Seuran kesätervehdys

19.6.2015

EBT:n toiminta hiljenee perinteiseen tapaan juhannuksen jälkeen kesätauon ajaksi. Toiminta jatkuu täydellä teholla viimeistään elokuussa järjestettävillä EBT Summer Campeilla.

A-C junioreiden (1997-2003) leiri pidetään 3. - 5.8. Kisakallion Susi Trainingin Centerissä ja nuorimmat palloilijat (2004-2007) kokoontuvat Lopelle 6. - 8.8.

 
EHBT-turnaus on vuorossa 21.-23.8 ja turnausjärjestelyt yhdessä Tapiolan Hongan kanssa ovat jo pidemmän aikaa olleet täydessä vauhdissa. Turnausviikonloppuna viimeistään tarvitsemme kaikki voimamme mukaan.
 
 
Paljon myönteisiä asioita on viime päivien aikana tapahtunut. Valmennuspäällikkö Toni Taipaleen johdolla on kevään aikana rakennettu joukkueiden valmennustiimejä. Ilahduttavaa on, että olemme saaneet riveihimme paljon uusia valmentajia; niin kokeneita kettuja kuin valmennusuraansa aloittelevia nuoria EBT:n kasvatteja ja pelaajien vanhempia. Kaikki valmennuksesta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan.
 
 
Kesäkuun leiri onnistui hienosti huolimatta siitä, että Espoonlahden hallin remontin vuoksi leiri järjestettiin korvaavissa tiloissa Kaitaan ja Iivisniemen kouluilla. Kiitokset molempien koulujen henkilökunnalle korvaavien tilojen järjestämisestä! Kesäleirille osallistui 95 lasta ja meno oli totuttuun tapaan iloista ja vauhdikasta.
 
Koripalloliitto myönsi odotetusti molemmille aikuisten edustusjoukkueillemme sarjalisenssit. EBT palaa syksyllä 11 vuoden tauon jälkeen naisten Korisliigaan. Miehet aloittavat neljännen kauden 1B-divisioonassa ja lähtevät parantamaan nousujohteisia tuloksiaan: seitsemäs, viides ja kolmas. Molemmat joukkueet ovat aloittaneet kesäharjoittelunsa yhdessä A-junioreiden kanssa ja vauhti treeneissä on nyt jo ollut kovaa. Molempien joukkueiden taustajoukkoihin on saatu mukaan paljon uusia ihmisiä ja taustatyötä on tehty ja tullaan tekemään kesänkin aikana esim. joukkueiden rahoituksen eteen.
 
Aurinkoinen kesäsää antaa vielä odottaa itseään, mutta valitettavasti ilmassa on myös ollut muitakin tummia pilviä. EBT:n salivuorot Espoon kaupungin kouluissa vähenivät yllättäen neljänneksellä, kun olisimme tarvinneet lisää vuoroja. Myös Tapiolan Honka ja LePy kokivat suuria salivuoromenetyksiä. Olemme selvitelleet asiaa Espoon kaupungin Liikuntapalveluiden kanssa ja saamamme perustelu vuorojen vähenemiselle on ollut se, että Espoon urheiluseurakentälle on tullut uusia toimijoita ja salivuorojen jaossa pitää ottaa huomioon muuttuneet harrastajamäärät. Tämä on meidän kannaltamme haastava tilanne, sillä harrastajamäärämme ovat myös olleet kasvussa. Esimerkiksi rekisteröityjen juniorilisenssipelaajamäärämme kasvoi viime kaudella peräti 7%. Kaupungilta saamamme tiedon mukaan EBT on kuitenkin edelleen merkittävä koulutiloja käyttävä seura, joten yritämme sopeuttaa toimintaamme muuttuneisiin salivuoromääriin. 
 
Lisähaasteita salivuorotilanteeseen tuo myös Espoonlahden hallin remontti, joka oli suunniteltu tehtäväksi kesätauon ajaksi. Työt aloitettiin aikataulun mukaisesti kesäkuun alussa, mutta nyt on kuitenkin selvinnyt, että kotihallimme on suljettu ainakin lokakuun alkuun asti. Lisäpainetta tuovat sähköiset ylioppilaskirjoitukset, jotka pitävät saleja kokonaan suljettuina jopa kuukauden ajan. Pohdimme parhaillaan sekä itse että yhdessä kaupungin kanssa ratkaisuja salivuorotilanteeseen. Olettavaa on, että syksyn ja ensi kauden harjoittelun osalta joudumme tekemään kompromisseja ja paljon muutoksia.
 
Näistä ikävistä saliuutisista huolimatta katsomme kuitenkin positiivisesti eteenpäin tulevalle kaudelle. Seuran kurssi osoittaa niin harrastajamäärän kasvun kuin toiminnan laadun paranemisenkin suhteen ylöspäin. Seuramme toiminnassa on mukana paljon innostuneita pelaajia, valmentajia ja taustahenkilöitä ja EBT on merkittävä toimija koripallokentällä.
 
EBT:n kevätkokouksessa hyväksytyn toimintasuunnitelman keskeinen teema tulevalle kaudelle on innostumisen tukeminen. Kesän kynnyksellä heitämmekin haasteen itsellemme ja kaikille EBT:n jäsenille: Voisiko EBT olla Suomen innostavin seura?
 
Seura olemme me: pelaajat, valmentajat ja vanhemmat - kaikki seuramme toiminnassa mukana olevat. Me, jos ketkä olemme toistemme parhaimmat innostajat. Parhaimmat innostamistilanteet ovat kohtaamisemme ja vuorovaikutustilanteemme, ja niihin meidän kannattaa panostaa.
 
Innostetaan siis
• pelaajat harjoittelemaan, pelaamaan ja yrittämään,
• valmentajat valmentamaan, kasvattamaan ja kannustamaan,
• vanhemmat osallistumaan ja tukemaan,
• joukkueenjohtajat ja taloudenhoitajat kantamaan vastuuta,
• työntekijät työskentelemään, sitoutumaan ja ylittämään itsensä,
• luottamusjohto kehittämään seuramme toimintaa, ja
• erotuomarit tuomitsemaan oikeudenmukaisesti.
 
Innostetaan toisemme lentoon!
 
Näillä sanoilla toivotamme kaikille EBT:läisille ja koriksen ystäville aurinkoisia ja iloisia kesäpäiviä!
 
EBT hallitus