Miesten voittoputki jatkui Isänpäivänä

9.11.2015

Sunnuntaina Isänpäivänä EBT matkasi Hyvinkäälle, jossa vastassa oli sarjatulokas Hyvinkään Ponteva. Ennakolta ajatellen EBT:llä oli hyvät mahdollisuudet lähteä kasvattamaan voittoputkea, kun alla oli edellisenä sunnuntaina kotona trillerissä hankittu yhden pisteen voitto Karkkilasta

Ottelu lähti molemmin puolin varovaisesti ja  tunnustellen käyntiin. Kuvaavaa oli, että ensimmäinen kori saatiin aikaiseksi vasta lähes kahden minuutin pelin jälkeen HyPon Mikko Jämsän upottaessa kolmosen sisään. Toki EBT vastasi heti tähän onnistumiseen Julius Pehkosen kolmosella. Peli ei tahtonut lähteä millään oikein kunnolla käyntiin. Kentällä oli kyllä ääntä ja kuvioita huudettiin, mutta ote oli löysä ja toteutus jäi melkein aina puolitiehen. Hyvinkään Ponteva vei ensimmäisen neljänneksen numeroin 16-14. Toisen neljänneksen puolen välin jälkeen  EBT sai putkeen useamman riiston aikaiseksi ja pääsi tekemään helppoja koreja. Näiden korien avulla EBT voitti toisen neljänneksen 10-18 ja puoliajalle mentiin EBT:n johtaessa 26-32.

Hyvinkään Ponteva tuli tauon jälkeen kentälle paremmalla asenteella ja otti hetkessä EBT:n johdon kiinni. Varsinkin Akseli Rikka tuotti korin alla vaikeuksia EBT:n puolustukselle. EBT ei saanut vieläkään oikein otetta peliin ja myös vapaaheitot heitettiin suuremmaksi osaksi ohi. Vähäkorisessa ottelussa EBT sai kuitenkin pidettyä johtonsa vielä kolmannen jakson loppuun saakka pistein 45-47.

Pelin kuva ei muuttunut neljännelläkään jaksolla. Vasta ottelun viimeisellä kolmella minuutilla EBT heräsi. Pelaamiseen tuli ryhtiä ja EBT vei ottelun loppuminuutit 12-0. Viimeiset kaksi pistettä Joshua Gouch teki donkaten pallon riiston jälkeen. Näin valotaululla komeili lopuksi EBT:n kuudentoista pisteen voitto lukemin 52-68 (26-32). Näitä vähän huonompia pelejä tulee aina pitkässä juoksussa, mutta hyvää tässä oli se, että voitto hoidettiin kuitenkin rutiinilla kotiin. Samalla EBT vankisti asemaansa sarjataulukossa ja alkaa pikkuhiljaa lähestyä sarjan kärkipäätä.

EBT pelaa seuraavan ottelun kotona sunnuntaina 15.11.2015 Espoonlahden urheiluhallilla. Vastassa on Turun NMKY. Ottelun aloitusheitto tapahtuu klo 17:00. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan EBT voittoon!