EBT:llä kunniakas viikonloppu muutamista tappiosta huolimatta

5.10.2015

Naisilta hieno debyytti Forssassa, miehet kangertelivat avausottelussa, B-ikäisissä hienoa tulosta SM-karsinnoissa.


Naisten joukkue aloitti Korisliigan upealla vierasvoitolla Forssassa.  EBT:n naiset olivat hyvässä heittovireessä ja ajoittain tiukka ottelu kääntyi lopulta EBT:n selvään yhdeksän pisteen voittoon.  Lisää ottelusta voit lukea täältä.

EBT:n miesten edustusjoukkueen neljäs kausi ykkösdivisioonan B-lohkossa käynnistyi sunnuntaina paikalliskamppailulla PuHua vastaan. Uudistuneella kokoonpanolla pelannut EBT joutui taipumaan hyvän taistelun jälkeen vierailijoille numeroin 66-74 (34-46) ja näin pisteet menivät Vantaalle Opinmäen koululla käydyssä ottelussa.

B-tyttöjen SM-karsinta (tulokset Bt1 ja Bt2) viikonlopusta päävalmentaja Lauri Järvinen kirjoittaa seuraavaa:

B-tytöt olivat tänä vuonna poikkeuksellisesti mukana kahdella joukkueella SM-karsinnoissa. Ensimmäisestä karsinnasta murskavoittojen siivittämänä jatkoon mennyt EBT:n Bt2 joukkue pelasi toisen karsintaturnauksen summahallilla Espoossa. Joukkueen tavoitteena oli ansaita paikka VK1D:n. Lohko oli 2.kierroksen tasaisin ja ennakoidussa "kuolemanpelissä" Tiks Green:iä vastaan tytöt eivät yltäneet täysin omalle tasolleen/parhaimpaansa ja Tiks Green vei ottelusta voiton. Sunnuntai aamupäivän pelissä PuHu:a vastaan olisi vielä ollut voitolla teoreettinen mahdollisuus valtakunnalliseen sarjaan. Joukkue pelasikin huomattavasti pirteämmin ja vapautuneemmin, mutta hyvä taistelu ei riittänyt kuitenkaan voittoon asti ja näin ollen valtakunnallinen sarja jäi tällä kertaa saavuttamatta. Pelit jatkuvat kuitenkin alueen sarjoissa ja osa joukkueen pelaajista tulee pelaamaan kaudella myös tukun kovia ja kansainvälisiä pelejä EYBL-sarjassa.

Bt1 joukkue matkasi Karhulaan, jossa PeKa hoiti turnausjärjestelyt. Ennakoidusti PeKa ja EBT olivat lohkon kovimmat joukkueet ja ihmeitä tulisi tapahtua, jos joku muu joukkue paikan SM-sarjaan ottaisi. Näin ei kuitenkaan tapahtunut ja molemmat ennakkosuosikit pelasivat murskavoitot lohkon muista joukkueista. Viimeisessä keskinäisessä kamppailussa ei ollut enää varsinaista panosta pelissä ja tärkeintä oli päästä kotimatkalle "terveillä papereilla". EBT aloitti ottelun erittäin hienosti pelaten yhdessä molemmissa päissä kenttää. Energiat kuitenkin pelaajilta hiipuivat mitä pidemmälle peli eteni ja PeKa otti lopulta helpon, mutta ansaitun voiton. Muuten EBT:n Bt1 pelasi erittäin intensiivistä ja vauhdikasta koripalloa läpi viikonlopun. Joukkueessa on valtava määrä urheilullisuutta ja taitoa. Tämän takia joukkueen pelejä kannattaakin tulla kaudella seuraamaan ja kannustamaan, vauhtia ei tule puuttumaan!


