"Et pelaa vastustajaa vaan koripallo-nimistä peliä vastaan"*

27.1.2015

Petra Noponen yrittää kaksinkäsin pysäyttää Helena Sivulaa. KuuBan tehokkain, 187 senttinen, Elise Kleimola kummastelee taustalla.
EBT:n Niina Mattila hääri tehokkaasti ympäri kenttää.

EBT:n A-tyttöjen SM-sarja jatkui kotiottelulla Keski-Uusimaa Basket Järvenpää -joukkuetta (kuka näitä nimiä keksii?) eli lyhyemmin KuuBaa vastaan. Syyskauden kohtaaminen lokakuussa päättyi EBT:n 10 pisteen vierasvoittoon, joten nyt KuuBalle oli tarjolla revanssin paikka.

Neljä minuuttia ensimmäistä jaksoa pelattu ja EBT:n johto 10-0. Kotijoukkueen puolustus liikkui ja sijoittui hyvin, mikä teki vieraiden hyökkäämisen vaikeaksi. Jakson puolivälin jälkeen tuli kotijoukkueelle hieman huonompi pätkä, jonka aikana vieraat pääsivät avaamaan pistetilinsä. Jakson voittajasta ei kuitenkaan jäänyt epäselvää, vaan EBT vei sen vakuuttavasti 17-8.

Toisella jaksolla kotijoukkue hivuttautui koko ajan selvempään johtoon. Pelitilannepisteet EBT:lle toisella jaksolla 15-5, mikä kuvaa hyvin pelin etenemistä. EBT rohkeat ajot ja oivaltavat syötöt puhkoivat KuuBan puolustuksen hyökkäys toisensa jälkeen. Toinen jakso EBT:lle 19-9 eli pikälle tauolle lähdettiin kotijoukkueen turvallisen tuntuisessa 36-17 johdossa. Espoonlahden hallin taukomusiikki - miten tämän nyt sanoisi - ei varsinaisesti huomioi varttuneempaa katsojakuntaa. Mutta ehkä sen tarkoitus onkin saada väki pois katsomosta ja kasvattaa buffan myyntiä?

Jäkeläiset aloittivat kolmannen jakson terävästi ja aggressiivisesti 7-0 putkella. Kotijoukkueelta meni neljä minuuttia jakson alussa ilman pistettäkään. Pidemmälle vieraiden rynnistys ei kuitenkaan riittänyt. KuuBa voitti kolmannen jakson 12-9 ja ero kaventui hieman, mutta ei ratkaisevasti.

Viimeisellä jaksolla ei nähty koripallohienouksia. Melkein koko jakso oli enemmänkin pelailua, kuin tiukkaa yritystä. Lopputulos ansaitusti EBT:lle 63-44 ja kauden pelit 2-0. Kuten presidentti Obama on todennut: "Kuuba muuttuu, muttei yhdessä yössä". 

"Tämä oli hyvä, jopa erinomainen, esitys meiltä molemmissa päissä kenttää", hehkutti EBT:n head coach Niko Hellman joukkueensa esitystä pelin jälkeen. "Toki tilaa parantamisellekin jäi muutamassa sovitussa asiassa. Hyökkäyksessä oli ehkä kauden paras toteutus ja saimme todella laadukkaita paikkoja", jatkoi Niko. Osumatarkkuus ei kuitenkaan ollut ihan kohdallaan. "Valitettavasti sudimme korin alta aika paljon helppoja heittoja ohi ja kaareltakaan ei heitto pudonnut, joten yritykset eivät tuoneet pisteitä tulostaululle. Niinan (Mattila, #10) all-around-pelaaminen ja monikäyttöisyys olivat taas erittäin arvokasta meille", Niko summasi.

Kotijoukkue palkitsi ottelun onnistujina vieraiden #13 Veera Puustisen ja kotijoukkueen #10 Niina Mattilan.

* Otsikon lainaus pelin luonteesta legendaariselta valmentajalta nimeltä Bobby Knight.

Teksti Hannu Sivula

Kuvat Kari Mattila