EBT kaatui taistellen Raholan Pyrkivälle

30.11.2015

Coach Harris and the team Photo by Peter Åhman

Sunnuntaina Espoonlahteen EBT:n vieraaksi saapui Raholan Pyrkivä, joka on tällä hetkellä yksi parhaista miesten I-divisioonan (lohko B) joukkueista. Joukkueiden tasaisen sarjasijoituksen lisäksi kiinnostusta otteluun toi Sebastian Bookerin ensiesiintyminen Espoo Basket Teamin paidassa

Näin jälkikäteen voi sanoa, että ottelu ratkesi jo ensiminuuteilla ja ensimmäisellä neljänneksellä. Ottelu lähti käyntiin molempien joukkueiden osalta intensiivitesti, mutta sillä erolla, että Raholan Pyrkivä heitti lähes 100 prosenttisesti heittonsa sisään, kun EBT:llä osumatarkkuus oli lähempänä nollaa kuin viittäkymmentä. Varsinkin Raholan Lauri Tiaisen kolme kolmosta peräkkäin heti ottelun alussa olivat myrkkyä EBT:lle. Ensimmäinen puolisko ottelusta oli vaikea EBT:lle. Rahola pystyi eliminoimaan hyvin EBT:n vahvuudet hyökkäyspäässä ja laittoi nopeilla pallonsiirroilla ja oikea-aikaisilla syötöillä EBT:n puolustuksen koville. Puoliajalle mentiin Raholan Pyrkivän 15 pisteen johdossa numeroin 28-43. 

Toiselle puoliajalle EBT tuli pukukopista ulos hyvällä asenteella ja Sebastian Bookerin energisyys oli tarttunut myös muihin pelaajiin. Bookerin johdolla EBT pääsi 25 minuutin pelin jälkeen jo seitsemän pisteen päähän lukemissa 41-48. Rahola ei tästä häkeltynyt vaan laittoi stopin EBT:n etenemiselle ja piti eron noin viidessätoista pisteessä ottelun loppuun saakka. EBT:n pelitilannekorit olivat vähissä ja esim. neljännen jakson kuudestoista pisteestä EBT teki neljätoista pistettä vapaaheitoilla. Päätössummerin soidessa valotaululla oli Raholan voitto lukemin 62-76 (28-43).

Raholan Pyrkivä esitti sunnuntaina parasta I-divisioonakoripalloa mitä Espoonlahdessa on tällä kaudella nähty ja ansaittu voitto heille. EBT kaatui lähinnä huonoon heittopeliin ja jonkinlaiseen pehmeyteen korintekotilanteissa varsinkin korin alla. Paremmalla osumatarkkuudella EBT olisi taistellut tasapäisesti ottelun voitosta. Rohkaisevaa on kuitenkin se, että Sebastian Booker tuli hyvin pelin mukaan ja muutaman treenin jälkeen joukkueen yhteispeli tulee varmasti vielä tiivistymään.

Miesten seuraava ottelu on jo tulevana perjantaina Tapiolassa. Tällöin pelataan Espoon paikallisderby, the Crown of Espoo, kun vastassa on Tapiolan Honka. Ottelu alkaa perjantaina 04.12.2015 Tapiolan urheiluhallilla klo 18:30. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan EBT voittoon!