Miehet riemukkailla alley-oopeilla selvään voittoon Vaasan Salamasta

23.11.2015

Baboucarr Cesay donkkaamassa (EBT-Karkkila peli)
Kevin Straih harhautuksessa (EBT-Karkkila peli)

Sunnuntai-aamuna EBT lähti pitkälle bussimatkalle lumiselle Etelä-Pohjanmaalle, jossa vastassa miesten I-divisioonan B-lohkon ottelussa oli Vaasan Salama. EBT oli selvä suosikki vielä voitoitta pelannutta ja sarjan viimeisenä majailevaa Vaasaa vastaan.

Usein pitkien ajomatkojen jälkeen ollaan vähän unessa ja ottelut alkavat heikosti vierasjoukkueen osalta, mutta nyt tapahtui aivan päinvastoin. EBT:n valmistautuminen osui kohdalleen ja pirteästi pelannut EBT vei ensimmäisen neljänneksen näytöstyyliin 23-7. Ehkä tästä hyvästä alusta johtuen toinen neljännes meni vähän pelailuksi ja Vaasan Salama pääsi varsinkin jakson loppuvaiheessa kaventamaan EBT:n aiemmin kasvattamaa johtoa siten, että puoliajalle mentiin EBT:n johtaessa 27-43. 

 

Menomatkalla keskusteltiin paljon sitä, että pelaako EBT organisoitua koripalloa vai ei. Mahdollisesti tämänkin keskustelun opiksi ottaen EBT pelasi ottelun toisen puoliskon hyvin organisoidusti ja hyvällä intensiteetillä. Puolustuspäässä jalka liikkui ja VaaSa ajettiin niin vaikeisiin ratkaisupaikkoihin, että heille tuli valtavasti pallonmenetyksiä tai sitten heidän heittonsa jäivät EBT blokkiin. Näistä pallonriistoista EBT teki erittäin monta nopeaa hyökkäystä, jotka useimmat päättyivät hienojen syöttökuvioiden jälkeen komeisiin koreihin. Varsinkin neljännen jakson loppupuolella iloisella ilmeellä pelanneelta EBT:ltä nähtiin harvinaista herkkua tämän sarjan peleissä. Muutama hyökkäys päättyi hienoihin alley-oopeihin. EBT voitti viimeisen neljänneksen 24-9 ja näin ottelun loppunumeroiksi jäi EBT:n voitto 52-88 (27-43). 

 

EBT pelasi koko rosterillaan tasaisesti ja jokaiselta pelaajalta löytyi kauttaaltaan hyviä valintoja ja ratkaisuja pelitilanteissa. Tämän pitäisi tarkoittaa hyvää jatkossakin, koska se tuo laajuutta kokoonpanoon. 

 

Ensi viikonloppuna on jälleen kotiottelun vuoro. Tällöin Espooseen saapuu jo sarjataulukonkin osalta erittäin jännittävään ja mielenkiintoiseen peliin Raholan Pyrkivä Tampereelta. Ottelu alkaa sunnuntaina 29.11.2015 Espoonlahden urheiluhallilla klo 17:00. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan EBT voittoon!