"Pienet yksityiskohdat ratkaisevat. Pienistä asioista kasvaa isoja asioita."*

23.11.2014

Lotta Vesiluoma ja SPG:n Tessa Virtanen kamppailivat hengästyttävästi läpi ottelun. Helena Sivula raatoi voiton eteen selkeästi huono vointisena.

EBT:n A-tytöt saivat lauantaina vieraakseen SB-Girls I -joukkueen Lahesta. SBG on juuttunut SM-sarjassa häntäpäähän, mutta kahdessa viimeisessä ottelussaan joukkue oli pistänyt Hongan ykkösen ja kolmosen tiukille. Kärkijoukkueen ja nousukuntoisen haastajan kohtaamisesta oli siis odotettavissa mielenkiintoinen kamppailu.

Heti alussa oli selvää, ettei ottelusta tulisi ainakaan kotijoukkueelle kakunpalaa. SBG pelasi vauhdikasta koripalloa, riisti ja juoksi nopeita hyökkäyksiä. Kotijoukkueen otteissa oli yllättävää huolimattomuutta, liian moni syöttö päätyi suoraan vastustajan käsiin. Rutiinilla ja kovuudella espoonlahtelaiset kuitenkin veivät ensimmäisen jakson pisteellä (22-21).

Toisella jatkettiin siitä, mihin ensimmäisellä lopetettiin. SBG juoksi nopeita ja hyökkäsi rohkeasti epäonnistumisia pelkäämättä. Rohkeus johtaa yrittämiseen, yrittäminen onnistumisiin ja onnistumiset vahvistavat itseluottamusta. Haastajat veivät toisen jakson kahdella pisteellä (13-15) ja siirtyivät pitkälle tauolle lähdettäessä pisteen johtoon.

Jotain kotijoukkueen pukuhuoneessa taisi tauolla tapahtua - ehkä kuntojuomaa tai kannustuspuheita? - koska kolmannella jaksolla parketille marssi selvästi sisuuntunut joukkue. EBT takoi taululle 20 pistettä ja vei jakson seitsemällä pisteellä.

Vimeisen jakson alussa joukkueet tekivät pisteitä tasatahtiin, mutta puolessa välissä SBG sai aikaan 6-0-putken ja tuli neljän pisteen päähän. Ottelun lopussa kumpikin joukue teki vuorollaan pisteitä, mutta EBT säilytti johtonsa loppuun asti. SBG:lle kolmas niukka tappio peräkkäin pistein 70-66.

"Tasainen vääntö alusta loppuun", totesi EBT:n head coach Niko Hellman voiton jälkeen. "Vastustaja oli jatkuvasti aktiivinen kohti koria ja pelasi hyvin. Me teimme tänään pari koria enemmän ja ansaitsimme sillä voiton", Niko jatkoi. 
Voitto oli EBT:n A-tytöile kauden viides, mutta löytyi pelistä Nikon mielestä myös kritisoitavaa: "Levypallopelissä meillä oli senteissä ja kiloissa lähtökohtaisesti etu, minkä olisi pitänyt pelin sisällä näkyä selvemmin". Ehkä hieman yllättäen yhdeksi EBT:n vahvuuksista on myös tilastojen mukaan muodostunut skoraaminen silloin, kun kello ei käy. "Vapaaheittoviivalle pääsemme toistuvasti enemmän kuin vastustaja ja se on erittäin positiivinen asia", Niko kehuu. 
Vapaaheitot käytännössä ratkaisivat pelin myös tänään. Kakkosissa EBT hävisi SBG:lle neljä pistettä, kolmoset menivät tasan ja vaparit kotijoukkue vei kahdeksan pisteen erolla.

Ottelun onnistujina palkittiin jälleen tasaisen varman ottelun pelannut kotijoukkueen #10 Niina Mattila ja SBG:stä väsymättä raatanut #5 Tessa Virtanen.

* Viikon vakiositaatti on tällä kertaa legendaariselta koripallovalmentaja John Woodenilta.

 

Teksti Hannu Sivula

Kuvat Kari Mattila