"Asiat ovat niin kohdallaan kuin voivat olla ja minulla on tasapainoinen olo"*

18.12.2014

Koritelineen vaijeri katkesi; työnjohtajia riittää
Anni Kärkkäisellä oli vahva ilta
Kristiina Kourilehto määrätietoisena
Tauko paikallaan? Ottelun tuloksena paketoitiin pari nilkkaa

Otteluita pukkaa niin tiiviisti, että edelliset pari naisten/AT ottelua taisi jäädä tällä palstalla raportoimatta. Jos haluat olla ajantasalla, seuraa myös Facebookissa Espoo Basket Team Naiset/AT.

Naisten ykkösdivisioonan ottelu EBT vastaan Helmi Capitals Espoonlahden urheiluhallissa pääsi alkamaan poikkeuksellisesti akateemisen vartin myöhässä. Toisen korin nostovaijeri katkesi ja koriteline roikkui aivan väärässä asennossa. Naapurista hälytettiin palomiehet tutkimaan tilannetta, mutta ongelma päätettiin kuitenkin ratkaista omin voimin. Kekseliäisyydellä ja 25 metrillä Biltemasta hankittua ankkuriliinaa saatiin koriteline lopulta viritettyä oikeaan asentoon.

Lyhyt lämmittely ja myöhästyminen eivät näkyneet pelissä. Kumpikin joukkue pelasi vauhdikasta ja aktiivista koripalloa ensi minuuteista lähtien. EBT vei ensimmäisen jakson selkeästi pistein 22-6 ja näytti, että tänään ei arasteltaisi heittää. Toisella jaksolla vauhti hetkellisesti hiipui ja vierailijat veivät jakson kahdella pisteellä. Pitkän tauon alkaessa taululla pisteet 36-22 kotijoukkueen hyväksi.

Kolmannella jaksolla taas lisättiin vauhtia. EBT heitti ottelussa yhteensä 41 kolmosta eli vähintään kerran per peliminuutti. Osumatarkkuus oli parempi kuin tällä kaudella keskimäärin, noin joka kolmas yritys osui. 42 pistettä kolmosilla, 63 levypalloa ja 24 syöttöä kertovat, että palloa haluttiin, mutta siitä myös raaskittiin luopua, jos kaverilla oli parempi paikka. Kolmanteen jaksoon EBT nakutti tylyt numerot 29-17. Viimeinen jakso 24-20 ja koko ottelu ansaitusti EBT:lle 89-59.

"Pari nilkkaa meni ottelussa, nyt alkaa harmittavasti loukkaantumisia kasaantumaan. Tulee sopivaan paikkaan kuukauden tauko peleistä", huokaili EBT:n naisjoukkueen head coach Niko Hellman ottelun jälkeen. "Tänään saatiin palloa hyvin liikkeelle ja siirtymäpelaaminen hyökkäyssuuntaan oli kauden parasta. Kärkkäinen (#15 Anni, joka myös valittiin ottelun onnistujaksi) ansaitsee erityismaininnan korinalustojen dominoinnista", jatkoi Niko.

Vierailijoiden #6 Iida Nikula palkittiin kovasta yrityksestään.

* Otsikko on sitaatti Matti Nykäseltä. Se ei liity mitenkään koripalloon, mutta kuvaa hyvin tunnelmia, kun koriteline saatiin paikalleen.

 

Teksti Hannu Sivula

Kuvat Elisa Hautala