"Pyydä miestä, jos haluat puhetta. Jos haluat tekoja, puhu naiselle"*

16.2.2015

Inari Syrjänen nakkasi kolmen pisteen heitot sisään 50% tarkkuudella
Oljemarkin siskokset Liina (HNMKY) ja Fiina vastakkain parketilla
Anni Kärkkäinen hääri aktiivisesti kentän molemmissa päissä
Amy Kame hoiti hommansa tehokkaasti tuloksena tupla-tupla

Koripallon ystävät suuntasivat aurinkoisena sunnuntain Espoonlahden urheiluhalliin seuraamaan naisten ykkösdivisioonan ottelua, jossa kotijoukkue EBT:tä vastaan asettui HNMKY Stadista.

Syyskauden kohtaamisessa Malmilla EBT oli vahvempi pistein 72-62. Ennen ottelua EBT oli tukevasti kiinni sarjan kakkospaikassa ja HNMKY sarjataulukossa puolivälin alapuolella, joten kotijoukkue lähti otteluun ennakkosuosikkina. EBT N/AT -joukkueen fanien kannattaa Facebookin lisäksi alkaa seurata joukkuetta Instagramissa tunnuksella "ebtnaiset". Kuvista, kommenteista ja mahdollisista jälkiseuraamuksista vastaavat pelaajat.

Tilastojen Heittokartta-graafi kertoo, millainen pelin käsikirjoitus oli. EBT liikutti hyökkäyksissä palloa nopeasti joko suoraan korille tai heitti kaarelta. HNMKY prässäsi puolustuksessa ja heitti selvästi enemmän korin ja kaaren välimaastosta. Ensimmäisellä jaksolla onnistuneet kolmoset EBT:lle 4-1 ja koko jakso 19-15. Vierasjoukkue kävi jakson aikana kerran tasoissa, mutta muuten peli oli espoonlahtelaisten kontrollissa. Tiesitkö muuten, että EBT N/AT -joukkue on Instagramissa tunnuksella "ebtnaiset"? Jos haluat tietää, mitä joukkueelle kuuluu, kannattaa ruveta seuraamaan.

Toinen jakso EBT:lle jälleen neljän pisteen erolla 17-13. HNMKY:n aggressiivinen prässi ja riistoja hakeva puolustustyyli alkoivat näkyä virhetilastossa. Jakson virheet vieraille 8-4. Vaikka kotijoukkueen vapaaheitot eivät oikein osuneet, se sai niin monta yritystä enemmän, että teki vapareilla viisi pistettä vieraiden yhtä vastaan.

Kolmas jakso oli ottelun tasaisin, kummallekin joukkueelle 19 pistettä. EBT:n kolmoset eivät pudonneet, eikä se päässyt vapaaheittoviivallekaan kuin kolme kertaa. Jälkimmäiselle kahden minuutin tauolle lähdettiin EBT:n johtaessa kahdeksalla pisteellä (55-47). Kuten Espoonlahden urheiluhallissakin on niin monta kertaa nähty, kahdeksan pisteen johto ennen viimeistä jaksoa ei takaa mitään. Toisaalta, kuten Clint Eastwood on sanonut: "Jos haluat takuun, osta leivänpaahdin."

Neljäs jakso jälleen neljällä pisteellä kotijoukkueelle. Se kasvatti pistesaldoa tasaiseen tahtiin, eikä antanut vastustajalle käytännössä mitään mahdollisuuksia. Lopputulos ansaitusti EBT:lle 73-61.
HNMKY oli tänään tehokkaampi kakkosissa, mutta EBT vei voiton kolmosissa ja vapareissa. Levypalloissa, menetyksissä, riistoissa ja syötöissä joukkueet olivat suunnilleen tasoissa. Koska sarjakärki Puhuttaret voitti tänään sarjajumbo HoNsU Jyväskylän - vaikkakin yllättävän niukasti - niin sarjataulukko säilyi ennallaan. EBT:llä eroa kaksi pistettä Puhuttariin ja kahdeksan pistettä kolmantena olevaan BC Nokiaan.

EBT:n naisjoukkueen head coachin Niko Hellmanin kommentit ottelun jälkeen olivat kaksijakoiset. "Sekavaa oli tänäänkin lähes koko pelin ajan ja osa pelaajista hävisi aivan liikaa kaksinkamppailuita. Nyt on puolitoista viikkoa aikaa harjoitella ennen seuraavaa peliä ja voimme katsoa muutamia asioita rauhassa läpi", totesi Niko. 
"Helenan (#33 Sivula) puolustuspään riistojen kautta saimme muutaman helpon korin, samoin kuin Annin (#15 Kärkkäinen) korin läheisyydessä tapahtuneiden 1vs1-tilanteiden voittojen kautta", Niko jatkoi. "Tämä on myös erinomainen tilaisuus muistuttaa, että joukkueella on Instagramissa tili, joka kannattaa ehdottomasti käydä tsekkaamassa", Niko muistutti.

Pitkänlinjan EBT-läinen, Lasse Rahkonen, valitsi ottelun onnistujina palkittaviksi vieraiden #19 Linnea "Fiinan Systeri" Oljemarkin ja kotijoukkueesta aktiivisesti pelanneen #15 Anni Kärkkäisen.

Game report: EBT- HNMKY (yes, you guessed right, it's YMCA in English)
EBT's head coach Niko Hellman was not satisfied after the game, although his team won by 73-61. "Disorganized performance from our team. Fortunately we'll have a break for a week and a half to go through certain things", Niko commented after the game.
EBT controlled the game and won three quarters, one was tied. As in so many games this season, EBT outperformed the opponent in three pointers and free throws. Rebounds, steals, turnovers and assists were almost equal between the teams. 
EBT's most efficient player was #24 Amy Kame - who else? A double-double with 24 points and 10 rebounds. She was also fouled nine times, meaning that she was a constant threat to the opponent.

*Otsikon lainaus Iso-Britannian entiseltä pääministeriltä Margaret Thatcheriltä, joka tietojemme mukaan ei pelannut koripalloa.

p.s. Jos et ole vielä käynyt Instagramissa katsomassa EBT N/AT -joukkueen kuvia, niin nyt ei kannata enää aikailla, vaan näpyttää Instagramiin hakusanaksi "ebtnaiset".

 

 

 

Teksti Hannu Sivula

 

 

 

Kuvat Kari Mattila