EBT:n miehet taipuivat Perniössä PeU-Basketille

26.10.2015

Miesten I-divisioona B jatkuu tiukkatahtisena ja sunnuntaina EBT suuntasi kohti Perniötä, jossa vastassa oli PeU-Basket. Viime kaudella PeU-Basket oli EBT:lle hankala vastustaja ja myös nyt EBT palasi kotiin tappiollisen peliin jälkeen numeroin 71-57 (35-30).

EBT sai otteluun unelma-alun ja viiden minuutin pelin jälkeen taululla komeilivat lukemat 2-14 EBT:lle. Mielessä kävi jo ajatus helpohkosta voitosta, mutta se oli vain harhaa. PeU-Basket vei seuraavat viisi minuuttia 12-5 ja puoliajalle mentäessä kotijoukkue oli jo johdossa 35-30. Vielä neljännen jakson alussa EBT sai pelistä kiinni siten, että EBT kavensi 6-0 runilla eroksi seitsemän pistettä numeroiden ollessa 57-50. Tämän jälkeen yksityisyrittelijäisyys otti EBT:ssä jälleen vallan ja näin PeU-Basket kasvatti johtonsa yli kymmeneen pisteeseen ja lopuksi voittolukemiksi 71-57.

 

Tyylikkään ensimmäisen viisiminuuttisen jälkeen EBT:n peliin tuli turhaa puristamisen meininkiä, yksityisyrittelijäisyyttä ja lopetettiin joukkuepelaaminen. Puolustuspeli toimi kohtuullisen hyvin koko ottelun ajan, mutta seuraavaan otteluun hyökkäyspeliä on parannettava. Pallosta huolehtimiseen on keskityttävä. Nyt tuli 21 pallon menetystä, joista osa oli aivan turhia, helppoja menetyksiä. Samoin palloa haudottiin aivan liikaa, yritettiin yksin ja ajauduttiin tai ajettiin puolustussumppuun, josta ei ollut mitään mahdollisuutta tehdä mitään ratkaisua. Pallon kierrättäminen ja syötöt vapaisiin heittopaikkoihin jäi tekemättä. Kaikki on kuitenkin pienestä kiinni. Kun hyökkäyspeli saadaan paremmin organisoitua ja siihen vähän mielikuvitusta lisää, niin hyvä tulee. Perniössä ottelun MVP-pelaajina palkittiin EBT:n Joshua Gouch ja kotijoukkueesta Jesse Räkköläinen.

 

EBT pelaa seuraavan kotiottelun sunnuntaina 1.11.2015 Espoonlahden urheiluhallilla. Vastassa on KaU Koris Karkkilasta. Ottelun aloitusheitto tapahtuu klo 17:00. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan EBT voittoon