Kauden 2014-15 päättäjäiset

11.5.2015

EBT:n kauden päättäjäiset vetivät jälleen Espoonlahden urheiluhallin täyteen. Tilaisuudessa nähtiin harjoittelun tuloksia ja palkittiin ansioituneita pelaajia ja taustoja.

 

 
 
Kauden 2014-2015 palkitut pelaajat
 

Tytöt 07

Kauden pelaaja: Nicole Ogun

Treeneissä keskittynyt esimerkillisesti ja peleissä tsempannut aina loppuun asti.
 

Tsemppari : Sisko Nenonen

Treenien ilopilleri ja pelien sinnikkäin taistelija.
 

Tytöt 06

Kauden pelaaja: # 9 Sofia Virtanen

Sofia on joukkueen kantava voima, joka esimerkillään auttaa joukkuetta aina parhaimpaan suoritukseen. Innokas treenari, joka aina haluaa oppia lisää ja tehdä asiat viimeisen päälle oikein. Kummankin korin alla elementissään, mutta myös pelin rakentaminen on Sofia suuri sydämen asia. EBT:n joukkuepelaaja isolla J:llä.
 

Tsemppari : # 24 Sanni Nelskylä

Jos joskus ei peli rullaa heti alkuminuutilla, Sanni näyttää ennakkoluulottomalla taistelullaan mikä jengi on parketilla. Levari-Prinsessa niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessä, todellinen yleistaistelija joka sytyttää koko joukkueen.
 

Tytöt 05

Kauden pelaaja: Venla Vuorinen

perustelut: Äidiltä on peritty ainakin taistelutahto. Tällä kaudella kunnostautunut erityisesti voimakkaissa korilleajoissa ja myös heittotekniikka on parantunut hurjasti. On myös ilo katsella, miten tämä tyttö neuvoo joukkuekavereita harjoituksissa.
 

Tsemppari: Alva Utriainen

Joukkueen kuopus mutta se näkyy vain pituudessa. Kuuntelee ja noudattaa ohjeita esimerkillisesti. AINA hymy huulessa ja AINA innokkaana pelaamaan.
 

Tytöt 04

Kauden pelaaja: Juliana Haddad

Tytöllä on hirvittävä halu tehdä koreja ja on tällä hetkellä omassa ikäluokassaan maan paras korintekijä. Kehittyi kauden aikana paljon ja pystyi loppukautta kohti tarjoilemaan enemmän korintekotilanteita myös joukkuekavereille kun apupuolustajat miehittivät kolmen sekunnin aluetta. 
 

Tsemppari: Dina Sadojevic-Jelacik

Aloitti koripallon kesällä ja kehitys on ollut mieletön. Kova urheilija. Hän ottaa itsestään kaiken irti koko ajan eikä säästele mitään eikä ketään vaan pelaa kaikki tilanteet loppuun asti täysillä. 
 

Tytöt 03

Kauden pelaaja: Nenne Spångberg

Ei ehkä vielä joukkueen paras pelaaja, mutta vääjäämättömästi matkalla siihen suuntaan. Kun urheilullisen erityislahjakkuuden yhdistää kovaan asenteeseen ja valtavaan haluun oppia, näyttää tie selvältä. Iloinen tyttö, jolla vasta vuosi takana lajin parissa ja toivottavasti lukemattomia hienoja vuosia edessä. Jokainen treeni vie eteenpäin ja kohti sitä tosiasiaa että Nenneä ei stoppaa kukaan valmentajan paljon jankuttamassa catch & go-pelaamisessa. Ja jos Nenneltä kysyttäisiin, treenaisimme joka päivä ja pariin kertaan. Hyvä Nenne!
 

Tsemppari: Aino Pelander

Voisi tietysti olla myös kauden pelaaja, mutta Ainon tavassa pelata ruumiillistuu niin täydellisesti tämän kategorian idea, että näin sen on oltava. Harvoin näkee näin nuorissa vastaavanlaista suoraviivaisuutta ja pelottomuutta. Haluaa voittaa yksittäisiä tilanteita, eikä vain halua, vaan myös voittaa. Aino on ymmärtänyt sportin perusidean, iloa ja hauskuutta unohtamatta!
 

