Tyly tuplatappio EBT:n naisille viikonloppuna

2.11.2015

2004 syntyneet C-tytöt toimivat ottelun emäntinä
Deanna Weaver avaa korkeimmalta
EBT:n Fiina Oljemark rynni korille rinallaan Hongan Julia Ruokomäki ja Dionne Pounds
EBT:n kautta aikojen ensimmäisen naisten mestaruussarjajoukkueen 1993-94 valmentaja Jaakko Heikkilä haastattelussa
Vaikka pelikuviot eivät olleet vielä täysin hallussa, Danielle Ballard näytti taitojaan ja taistelumieltään tuloksena tuplatupla

EBT:n naisilla oli tiukka kahden pelin viikonloppu Korisliigassa. Ensin paikallisvastustaja Tapiolan Honka kotona ja sunnuntaina Lappeenrannan Catz vieraissa. Lauantain kotiottelu oli ensimmäinen Espoonlahden uudella parketilla ja ensimmäinen EBT:n paidassa myös joukkueen uudelle jenkkivahvistukselle Danielle Ballardille.

Pisteiden valossa EBT pärjäsi Honkaa vastaan alussa ja lopussa, mutta ottelun keskivaiheille osunut kuiva, pisteetön kausi söi eväät voittoon. Hongan puolustus liikkui hyvin ja tukki varsinkin korinalusen tehokkaasti. Kun kolmosetkaan eivät osuneet ja Hongan tehokaksikko Korpivaara-Pounds viimeisteli tarkasti, Honka vei ottelun ansaitusti pistein 57-62. Tappiosta huolimatta EBT osoitti, että se pystyy ainakin ajoittain haastamaan liigassa kovatkin joukkueet ja tarjoamaan katsojille viihdyttävää koripalloa.
 
"Puolustusasiat unohdimme kokonaan, emmekä pystyneet hyökkäyksessäkään juoksemaan omia pelejämme", totesi EBT:n head coach harmissaan ottelun jälkeen. "Ottelun lopussa pääsimme silkalla energialla ja yrittämisellä mukaan, mutta kontrollia meillä ei ollut pelissä missään vaiheessa", Niko jatkoi.
 
Ottelun onnistujina palkittiin Tapiolan Hongasta Minna Mali ja kotijoukkueesta 23 pistettä ja 10 levypalloa repinyt Danielle Ballard. Yleisöä ottelussa oli ennätysmäärä 230.
 
 
Sunnuntain peli Catzia vastaan Lappeenrannassa oli Nikon mukaan "hieno mahdollisuus niin pelaajille kuin valmentajillekin mitata omaa tämänhetkistä osaamistaan, kun vastassa on sarjan paras joukkue". Vaikka vastassa olisikin moninkertainen mestari, kohtaamiseen kannattaa lähteä ennakkoluulottomasti. "Jokainen yksittäinen tilanne on mahdollista voittaa tai hävitä ja näitä tilanteiden voittamisia lähdemme päättäväisesti keräämään yksi kerrallaan", vakuutti Niko ennen peliä.
 
Kaksi tasaista jaksoa ei kuitenkaan riittänyt Catzia vastaan, vaan sarjapisteet jäivät Lappeenrantaan tuloksella 78-59. Kolmas jakso (22-10) koitui jälleen kerran EBT:n kohtaloksi. 12 pisteen takamatkalta on vaikea voittaa sarjan vahvinta joukkuetta.
 
EBT:n tehokkaimmat olivat Danielle Ballard 22 ja Deanna Weaver 14 pistettä. Ottelutilastosta pistää erikoisuutena silmään EBT:n yhteensä viisi syöttöä, kun kotijoukkueelle kirjattiin yhteensä 12 syöttöä. Onko todella mahdollista tehdä 59 pistettä vain viidellä syötöllä?
 
 
Viikonlopun jälkeen EBT:llä on kasassa kaksi voittoa, kolme tappiota, neljä sarjapistettä ja kuudes sija sarjassa.
 
Ensi viikonloppunakin pelataan kaksi peliä, mutta tällä kertaa kumpikin kotona. Lauantaina 7.11. klo 19 vastaan asettuu Huima Äänekoskelta ja sunnuntaina klo 11.30 Catz Lappeenrannasta. EBT:n buffa-osasto on varautunut siihen, että viime viikonlopun katsojaennätys ylitetään kirkkaasti. Kannattaa siis tulla ajoissa varaamaan paikat katsomosta ja kannustamaan EBT voittoon.
 
Teksti Hannu Sivula
Kuvat Kari Mattila