EYBL TURNAUSRAPORTTI STAGE 1 (5.-8.11.2015)

10.11.2015

Lue päävalmentaja Lauri Järvisen raportti Riikan pelireissulta

Joukkue suuntasi kohti Latvian Riikaa to päivälennolla Helsingistä. Tiedossa oli kauden ensimmäinen Eybl turnaus, jossa vastaan asettuivat joukkueet Valko-Venäjältä, Venäjältä, Latviasta ja Ruotsista. Matka Riikan sujui hyvin ja pääsimme hyvissä ajoin hotellille ja valmistautumaan kovaan kolmen päivän pelirupeamaan. Emme päässeet valitettavasti harjoittelemaan to illalla joten iltaohjelmana oli ruokailu, ulkoliikunta ja pelihalliin tutustuminen. Iltapalaverissa ennen nukkumaanmenoa kävimme läpi tärkeimpiä asioita turnauksen aikana. Painotus oli pitkälti henkisen puolen asioissa. Korostettiin, miten merkittävä rooli yksittäisellä pelaajalla turnauksessa on. Miten jokainen yksilö vaikuttaa joukkueen panokseen omalla toiminnallaan kentällä, mutta myös sen ulkopuolella. Pelaajat vaikuttivat keskittyneiltä ja valmiilta kilpailuun.

 

 

Game 1 vs. Nevskaya 

Vastassa viime vuoden kolmonen, kookas ja myös erittäin urheilullinen joukkue. Gameplan oli keskittyä täysin omiin asioihin ja hakea onnistumisia aktiivisella koko kentän puolustuksella ja sitä kautta siirtymäkoreilla. 

Peli alkoi hieman hermostunein ottein molemmin puolin ja korinteko oli vaikeaa molemmille joukkueille. Onnistuimme puolustuspäässä kohtalaisesti ensimmäisellä puolikkaalla, jonka ansiosta pysyimme pelissä mukana. Toisella puolikkaalla meiltä loppui hieman keinot päästä laadukkaisiin korintekopaikkoihin ja usko omaan tekemiseen ei ollut riittävällä tasolla. Vastustaja otti lopulta melko helpon ja ansaitun voiton. Ei muuta kun nollaus, palautuminen ja focus kohti seuraavaa taistelua. Lopputulos 26-44 tappio.

 

Game 2 vs. Prinemanie 

Vastassa viime vuoden mestari, ryhmä hyviä yksilöitä. Turnauksen kärkipelaajia mitä tulee henk.koht pelipaikka osaamiseen. Gameplan keskittyä vastustajan 3:n pelaajan puolustamiseen ja ottaa erityisvartiointiin vastustajan pelintekijä. Ja yllätys yllätys, juosta aina kun vähänkään siihen on mahdollisuus, koska oli tiedossa että vastustaja pelaa 6-7:llä koko ottelun. Pidimme vastustajan pelintekijän nollissa puoliaikaan asti kierrättämällä meidän 3-4 nopeinta puolustajaa. Aloitimme ottelun hurmiossa ja 5:n pelaajan agressiivinen puolustus toi loistavia tilanteita hyökkäyssuuntaan. Kolmanteen erään lähdettäessä johdimme 4 pistettä vaikka ajoittain näytti siltä että valkovenäläisten pelihuumori ei kestä meidän jatkuvasti "naamalla" olevaa "susidifua". Hyvän alun jälkeen runia ei kuitenkaan enää saatu ja vastustaja teki muutaman helpon kupin prässin tai hyökkäyslevypallon päätteeksi. Tilanne alkoi siis kääntymään meitä vastaan kun tempo hidastui. Vastustajan passiivi-agressiivinen paikka laittoi meidän pään pyörälle emmekä oikein pystyneet reagoimaan isojen ja vahvojen pelaajien joukossa. Menetykset söivät itseluottamusta ja kaveri sai liian helppoja koreja. Otimme kuitenkin askeleita eteenpäin pelirohkeudessa, yhteen pelaamisessa ja tilannekovuudessa/-nopeudessa. Erityismaininta menee joukkueesta "Laama" Kivekkäälle joka paini ottelussa itseään n. 10cm pidempää ja 20 kg painavampaa sentteriÄ vastaan ja ottaen kauden tähän mennessä kovimman "Elbow bunchin" vastaan suoraan keskelle klyyvaria. Tapausta kelattiin illalla videolta ja "tyrmäyshetki" on nyt tallennettu. Lopputulos 42-53 tappio.

 

Game 3 vs. Samara 

Vastassa yllättäen kookas, vahva ja paikkaa pelaava venäläisjoukkue. Vastus oli hyvin skoutattu ja olimme valmiita murtamaan "muurin". Peli käynnistyi hieman hitaasti ja korinteko oli melkoisen tahmeaa molemmille joukkueille. Olimme erinomaisia puolustuspäässä ja todella teimme kaverin elämän vaikeaksi. Hyökkäyksessä homma ei valitettavasti ollut niin "helppoa" mitä olimme suunnitelleet. Ymmärrys tilasta ja sijoittumisesta suhteessa pelirohkeuteen ja monipuoliseen ratkaisuvalintoihin on vielä vaikeaa ja erityisesti paikkapuolustusta vastaan. 5pinnan tappio "söi miestä" mutta oli katsottava jo eteenpäin koska seuraava peli oli jo iltapäivällä. Erityismaininta ottelusta Sanni "Pg" Tuomistolle, joka kentän pienimpänä pelaajana haki "poiskuleksimasta" kentän korkeimman levyrimäärän (9), "omantyön" ohessa (6p/9l/3s/4r). Lopputulos 29-34 tappio.