Tytöt 02

Kauden pelaaja: Ella Rendic

Ahkera harjoittelija, joka on puolustuksen kautta kehittynyt kauden aikana ratkaisijaksi, joka vahvoilla läpiajoilla ja keskimatkan heitoilla sytyttää koko joukkueen tiukassakin tilanteessa.
 

Tsemppari: Nea Weckström

Periksi antamaton taistelija, joka ei kaihda kontakteja. Ahkera ja tunnollinen harjoittelu näkynyt niin lajitaitojen kuin fyysiikan kehittymisenä.
 

Tytöt 01

Kauden pelaaja: Sanni Tuomisto

 "Hei valkku, mis sie tartteet oikein hyvän tytön? Täs siulle on sellaine"....Sanni on silent killer = salakavala tappaja...näyttää pieneltä ja viattomalta, mutta jos et ole varuillasi, niin Sanni laittaa taikaviitan ylleen ja tiputtaa hetkessä 30 pinnaa sun tuulilasiin ja nöyryyttää sut perusteellisesti. Tämän koki mm. Wartti SM-lopputurnauksessa kun Sanni päätti ratkaista matsin, eikä Wartti ole todellakaan ainut uhri. Sannissa on niin nopea ja taitava pallon kanssa ja omaa niin hyvän heiton että joskus tuntuu epäreilulta laittaa Sannia kentälle. Sanni on itsestäänselvä joukkueemme MVP, niin komeasti hän on kantanut joukkuetta erityisesti kevätkauden kovimmissa otteluissa Suomessa ja ulkomailla.

Kauden puolustuspelaaja: Iris Rautiainen

- Joka kerta kun Iristä katsoo kovan matsin keskellä, niin mieleen tulee väistämättä sarjakuvien Tasmanian paholainen joka hyörii kuin pyörremyrsky vastustajan edessä. Iris on valmentajan unelmapuolustaja, jolle voi aina antaa vastustajan pahimman takurin eliminoitavaksi...ja Irikselle ei tarvitse sanoa että ota oikea käsi pois tai ajo pois, sen kun vaan sanot että ota molemmat kädet pois ja ota vielä ajo sekä heitto pois...ota itse asiassa IHAN KAIKKI POIS. Tämän ovat kokeneet monet ns. tähtitakamiehet kauden aikana ei pelkästään Suomessa vaan pitkin Itä-Eurooppaa ja Baltiaa. Jos et usko, niin ei muuta kuin kokeilemaan päästä Iriksen ohi....good luck.
 

Tytöt 01

Kauden pelaaja: Amanda Elo

Pelaaja, joka tuli joukkueeseen uutena kasvona kesän lopussa. Vaivat häiritsivät harjoittelua ja pelaaminen haki itseään monella tasolla. Alkuhankaluuksien jälkeen kehitys ja kasvu urheilijana sekä pelaajana oli kuitenkin nousujohteista. Harjoittelun määrä ja laatu parani, toi joukkueelleen valtavasti tehoja monella pelin osa-alueella. Pelaaja omaa poikkeuksellisen nopeuden pallottomana kuin pallollisena. Nämä asiat lisättynä hyvään peliälyyn antavat nuorelle urheilijatytölle valmiudet jatkaa edelleen harppauksin kehittymistä urheilijana ja koripalloilijana. 
 

Tsemppari, Tilda Vainio

Pelaaja, joka pelaa tunteella, mutta kuitenkin fiksusti ja kurinalaisesti. Jättää aina kaiken energian kentälle ja ärsyttää vastustajaa viimeiseen asti niinkuin puolustuksen stopparin kuuluukin. Joukkuepelaaja ja uskomaton taistelija. 
 

Tytöt A2/B2

Kauden pelaaja: Iiris Katavisto

"Joukkueen vahvan kauden pelillinen ilmentymä, joka on ottanut osin vaikeassakin treeniympäristössä hienosti vastuuta ja näyttänyt esimerkillään suuntaa. Kehittynyt hurjaa vauhtia, eikä ole jäänyt surkuttelemaan osaansa kakkosryhmässä. Joutunut tarkoituksella astetta "kovempaan kouluun" kuin moni muu, ottanut haasteen vastaan ja uskoisin että on valmis siirtymään virallisestikin jo A-tyttöihin (2 vuotta siellä jo pelannut). Hieno asenne, aina paikalla, häntä on ilo valmentaa"
 

Tytöt A1

Kauden pelaaja: Lotta Eräkangas

Pystyy näillä sarjatasoilla pelaamaan laadukkaasti mitä tahansa pelipaikkaa, missä tahansa roolissa. Oppi ymmärtämään palloscreen pelaamista, kun pelasi mm. pointtina tällä kaudella. Kova halu kehittää itseään pelaajana ja omaa huikean potentiaalin ja tulee siksi terveenä pysyessään kehittymään isoin harppauksin. 
 

