A-tytöille ja naisille pinnat kierroksen otteluista

8.12.2014

Inari Syrjänen 26 pistettä
Fiina Oljemark 21 pistettä
Helena Sivula 16 levypalloa

A-tytöt kohtasivat viikolla Tapiolan Honka III:n ja naiset matkasivat sunnuntaina Jyväskylään.

Torstai-illan A-tyttöjen SM-sarjan pelistä ei jäänyt jälkipolville paljon muuta kerrottavaa kuin ennätyksellisen huono heittoprosentti ja senkin unohtaa mielellään nopeasti. Pääasia, että pisteet jäivät Espoonlahteen.

 

Tyttökorista Keski-Suomi

Onneksi EBT:n naisjoukkueelle ei makseta lisiä viikonlopun yöpeleistä, muuten sunnuntain reissusta Jyväskylään olisi tullut kallis. Ylösheitto kello 18 on vierasjoukkueelle aika paha, mutta kuten Jyväskylän oma poika Matti Nykänen on todennut: " Maailma ei lopu Joroisiin". 

Ottelu oli kaksi kertaa tasoissa. Ensin ajassa 00:34 ja toisen kerran, kun pelikello näytti 1:28. Muuta tasaista pelissä ei juuri ollutkaan. EBT voitti ensimmäisen jakson 21 pisteellä (14-35). Lopussa eroa oli 47 pistettä ja EBT:lle kauden kahdeksas voitto pistein 61-108. Virtuaaliraportoinnin mukaan EBT:n voitto perustui kolmeen asiaan: espoonlahtelaiset veivät onnistuneet kolmoset 48-9, levypallot 58-35 ja jokainen pelaaja teki vähintään kahdeksan pistettä. Green Bay Packersin maagisen valmentajan Vince Lombardin mukaan: "Organisaation saavutus on yhteistulos jokaisen yksilön panoksesta". 

"Ensimmäinen puoliaika oli todella laadukasta pelaamista meiltä ja löysimme hyökkäyksessä erinomaisesti vapaat heitot ja heitimme myös kovalla prosentilla sisään", kiitti EBT:n head coach Niko Hellman pelaajiaan voiton jälkeen. "Toisella puoliajalla aloimme väsyä omaan intensiteettiimme, kun matkassa oli vain kahdeksan pelaajaa ja se johti meidän puoleltamme 19 pallon menetykseen. Voi olla kuitenkin erittäin tyytyväinen siihen, että tekee tyttökoripallossa 108 pistettä ja siitä riitti onnistumisia kaikille", totesi Niko kotimatkalla pelin jälkeen.


EBT:n seuraava peli on kotona perjantaina 12.12. kello 19 Puhuttaria vastaan. Joukkueet ovat sarjan kärjessä tasapistein puhtaalla sarjalla, joten seuraavassa pelissä nähdään, kuka on naisten ykkösdivisioonan ykkönen. Tai Mattia siteeraten: "Se on ihan fifty-sixty miten käy."