkaan ja niin kauan kuin yritimme juosta paikkahyökkäystämme, emme saaneet yhtään hyvää ratkaisua aikaiseksi. Lopetimme sen ja aloimme vain liikuttaa palloa vapaalle pelaajalle ja niin pääsimme peliin takaisin mukaan. Pääsimme hyvin vapaaheittoviivalle läpi ottelun, mutta heitimme niitä kauden huonoimmalla prosentilla.", Niko jatkoi. Osumatarkkuus ei todellakaan ollut tänään EBT:n paras puoli (vaparit 57 %, kakkoset 39 % ja kolmoset 15 %), mutta prosenteilla ei voiteta pelejä, vaan pisteillä. "Helena (Sivula) oli todella hyvä tänään (24/8) ja Breezyltä OK debyytti (17/12). Hän tulee auttamaan urheilullisuudellaan meitä paljon puolustuksessa ja levypallopelissä sekä tuo hyökkäykseemme lisää korintekovoimaa, kunhan pääsee sinuiksi peliemme kanssa", ennakoi Niko jatkokautta.

Ottelun onnistujina HNMKY palkitsi omistaan #10 Erja Laaksosen ja EBT:stä #33 Helena Sivulan.

 

Teksti Hannu Sivula

Kuvat Kari Mattila