Naiset ja AT: Simmottis ja tämmöttis

22.1.2015

Amy Kame pomppasi heti ottelun avausheitossa omiin korkeuksiinsa
Helmi Basketin HBA rosteri antoi EBT:lle tiukan vastuksen
Niina Mattila pitää Helmen ehdottoman ykköstykin Sandra Karstenin pois korilta
Amy Kame puikkelehti näppärästi korille ja väänsi pisteet kädessä roikkumisesta huolimatta
Elisa Hautala ja Natalia Bhebhe pitivät vauhtia
Nikon ohjeita kuulemassa Elisa Hautala, Kiia Larmala ja Heidi Hausen
Kristiina Kourilehto suuntaa määrätietoisesti korille

Paluu arkeen alkoi EBT:n naisjoukkueelta kovalla vieraspelillä Helmi Basketia vastaan Malmilla. A-tytöt matkasivat Turkuun.

Vuoden avaus kappailun molemmat joukkueet ovat naisten divarin kärkinelikössä, joten odotettavissa oli tiukka kamppailu. Tauon aikana EBT oli vahvistunut Coloradosta San Diegon kautta Espooseen kotiutuneella Amy Kamella (#24, 180 cm, 22v.).

"Ottelun kulku" -graafi kertoo, että ennakko-odotus piti paikkansa. Ensi minuuttien jälkeen EBT hankki johtoaseman ja säilytti sen loppuun asti. Lähimmillään kotijoukkue pääsi toisella jaksolla kahden pisteen päähän, mutta ei sen lähemmäksi. Jaksopisteet 16-22, 14-18, 20-15 ja 16-22. Koko ottelu EBT:lle selvin numeroin 66-77. 

EBT:n naisjoukkueen head coach Niko Hellman ei ollut voitosta huolimatta täysin tyytyväinen joukkueensa esitykseen. "Aika pitkä tauko viimeisestä pelistä ja se oli toivottavasti syy, siihen miksi heitettiin niin paljon palloa seinille ja oltiin puolustuksessa koko ajan askel jäljessä", Niko totesi.

Hyviäkin puolia pelistä Nikon mukaan löytyi: "HBA on kuitenkin erittäin lahjakas ja liikkuva ryhmä, joten 11 pisteen voitto heistä on suoritus, johon on mahtunut paljon hyvääkin. Hyvää tänään oli levypallopelin dominointi ja hyökkäyspelaamisen tehokkuus. Lähtökohdat hyökkäykseen olivat vähintäänkin sekavat, kun uusi pelaaja on ollut mukana vasta viikon ja meillä oli takakentällä loukkaantumisten takia vajausta, mistä johtuen osa pelaajista teki "uusia" asioita." 

Amyn ensimmäinen peli EBT:n paidassa osoitti, ettei 16,1 pisteen ottelukeskiarvo San Diegon yliopiston Toreros-joukkueessa ollut syntynyt tuurilla. Jo tässä vaiheessa voi luvata, että edessä on mielenkiintoinen kausi sekä Amylle että EBT:lle. "Huominen on aina tulevaisuutta", kuten Matti Nykänen osuvasti totesi. 


Viikonloppuna EBT:n A-tytöt suuntasivat Turkuun. Nunnavuoren palloiluhallissa vastaan asettui sarjan häntäpäähän jumittunut TuRi.

25 ensimmäistä minuuttia mentiin vieraiden viedessä, mutta sen jälkeen johtoasema vaihtui viisi kertaa. Aivan loppuun asti EBT:n puristus ei riittänyt, vaan kotijoukkue korjasi sarjapisteet lopputuloksella 62-59.

"Tasaväkinen matsi joka kääntyi tänään TuRille, joka viimeisillä minuuteilla voitti tärkeitä kaksinkamppailuita enemmän kuin me", kommentoi EBT:n A-tyttöjen head coach Niko Hellman ottelun jälkeen. "Tänään meillä oli moni pelaaja isommassa roolissa kuin normaalisti ja näistä Elisa Hautalan (#20) renkaan suojeleminen puolustuspäässä ansaitsee erityismaininnan!", jatkoi Niko.

 

Tulevan viikonloppuna A-tytöt saavat vieraakseen lauantaina 24.1. klo 16 KuBan Järvenpäästä ja naisilla on kokopäiväreissu Joensuuhun Katajan vieraaksi.