Vuoden tyttöjuniori

Lotta Vesiluoma

Valmentajana mukava huomata että pelaaja joka harjoitteli eniten, kehittyi eniten ja sanoi oppineensa elämään enemmän urheilijan tavoin, joka on kaiken kehittymisen pohja. Selkeää kehitystä tapahtui usealla osa-alueella, mutta suurin harppaus oli se, että hän pystyi lisäämään peliinsä uutena elementtinä nopeasti lähtevän kolmeen pisteen heiton kuljetuksesta, joka huipulle haluavalla takapelaajalla on oltava. 
 

Naisten edustusjoukkue

Kauden pelaaja: Anni Kärkkäinen

Voitti lähes kaikki kaksinkamppailut läpi kauden. Monikäyttöinen pelaaja, joka lukee hyvin peliä ja tekee siksi paljon oikeita valintoja. Nousi useasti esiin, jos meillä oli vaikea hetki ja pystyimme hänen kauttaan saamaan pelimme käyntiin. 
 

Pojat 07

Kauden pelaaja : Vikke Tuomaala

Aina hyvällä mielellä treeneissä oppimassa uutta, kaikkien kaveri ja reilu joukkuepelaaja.
 

Tsemppari : Juuso Peltonen

Kehittynyt kauden aikana huomattavasti ja saanut paljon rohkeutta pelaamiseen. Aina piristämässä muita treeneissä.
 

Pojat 06

Kauden pelaaja: Henri Seppälä

Henkka on joukkueen hyökkäyksen primus motor, ratkaisuvalmis ja tasaisen varma suorittaja pelin jokaisella osa-alueella. Luotettava paketti niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin ja valmennus tietää aina, mitä saa Henkan mennessä kentälle.
 

Tsemppari: Joona Pitkänen

Joonalla on koko ajan asenne kohdillaan otteluissa ja treeneissä. Muiden kannustusta ei unohdeta treeneissäkään, mikä on hieno ja tarttuva asia. Otteluissa vastustajalla ei ole mukavaa, olipa kyse sitten hyökkäyksestä tai puolustuksesta.
 

Pojat 05

Kauden pelaaja: Henri Palonen

Tämä pelaaja nousi vuoden aikana joukkueensa avainpelaajiin. Oppi käyttämään nopeuttaan avuksi puolustuspäässä, ja lunasti paikkansa joukkueen aloitusviisikossa. Oli koko kauden ajan tasaisen hyvä pelistä toiseen. Iloinen poika, joka kuuntelee valmentajaa.
 

Tsemppari: Taneli Huttunen

Perustelut: Joukkueen urheilullisin pelaaja, jonka hurjat harjoitusmäärät ovat näkyneet myös kentällä. Pystyy ulottuvuutensa ja nopeutensa ansiosta puolustamaan jokaista vastustajan pelaajaa, välillä myös samanaikaisesti. Ei koskaan jätä tilannetta kesken.
 

Pojat 04

Kauden pelaaja: Elo Hiltunen

Taitava innostunut koripalloilijan alku.
 

Tsemppari: Teo Alijoki

Vauhdilla toimintaan mukaantullut kaveri, joka ehtii vieä pitkälle
 

Pojat 03

Kauden pelaaja: Kalle Anton Sääskilahti

Hurjaa kehitystä kuluvan kauden aikana
 

Tsemppari: Teemu Tuomela

Teemun kanssa on helppo pelata, valmentaa ja toimia. Esimerkillinen harjoittelija.
 

