EBT:n B-tytöt taistelivat makean voiton SM-sarja pelissä

19.10.2015

Sunnuntaina pelattiin kauden ensimmäinen koti-ottelu Espoonlahden uudistetussa Urheiluhallissa. B-tytöt nappasivat voiton (61-58) tiukassa "nail-biting" kamppailussa Tampereen Pyrinnöstä.

Päävalmentaja Lauri Järvisen kommentit ottelusta: 

B-tyttöjen vieraaksi sarja-avaukseen saapui pre-seasonilla pelkkiä voittoja napsineen ja ennakoidusti sarjan kärkijoukkueita oleva Tampereen Pyrintö. EBT tuli kuitenkin peliin erinomaisella peli-ilmeellä ja energialla, pelaten alun erinomaisesti yhteen ja viimeistellen varmasti. Siitä osoituksena 15-3 johto n. 5min pelin jälkeen. Pyrintö tuli kuitenkin nopeasti peliin mukaan voittamalla jatkuvasti kaksinkamppailuja sekä irtopalloja omassa hyökkäyspäässä. Puoliajalle siirryttiin Pyrinnön lievässä hallinnassa 32-40.

Puoliajalla valmennus painotti tytöille samaa asiaa kuin ennen peliä. Pitää pystyä ja uskaltaa pelata kovempaa jokainen kaksinkamppailu ja irtopallo. (BE strong, be mean!) 3.erässä vastustaja vei edelleen tukun hyökkäyslevypalloja ja sai uusia yrityksiä. Meidän kovuus ja kamppailupelaaminen kuitenkin parani merkittävästi, jonka lisäksi heitonvalinnat ja ratkaisut hyökkäyspäässä olivat vastustajaa laadukkaampia (heittoprosentit ebt:llä huomattavasti parempia). Kyse oli pitkälti siitä kuka hakee puolustuslevypallot ja kenen pää kestää repimistä ja raastamista. Selkeästä väsymyksestä huolimatta tyttöjen päät eivät painuneet vaan uskoa omaan tekemiseen löytyi ja se toi lopulta hienon avausvoiton kovasta vastustajasta.

Joukkueen parhaimpana palkittiin Amanda Elo, jonka monipuolisuus (22/8/2s/6r/5t) molemmissa päissä kenttää toi joukkueelle paljon tehoja ja osaamista. Kokonaisuudessaan joukkueen muut pelaajat pelasivat vähintäänkin omalla hyvällä tasollaan, joka mahdollista pärjäämisen kentällä, niin yksilöinä kuin joukkueena. Siitä probsit kaikille pelaajille ja suuri kiitos myös yleisölle! Sarja on nyt joukkueen osalta avattu ja kehitys pitkän kauden aikana jatkukoon!