Miesten kausi päätökseen – lopputuloksena 1B-divarin 3. sija

22.3.2015

EBT:n miesten edustusjoukkueen kausi 1B-divisioonassa päättyi välierissä Perniön Urheilijoita vastaan. PeU oli parempi kolmessa pelissä pistein 75-91, 62-78 ja 88-72, ja meni finaaliin HBA-Märskyä vastaan.

Vaikka välieräotteluiden lopputulokset olivat selvät, EBT taisteli kuitenkin urhoollisesti. Ensimmäisessä välierässä Perniö oli alusta alkaen parempi, mutta toisessa ja kolmannessa pelissä EBT haastoi terävästi vastustajansa. Toinen kamppailu (EBT:n kotiottelu) ratkesi lopullisesti vasta toisella puoliajalla. Kolmannessa kamppailussa EBT johti ensimmäisen erän jälkeen ja vielä puoliajalla peli oli tasan. Ottelun ratkaisi kuitenkin Perniön amerikkalaisvahvistus, alkukaudesta Salon Vilppaan paidassa Korisliigaa pelannut Paul Harrison murjomalla 30 pistettä.

Vaikka EBT:n kausi päättyi kolmeen peräkkäiseen tappioon ja hienoiseen pettymykseen, pitää kuitenkin muistaa, että 3. sija 1B-divisioonassa on EBT:n kaikkien aikojen paras lopputulos. Kokonaisuutena joukkue pelasi hienon kauden ja otti monta makeaa voittoa. Mieleen jäävät erityisesti kaksi voittoa runkosarjan voittaneesta nuorten maajoukkuepelaajia vilisevästä HBA-Märskystä. Runkosarjassa joukkue keräsi 13 voittoa ja 8 tappiota. Joukkue varmisti pudotuspelipaikkansa hyvissä ajoin ennen runkosarjan päätöstä. Ehkä juuri tästä syystä odotukset välieriin Perniötä vastaan olivat korkealla, mutta vielä tällä kertaa EBT:n oli tyytyminen 3. sijaan.

Onnittelut koko joukkueelle, pelaajille, valmentajille kuin taustajoukoille hienosta kaudesta!