B-poikien SM-karsinta (tulokset
) viikonlopusta päävalmentaja Tomi Malmelin kirjoittaa seuraavaa:

B-pojat VK-1.divariin Tampereen karsintaturnauksesta

B-pojat lähtivät 14 pojan, kahden koutsin ja sankan taustajoukon johdolla jatkamaan siitä mihin ensimmäisissä kotikarsinnoissa jäätiin. Pelipaikkana legendaarinen Tammelan koulu ja vastassa MuKi 2, HNMKY 2, Pyrintö ja MaSu.

Head coach oli saapunut jo perjantaina paikalle ja aamupelien scouting vahvisti jo ennestään tiedossa olleen tosiseikan, ettei MuKi 2 ollut varsinainen kakkosjoukkue. MuKi hoiteli isäntäjoukkueen Pyrinnön + 4 ja selkeästi oli tiedossa lohkon kaksi suurinta ennakkosuosikkia.

Meidän ensimmäinen vastustaja oli juuri MuKi 2. Olettamani lievä "energia-etu" ei konkretisoitunut meidän osalta kentälle asti, emmekä päässeet iskemään ensimmäistä iskua Munkkalaisiin. Taisi olla minuutti ja 2-8. Pelituntuma vielä haki itseään. Pääsimme kuitenkin pienen herättelyn jälkeen peliin mukaan ja melko pitkään pelitapahtumat säilyivät tasaisina. Viimeiselle neljännekselle lähdettäessä taisimme olla -10 tilanteessa. Neljännellä neljänneksellä MuKi:n etenkin paljon laadukkaampi viimeistely (tai no, korintekotaito) rupesi kasvattamaan eroa niin että oikeastaan "iskuetäisyydelle" ei koskaan päästy. Vastustajan kapellimestari Joonas Timonen oli koko pelin aivan liian vaikea pideltävä, ja kokonaisuutena MuKi:lla löytyi vastuunkantajia tarpeeksi laajalta. Meidän tilastokärjet: Peter 13/3, Joonas 12/4/5, Jaakko 7/5.

Toisessa pelissä vastaan asettui HNMKY 2. Meillä oli nyt tiukka käppi pelien välillä, nopea ruokailu ehdittiin sovitusti hoitamaan läheisessä lounasravintolassa. Namika oli perustaidoiltaan hyvä porukka, paljon heittovoimaa ja yhtenäinen porukka. Silmämääräisesti vastus oli katsomosta katsoen köykäisempi, mutta tilanne tasoittui kentän tasolla, viimeistään siinä kohtaa kun muistin ettei nämä meidän isot pojat nyt varsinaisia monstereita ole itsekään (vielä?). Tämä peli oli kaiken kaikkiaan melko mystinen, kokonaisuutena hallittu suoritus. Oltiin selkeästi kuskin paikalla koko pelin. Toisaalta pelin sisään mahtui pari semmoista pätkää, jossa mentiin todella syvissä vesissä. Pääosin pelasimme hyvin, vaikka emme ihan odoteutunlaisesti korin alustaa pystytty hallitsemaan. Vastustaja pysyi mukana hyvän heittopelin ja kaaosvaiheiden ansioista (toki katsomon kommentti oli, että pahiten sakkasi/peli hajosi lopulta vastustajalla), mutta ansaittu voitto + 10, ja jatko helpottui merkittävästi. Meidän tilastokärjet: Joonas 18/2, Peter 15/4/7, Elmo 9/11.

Loppuverkka, suihku, illallinen hotelliravintola Martinassa, ja yöpuulle Holiday Inn Central Stationiin.

Sunnuntain ensimmäinen peli isäntäjoukkuetta Pyrintöä vastaan. Ajatus oli lähteä kiusaamaan vastustajaa ihan kunnolla alkuun, mutta se jäi koppipuheisiin se juttu. Sisuuntunut Pyrintö tuli kuin hurrikaani peliin, ja yksinkertaisesti lähtivät liian laadukkaasti avoimelle kentälle ja tulivat aivan eri rytinällä irtopalloihin mitä olimme tottuneet. Oltiin rehellisesti pesukoneen linkousohjelmalla ensimmäisen puoliskon. Ei me edes pelattu erityisen huonosti, tossa kohdin vain tuli raja vastaan. Ei siinä staffilla ollut paljon pelimerkkejä jäljellä. Aiempaan skouttiin ei ollut nyt uskominen, vaan Pyrintö tuli ihan eri pelillä vastaan. Se siitä, kunnia vastustajalle. Meidän tilastokärjet: Peter 10/0, Lauri A 8/4, muille sattumia.

