Miesten trilleriottelut jatkuivat, nyt kaatui TuNMKY

16.11.2015

Parin viikon kotipelitauon jälkeen päästiin sunnuntaina jälleen nauttimaan miesten I-divisioonan (lohko B) ottelusta Espoonlahdessa. EBT:n vieraaksi saapui Turun NMKY. Odotettavissa oli jälleen tasainen ottelu sarjataulukon 8. (EBT) ja 11. (TuNMKY) joukkueen välillä.

Tällä kertaa EBT aloitti vahvasti. Julius Pehkosen ja Hussain Dassoukin koreilla oltiin heti 5-0 johdossa. Tämän jälkeen pelin ote siirtyi hieman nuorelle vierasjoukkueelle. Oikeastaan koko ensimmäinen puolisko ottelusta mentiin Turun NMKY:n muutaman pisteen johdossa. EBT:lle tapahtui varsinkin ensimmäisellä neljänneksellä muutama paha pallonmenetys ja TuNMKY rankaisi niistä heti. Turun NMKY aukaisi muutaman kerran EBT:n puolustuksen todella tyylikkäästi keskeltä Timka Jaakkolan ja Eero Innamaan syötöillä, joiden viimeistelijänä useimmiten oli Mikael Laihonen tai Jonas Mattila. EBT pysyi mukana pelissä lähinnä Justice Grahamin tahtokoreilla maalatulta alueelta ja Joshua Gouchin mukaantulolla peliin toisella neljänneksellä. Graham on vähitellen pääsemässä viime kauden pelivireeseensä. Puoliajalle mentiin Turun NMKY:n johtaessa numeroin 43-44.

Puoliajan jälkeen ottelu jatkui tasaisena. Turun NMKY pelasi iloista, nopeata ja hyvin organisoitua peliä ja EBT puolusti hieman laiskasti. Näin vierailijat pääsivät jo parhaimmillaan lähes kymmenen pisteen johtoon Eero Innamaan kovilla koreilla, mutta niin vain EBT kuroi eron umpeen mm. Matti Hautalan ja Kevin Straihin energisellä pelillä. Kolmannen jakson päättyessä EBT oli johdossa 67-65. Neljäs jakso oli trilleri parhaasta päästä. Bernard Harrisin ohjeiden mukaisesti EBT:n puolustus muuttui aggressiivisemmaksi ja enää TuNMKY ei pystynyt avaamaan sitä helposti. Kuusi minuuttia ennen loppua EBT johti kymmenellä pisteellä, mutta sen jälkeen EBT:n peli kipsasi ratkaisujen osalta. Hyvistä kuvioista ja yrityksistä huolimatta palloa ei saatu kotiin oikein millään. Pari minuuttia ennen pelin loppua oltiin taas tasoissa. Ottelu olisi voinut kääntyä kummalle joukkueelle tahansa, mutta EBT:n pää pysyi kylmänä ja näin valotaululla komeili lopuksi EBT:n kahden pisteen voitto lukemin 81-79 (43-44). Ottelu oli hyvää koripalloviihdettä ja katsomossa olisi enemmänkin tilaa tällaisten pelien seuraamiseen.

Ensi viikonloppuna EBT matkaa Etelä-Pohjanmaalle Vaasan Salaman vieraaksi, mutta seuraavan ottelun kotona EBT pelaa sunnuntaina 29.11.2015 Espoonlahden urheiluhallilla. Vastassa on Raholan Pyrkivä Tampereelta. Ottelun aloitusheitto tapahtuu klo 17:00. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan EBT voittoon!