EBT:n pelaajamäärä kasvussa

15.6.2015

Ebbe on EBT:n maskotti.

EBT:n pelaajamäärä kasvoi viime kaudella. Koripalloliiton juniorilisenssipelaajien lukumäärä kasvoi viime kaudella peräti 7%. Kokonaislisenssimäärä oli kauden lopussa 480 lisenssiä. Kasvua edelliskauteen nähden oli 23 lisenssiä. Lisenssimäärissä mitattuna EBT on Suomen neljänneksi suurin koripalloseura.

Lisenssimäärissä ei ole huomioituna EBT:n 1-6-vuotiaiden tenavaputkessa harrastavia tai aikuisten koriskoulussa pelaavia. Esimerkiksi Liikuntaleikkikoulun harrastajamäärä kasvoi viime kaudella selvästi, kun EBT perusti yhteistyössä Espoon kaupungin Liikuntapalveluiden kanssa uusia Liikuntaleikkikouluja arkipäiville. Nämä Liikkarit jatkuvat tulevallakin kaudella EBT:n järjestäminä. Viime kaudella perustettu Aikuisten koriskoulukin sai hienon vastaanoton.

- On mahtavaa, että uusia pelaajia on tullut mukaan koriksen pariin. Viidakkorumpu on rummuttanut EBT:n hyvistä valmentajista ja EBT:n innostavasta ilmapiiristä, jota me kaikki EBT:läiset olemme olleet rakentamassa. Erityisen iloinen olen siitä, että nuorempaan junioripäähän on tullut paljon uusia pelaajia mukaan, EBT:n valmennuspäällikkö Toni Taipale kertoo.

- Olen kuullut useammalta taholta kehuja ja kiitoksia siitä, kuinka kivalla tavalla joukkueiden valmentajat, joukkueenjohtajat ja ennen kaikkea pelaajat ovat vastaanottaneet uudet harrastajat, Toni jatkaa.

EBT:ssä on mahdollista harrastaa liikuntaa ja koripalloa läpi elämänkaaren. Nuorimmat harrastajat ovat 1-6-vuotiaita, jotka harrastavat EBT:n tenavaputkessa. 7-vuotiaista supermikroista alkaen aina 18-vuotiaihin A-junioreihin asti EBT:llä on joukkueita kaikissa ikäluokissa niin tytöille kuin pojillekin kilpa- ja harrastetasoilla. Aikuisten edustusjoukkueemme pelaavat valtakunnallisissa kilpasarjoissa: naiset Korisliigassa ja miehet 1B-divisioonassa. Lisäksi EBT:ssä on useita aikuisten harrastejoukkueita, esim. viime kaudella suuren suosion saavuttanut aikuisten koriskoulu. EBT:ssä vallitsee vahva yhteishenki ja haluamme olla kuin suuri perhe. Olemme espoolaisia unohtamatta monia Kirkkonummelta tulevia harrastajiamme. Kutsumme kaikki mukaan rakentamaan liikunnallista Espoota positiivisesti.