EBT:n naisille voitto ja tappio viikonloppuna

9.11.2015

Tytöt-06 otteluemäntinä
Samalla viivalla: Kenya Robinson 45v., Christel Vialén 18v.
Pisteet kotiin!
Tytöt-07 tyylikkäänä edustustehtävissä
Fiina Oljemark saa tosissaan suojata palloa
Jenni Järvi Catzin Elena Reshetkon otteessa
Yasmine Blomfelt palkittiin ensimmäisistä Korisliiga -pisteistään
Iskät vauhdissa Whopper -kisassa!

Tiivis ottelutahti Naisten Korisliigassa jatkui, kun EBT kohtasi tuplaviikonloppuna ensin lauantaina Äänekosken Huiman ja sunnuntaina Lappeenrannan Catzin. Hyvää viikonlopussa oli kaksi sarjapistettä Huimalta, 14-0-runi Catzia vastaan ja se, että ottelut pelattiin kotona Espoonlahden urheiluhallissa.

EBT ja Huima olivat ennen keskinäistä otteluaan peräkkäin sarjataulukossa, joten odotettavissa oli tasainen ottelu. "Ottelun kulku" -graafissa joukkueet etenevätkin läpi ottelun tasatahtiin ja vielä ajassa 38.13 EBT:n johto oli vain yksi piste. Sen lähemmäs äänekoskelaiset eivät päässeet, vaan kotijoukkue vei voiton lopulta pistein 86-80.
 
"Puolustussuunnitelmat eivät selvästikään toimineet kummallakaan joukkueella, mutta pari koria enemmän meille ratkaisi voiton", totesi EBT:n head coach Niko Hellman ottelun jälkeen. "Virhevaikeudet alkoivat haitata lopussa, mutta onneksi joukkueesta löytyi vastuunkantajia. Fiina Oljemarkilta ja Laura Lahtiselta kummaltakin kova peli", Niko jatkoi.
Ottelun onnistujina palkittiin Huiman Camilla Grönberg (27 pistettä!) ja kotijoukkueen peli peliltä otteitaan parantanut Deanna Weaver (17 pistettä).
 
 
Huima-pelin jälkeen väliä seuraavaan peliin jäi vain reilut puoli vuorokautta, joten aikaa palautumiseen tai uusien taktisten kuvioiden harjoittelemiseen ei ollut. Isänpäivän vastus oli Naisten Korisliigan kärkijoukkue Catz eli taatusti riittävän kova. EBT vei peliä viisi ja Catz 35 minuuttia. Lopputulos 48-81 puhuu selvää kieltä kissojen syyskunnosta. "Kolmas jakso meiltä ehkä kauden parasta pelaamista", totesikin Catzin päävalmentaja Mika Haakana pelinjälkeisessä lehdistötilaisuudessa.
 
"Meillä oli puolustuksessa intensiteetti ja kenttätasapaino kunnossa vain hetkittäin", summasi Niko pelin jälkeen. Tappiosta huolimatta Niko näki ottelussa myös hyvää jatkoa ajatellen: "Jos pystyy pitämään Catzin paineessa viisi minuuttia, niin sen päälle voi rakentaa seuraavissa tapahtumissa."
 
Isänpäivän ottelun onnistujina palkittiin Catzin Chandra Harris ja EBT:n Yasmine Blomfelt, joka teki pelissä uransa ensimmäiset Korisliiga-pisteet. Lappeenrantalaiset palkitsivat lisäksi omalla palkinnollaan kotijoukkueen Laura Lahtisen.
 

Puolivälin pitkällä tauolla kisatussa Burger King Whopper -vaparikisassa kärkikolmikkoon murtautuivat Jari "Iskä" Hellman, Jussi "Iskä" Kärkkäinen ja Kari "Iskä" Kotivirta. Go Dad Go! 

 

Teksti Hannu Sivula

Kuvat Kari Mattila