Lopullisesti paikat ratkaiseva peli käytiin jo EHBT:stä tuttua MaSu:a vastaan. Vastustajan penkillä tuttu koutsi, Leksa Huff. Tiedossa oli että olemme parempi joukkue, mutta duuni olisi tehtävä ensin. Ei lähtenyt ihan tykin suusta meidän peli tähänkään matsiin ja nopeasti aloittavat isot pelaajat vaihtoon. Vietiin me ottelua ylösheitosta asti, mutta nihkeää oli. Ensimmäine puoliaika muodostui melkoiseksi painajaiseksi viimeistelyn osalta. Prosentit kauttaaltaan 10:nen luokkaa ja lay-upit ja korin alta nostot pyörivät ohi. Selkeästi katto korin päällä nakersi pelaajia, ja MaSun onnistumiset toivat heidät puoliajalle tasoihin. Kopissa painotettiin kärsivällisyyttä, ja uskoa omaan tekemiseen. Kenenkään ei tarvinut ihmeitä tehdä toisella puoliajalla, riittää kun jokainen nostaa huolellisuuden viimeistelyssä edes sieltä 10:stä 15:sta. Ja oikeastaan jos vain jatkettiin omalla aktiivisella tavalla, vastustaja putoaa kyydistä joka tapauksessa.

Kopista tultiin peliin mukaan taas ohjastajan paikalle, saatiin hyvä jakso henkeä päälle, ja siihen sitten allekirjoittanut hengen ruumillistumana (??) ei ota yhtä tekua, vaan kun niitä kaksi on tarjolla, niin kaksi yhden hinnalla. OUT! käsky oli selvä, ohjakset Terolle, ja läpsyt pojille. Tilanteesta sen verran, että oma äänekäs instant reaction oli puhdas pelästyminen todella pahan näköiseen liikkuvaan skriiniin, joka olisi lätkässä tuottanut väh. 5 pelin pelikiellon ja onneksi meillä kohteena kumiukko Timmy. No tässä pelissä ei siis tuottanut virhettäkään. Toisen tekun sain siitä kun tuomarille sanoin että pelästyin vain että polvi menee p#$&#*€i. No ei siitä sen enempää. Tero ja pojat hoitivat loppupelin hienosti kotiin, + 20 lopulta taululla. Itselläni ei lopusta näköhavintoa ollessani Tammelan ovien ulkopuolella. Vieressä pelattu naisten futiksen sm-peli oli myös hyvää viihdettä.. Meidän tilastokärjet: Peter 24/3/4, Joonas 9/5/6, Sami 8/7.

Meidän osalta turnauksen MVP:ksi nousi viimeisen pelin suorituksella Peter, oikeassa kohtaa joukkue reppuselkään. Erityismaininta Samille, joka meidän pelitavan ilmentymä älyttömällä tsempillä (mikä harvoin tilastoissa näkyy). Kiitos myös Elmolle lauantain osalta, hienoa vääntöä vanhempia vastaan! Meidän pelin moottori Joonas kantoi hurjan määrän pallollista vastuuta ansiokkaasti. Lopulta kuitenkin joukkueen isoin voimavara oli laaja rotaatio, josta kenet tahansa pystyi laittamaan kentälle jeesaamaan joukkuetta, hyvä pojat!

Kiitos myös taustoille kannustuksesta ja turnauksen organisoinnista, kaikki toimi hienosti!

Joukkueena alkukauden tavoite on nyt saavutettu, ja tästä on erittäin hyvä jatkaa yhteisen projektin rakennusta!