Pojat 02

Kauden pelaaja: Elmo Eräkangas

Elää ja hengittää koripalloa. Ymmärtää mitä kehittymisen eteen vaaditaan, ja toteuttaa tätä elämäntapaa määrätietoisesti. Yksi lahjakkaimmista EBT-junioreista pitkiin aikoihin, jolla potentiaalia ihan isoimille areenoille. Monipuolinen pelaaja, joka pelaa aina kovaa ja isolla tunteella. Kun Elmo alkaa saada lihasta, voi termi dominoida saada ihan uudet ulotuvuudet. Sitäkin odotellessa! 
 

Tsemppari: Pyry Pitkänen

Hienolla tavalla esimerkillinen pelaaja. Alaikäisenä osoittaa todellisia johtajan ominaisuuksia ja kentän puolella näyttää esimerkillään miten homman tulisi hoitua. Ei paljon väistele, kamppailee jokaisen tilanteen voitosta loppuun asti. Kolhuja ja laastaria tulee ja menee, mutta se ei Pyryn menoa tunnu hidastavan. Todellinen tsempparin perikuva! 
 

Pojat 01

Kauden pelaaja: Timmy Felton
= Sairaan nopea levypallo- ja pisterohmu, joka tällä
kaudella on kehittynyt myös erinomaisesti puolustuksessa
 

Tsemppari: Jaakko Aho

= yksi niistä, jotka ekana salissa ja vikana veke. Keskittyy omaan tekemiseensä, tekee, mitä pyydetään ja yleensä siihen vielä päälle...
 

Pojat B

Kauden pelaaja: Peter Shein

Päättäväinen ja agressiivinen pelaaja. Hyökkää surutta kohti koria ja halu pärjätä sekä kilpailla näkyy pelaajan asenteessa. Joukkueen tehokkain spin move toi useita pisteitä joukkueelle kauden aikana. 
 

Tsemppari: Sami Pelander

Pelaa aina joukkueelle ja pelaa tilanteet rohkeasti loppuun asti. Tykkää ja osaa puolustaa kovaa sekä on useasti joukkueen taistelun ilmentymä. 
 

Pojat A

Kauden pelaaja: Matias Leikkonen

Because not only was Matias our most talented player, but the team always comes first with him.
 

Kauden poikajuniori

Matias Leikkonen

 

Miehet edustusjoukkue

Kauden pelaaja: Justice Graham

He was our leading scorer and his leadership was very valuable to our team success.

Kauden valmentajat

Kauden valmentaja: Niko Hellman

Johdatti naisten edutusjoukkueen kaksivuotisen projektin päätteeksi 1-divarin voittajaksi ja A-tytöt SM-sarjan 4. tilalle sekä T04 aluemestareiksi.

Kauden juniorivalmentaja: Jussi Viitasalo

Jussi ohjauksessa CT01 on kehittynyt ikäluokkansa parhaiksi joukkueiksi voittaen aluemestaruuden ja sijoittuen SM-sarjassa 4.sijalle. Jussi on innostanut joukkeen kokeilemaan rajojaan ulkomailla asti; CT01 on ensimminen EBT:n European Youth Basketball Leagueen osallistunut joukkue. 

Kauden nuori valmentaja: Hussain Dassouki

 

Valmentajat Max Tuusa ja Matti Komi

Molemmat ovat EBT:n kasvattipelaajia, jotka ovat aloittaneet teini-ikäisinä valmentamisen. Nyt noin 25v nuoret miehet ovat vetäneet Farmia kahden kauden ajan. Farmista on kehittynyt hyvähenkinen ja -tasoinen joukkue, joka vetää uusia pelaajia puoleensa. Harjoituskertoja on vain yksi viikossa, mutta silti Max ja Matti ovat onnistuneet rakentamaan aiemmin puuttuneen luonnollisen kasvupaikan A-junnuiän jättäville poikapelaajille. Ja onnistneet samalla houkuttelemaan takaisin aiempia hieman varttuneempia EBT-taustaisia pelaajia. Joukkueessa vallitsee kaiken lisäksi hyvä henki ja reilu meininki. Arvokasta työtä seuramme pelaajamäärän ylläpitämiseksi ja kasvattamiseksi.

 

Vuoden joukkue: Naiset/AT

 

Juniorijoukkue: CT01

 

Tuomarit

Nuori erotuomari: Aino Turunen

Erotuomari: Väinö Turunen