EBT:n 04 tytöille komea voitto Kouvot-turnauksessa

25.11.2015

04-sarjan iloiset tytöt
03-sarjan pelaajat
Voittajajoukkue
Inaya ratkaisee rubiikin kuutiota muiden ihastellessa

Itä-Suomen kukkasessa eli Kouvolassa pelattiin pari viikkoa sitten Kouvola-turnaus, johon EBT T04 osallistui kahdella joukkueella. Turnauksesta lähdettiin hakemaan kovia pelejä ja yhteishengen nostatusta. Kummassakin tavoitteessa onnistuttiin vähintäänkin hyvin.

Turnauksen ensimmäinen peli oli 04-sarjassa ”Volan” kotijoukkuetta Kouvoja vastaan. Kouvot onnistuivat hyödyntämään kotietunsa ja EBT:n bussimatkan jälkeisen väsymyksen hyvin, vieden voiton lopulta luvuin 32-21.

03-sarjan avauspeli ja perjantain toinen peli pelattiin Kuusankosken Kalliosuojassa, johon kuljettiin noin neljän rautaoven läpi. Vaikka pelipaikka aluksi hieman jännittikin tyttöjä, saivat he nopeasti pelon haltuunsa sallien vastustaja Wartti Basketille ensimmäisellä puoliajalla vain yhden korin. Peli oli kovaa ja tuomarilinja salliva, mutta tytöt hyödynsivät tilanteen erinomaisesti voittaen ottelun 55-14.

Lauantain ensimmäisen ottelun ylösheitto tapahtui jo kello 8 eli tytöiltä vaadittiin jo jonkin asteen aamuvirkkuutta. 04-sarjassa vastaan asettui ennestään jo hyvin tuttu Honka. Koko ottelu pelattiin ilman suuria korieroja ja loppuun asti sai taistella. Tällä kertaa Honka oli kuitenkin viime sekunneilla onnekkaampi ja vei ottelun niukasti 26-28. Seuraava peli olisi tytöillä vasta klo 17 eli taktiikkaa oli hyvin aikaa hioa.

Seuraavat kaksi ottelua olivat 03-sarjan pelejä ensin TikSiä ja sitten BC Nokiaa vastaan. EBT lähti molempiin peleihin ennakkoluulottomasti ja pelasi ajoittain erittäin hyvää koripalloa jättäen vastustajat pulaan. Armoa ei annettu missään vaiheessa ja otteluista lähdettiin taskussa helpot 48-18 ja 18-44 voitot.

04-sarjan joukkueen seuraava peli oli myöskin TikSiä vastaan. Tytöt sanoivat harjoitelleensa illan Talent-esitystä varten koko pelien välisen ajan, mutta kyllä siellä jotain taktikointia on täytynyt tapahtua. Tytöt pelasivat alusta asti pirteästi ja onnistumisia ropisi kaikille! EBT oli kuskin paikalla koko ottelun ajan ja voitti lopulta luvuin 39-13.

Päivän viimeinen peli oli 03-sarjassa Panttereita vastaan. Alku oli EBT:n tavasta poiketen takkuileva ja toisen erän alkaessa peli oli vielä tasan. Erätauolla nopea ryhdistäytymispuhe ja EBT takaisin voittojen tielle. Loppupeli olikin taas kaunista katsottavaa tulostaulua myöten; 55-21 win.

Turnauksen päätöspäivä aloitettiin 03-sarjan semifinaalipelillä Helmi Basketia vastaan. Panos finaalipaikasta oli kova ja tytöt lähtivät peliin edelleen energisinä, vaikka alla oli jo useampi peli. Vaikka Helmi Basket onnistuikin tekemään ennätykselliset 22 pistettä, teki EBT tuhojaan jälleen hyökkäyksessä. Lopputulos 22-54 ei taaskaan jättänyt mitään arvailujen varaan ja EBT heittämällä finaaliin.

04-sarjan viimeinen peli oli taas Honkaa, mutta onneksi ei sentään samaa joukkuetta vastaan. Tosin kuten edellistäkin Honkaa vastaan, peli oli tiukkaa vääntöä. Voitontahto oli tytöillä kova ja lataus peliin oli huikea, mutta valitettavasti se ei riittänyt tällä kertaa ja takataskuun jäi erittäin nihkeä 20-24 tappio. Kokonaisuudessaan turnaus oli tytöille erittäin onnistunut. Peleissä tuli oivalluksia ja onnistumisia laajalla alalla, mutta myös kehityskohtia treenejä varten löytyi. Vapaa-ajalla vietetty yhteinen aika mm. Talent-esityksen merkeissä teki turnauksesta vielä rutkasti mahtavamman!

Vielä oli luvassa turnauksen viimeinen rutistus, nimittäin finaalipeli 03-sarjassa PeKaa vastaan. Väsymys alkoi näkyä jo useamman tytön kohdalla, mutta se ei tahtia hidastanut. EBT riisti palloja edelleen huikean määrän ja hyökkäsi kovaa, mikä tuotti vastustajalle suuria vaikeuksia. PeKa ei päässyt peliin oikein missään vaiheessa mukaan ja EBT otti voiton suvereenisti numeroin 18-37. Kultaa lähdettiin Kouvolasta hakemaan ja se sieltä myös otettiin. Tytöiltä läpi turnauksen upeaa pelaamista molemmissa päissä kenttää. Harvoja ”mustia” hetkiä lukuun ottamatta EBT pelasi koko turnauksen mahtavaa koripalloa ja osoitti olevansa dominoiva jopa vuotta vanhempien sarjassa!