EBT:n naisille toinen voitto Korisliigassa

19.10.2015

Lotta Aaltonen oli jälleen esimerkillinen molemmissa päissä kenttää.
Laura Lahtinen avasi kautensa Tampereella.
Hilma Ala-Vähälä on aloittanut kauden vahvasti. Deanne Weaver venyi kauden parhaaseensa.

Ennakkoluulottomasti kauden aloittanut EBT haki pisteet kotiin lauantaina Tampereelta, kun kotijoukkue Pyrintö kaatui selvin numeroin 55-71.

EBT vei ensimmäisen jakson pistein 30-18, mikä käytännössä riitti ottelun voittoon. Pyrintö toipui alun rynnistyksestä ja voitti kolmannen jakson kahdella pisteellä, mutta tamperelaiset eivät päässeet missään vaiheessa kunnolla taistelemaan koko ottelun voitosta.
 
Kun entiseltä NBA-laituri Antoine Walkerilta aikanaan kysyttiin, miksi hän heittää niin paljon kolmosia, vastaus oli "koska ei ole nelosia". Vaikka EBT heitti ottelussa kolmosia maltillisesti kauden aiempiin otteluihin verrattuna, ne ratkaisivat ottelun lopputuloksen. EBT:n yrityksiä lähti Pyynikin palloiluhallin kolmosviivan takaa 24, kun Forssassa kolmosia yritettiin 50 ja sijaiskotihallissa Vimpeliä vastaan 38 kertaa. Osumaprosentti oli lauantaina kohtuullista tasoa eli joka kolmas yritys osui. Pyrintö ei osunut, kolmosprosentti vain 11.
 
EBT:n hyökkäyspelin monipuolisuudesta kertoo se, että espoonlahtelaiset tekivät enemmän pisteitä myös kolmen sekunnin alueelta. Tamperelaiset osuivat paremmin vain vapariviivalta.
 
EBT:n head coach Niko Hellman oli ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueensa suoritukseen. "Tytöt toteuttavat puolustussuuntaan toistuvasti erinomaisella tasolla. Annoin vähän turhaan kovaa palautetta pelin sisällä yksittäisistä puolustusvirheistä. Iso kuva oli kuitenkin se, että saimme heitä pois niistä asioista, joista korit olivat pääasiallisesti tulleet aikaisemmissa peleissä", Niko kommentoi.
 
Joukkue oli kehittynyt myös hyökkäyssuunnassa. "Puolenkentän hyökkäyksessä saimme myös vähän uusia asioita lisättyä pelaamiseen. Vahva esitys kokonaisuutena", Niko kiitteli.
EBT:n tehokkaimmat olivat Deanna Weaver 21 pistettä / 15 levypalloa ja aina luotettava Lotta Aaltonen 18 pistettä.
 
EBT palaa evakkoretkeltään tuttuun Espoonlahden urheiluhalliin lauantaina 31.10.2015. Sienet kannattaa käydä poimimassa ajoissa, että ehtii halliin kello 17:00, kun vastaan asettuu rakas Honka Itä-Espoosta.
 
 
Teksti Hannu Sivula
Kuvat Kari Mattila