 

Game 4 vs. Riga 

Vastassa Latvian Riga, josta erottui edukseen 2 pelaajaa, jotka pelaavat koko ottelun. Gameplan laittaa "hullupaine" pallon ylöstuojaan sekä organisoida paikkaprässi aina kun mahdollista. Lisäksi puolen kentän puolustuksessa kahden pelaajan puolustaminen  käytännössä 5:n pelaajan voimin. Lyhykäisyydessään uskomaton suoritus tytöiltä. Taistelutahto, energisyys ja halu voittaa oli upeeta katseltavaa eikä aamun peli näkynyt juurikaan tekemisessä. Olimme voitossa kiinni (+3p) kun peliä oli jäljellä alle 2min. Kaveri heittää kolmosen tyypillisesti meille menetetyn puolustuslevypallon jälkeen. Henkisesti kova paikka ja emme onnistu enää korinteossa vaikka siihen kohtalaisia yrityksiä saimmekin luotua. Kaverin "stara" taas punnertaa jostain virheen ja duunaa viivalta tarvittavat pinnat. Palkinto jäi taas saamatta, nyt jo kolmannessa tiukassa pelissä putkeen. Loppupalaverissa on hiljainen joukkue. Valmennuksella sanat ovat vähissä, mutta ylpeys pelaajien suorittamisesta suuri. Loppuverkka, suihku ja suunta illallisella keskustaan. Ruoka on tilattu "valmiina pöytään" ja valmennuksen ei tarvinnut tässä kohtaa vahtia että kaikki syövät. Loppupeleissä pelaajat olivat nälkäisiä, iloisia ja puheliaita ruokaillessaan ja hyvä niin. Pelistä erityismaininta Hanna "Dstopper" Ylöselle joka toi joukkueen peliin mielettömän energiaboostin omalla urheilullisuudellaan. Lopputulos 40-43 tappio.

 

Game 5 vs. Sbbk

Viimeistä kohti, jossa vastassa sbbk Ruotsista. Molemmilla joukkueilla alla 4 tappiota. Gameplan palata lähtökohtaan eli joukkueelle ja niiden yksilöille tärkeisiin perusasioihin. Pääsimmekin toteuttamaan omia asioita, mutta korinteon vaikeus oli jälleen suurin haasteemme. Viimeinen peli ei ollut meidän turnauksen parasta, mutta jokainen pelaaja antoi kaikkensa joukkueen eteen ja saimme ansaitun tahtovoiton ruotsalaisista. Peli kääntyi meille vasta viime hetkillä ja saimme myös tästä ottelusta hyvää kokemusta tiukan pelin myötä. Erityismaininta ottelusta menee viime minuuteilla joukkueen kahdella kolmosella sytyttänyt Siiri "clutchtime" Pehkonen, joka kylmähermoisesti siirsi joukkueen tappioasemasta pisteen johtoon. Tämän antoi kaikille itseluottamusta ja Södertälje kaatui lopulta 9:llä pisteellä. Lopputulos 40-31 voitto.

 

 

Mitä jäi käteen? 

Olemme Eybl sarjassa kärkijoukkueita perässä koossa ja voimatasolla. Tämä näkyy kaksinkamppailuissa ja levypallopelaamisessa. Lisäksi pallonhallinta ja korintekotaito ahtaassa tilassa on vaikeaa erityisesti nyt, kun vastassa oli isompia ja vahvempia pelaajia. 

Pärjäämme omalla pelitavalla ja pelinopeudessa erittäin hyvin. Hyökkäyspään pallon- ja pelaajien liike on varmasti turnauksen parhaimmasta päästä. 1vs1 pelaaminen ei ole huonoa mutta siinä meidän tulee edelleen kehittyä, jotta pääsemme seuraavalla tasolle perushyökkäämisen suhteen.

Olemme varmasti sarjan inhottavimpia vastustajia kenelle tahansa, koska pelaamme laajalla rotaatiolla ja pyrimme pitämään peli-intensiteetin mahdollisimman korkealla koko ottelun. Siitä toki kärsimme välillä myös itse ja taito ei pysy vauhdin mukana, mutta uusia tilanteita tulee jatkuvasti eteen ja pelaajat oppivat näiden myötä pelistä paljon. Kaiken kaikkiaan joukkue on taas yhtä kv- turnausta kokeneempi, nyt on aikaa harjoitella ja vuodenvaihteen jälkeen jatketaan taas Eybl projektia. 

Pelaajille iso hatunnosto turnaussuorittamisesta. Kovia urheilijoita kaikki! Joukkueen parhaana valmennus palkitsi pelintekijän ja kapteeni Sanni Tuomiston, joka pelaajana kuvastaa hyvin koko joukkueen työmoraalia ja asioita, joilla koko on korvattavissa.

 

Erityiskiitos huollolle eli Ninalle ja Kaisalle, joka teki pelaajien elämästä Riikassa helppoa pelien ulkopuolella. Stage 2, coming on january 2016!