EBT:n CT02 Tallinassa hakemassa kansainvälistä kokemusta

7.12.2015

"Jos laiva uppoaa, niin ainakin uppoamme yhdessä!" Lue seuraavasta päävalmentaja Lauri Järvisen raportti viikonlopun harjoitusotteluista.

Joukkue suuntasi kohti Tallinnaa lauantain aamulautalla klo 7.30. Tallinnassa ennakolta odotti 2 kovaa harjoituspeliä ( Kalev ja Audentes) sekä paljon yhteistä aikaa joukkueen kanssa. Reissun tarkoituksena oli hakea syyskauden viimeisiä kovia otteluita sekä saada kokemusta keväällä alkavasta SM-sarjan turnaus-/pelisysteemistä (pelit sovittiin klo 1030 ja 1430).

Reissu ei alkanut täysin suunnitelmien mukaan. Vaikka kova merituuli ja sen mahdolliset haittavaikutukset oli tiedossa niin siitä huolimatta tämä pääsi hieman yllättämään ja pelaajista moni voi pahoin laivamatkan aikana eikä osalla aamupalakaan tahtonut pysyä sisällä laivan kovasta keinumisesta johtuen. Naamat olivat kalpeita ja vitsit melko vähissä (1,5h pelin alkuun) menomatkalla. Mutta näin jälkikäteen voidaan sanoa että vastoinkäyminen taisi jopa vahvistaa joukkuetta.

Selviydyimme satamaan ja ei muuta kun enegiatankkaus (joillekin vähän isompi), happihyppely ja vartin aktiivinen lämmittely koska ekan pelin alkamisaikaa oli aikaistettu 30 minuutilla. Can we handle this experience was the biggest guestion?

 

Game 1 vs. Kalev

Vastustajalla oli 2 varmasti yli 80kg painavaa tyttöä ja muutenkin joukkue näytti melko kookkaalta/urheilulliselta. Peli alkoi melko tasaisesti ja molemmat joukkueet pääsivät hyödyntämään vahvuuksiaan. Kaveri pääsi ajoittain liian rauhassa liikuttamaan palloa sekä liian lähelle koria isojen pelaajien myötä. Ensimmäinen erä meille 16-14. Toisessa erässä puolustuksemme tiivistyi ja saimme intensiteetin korkealle sekä n. 8-0 runin myötä otteen pelistä. Puoliajalla johto lukemissa 33-24.

Kolmas erä alkoi meidän osalta vaikeasti ja emme osuneet mistään ekaan 4 minuuttiin. Kalev nousi pisteen päähän. Kalev kuitenkin näytti selkeästi väsyneemmältä ja oli ajan kysymys koska peli kääntyisi meille. Loppupeleissä näin myös kävi koska pidimme temmon korkealla hyökkäyssuuntaan ja pelasimme erittäin hyvää 1vs1 ja joukkuepuolustusta. Laaja rotaatio ( 12 pelaajaa välillä 8-22min) piti energiatason korkealla ja kalev ei pystynyt tähän vastaamaan mitä pidemmälle peli eteni. Kalev oli kookas ja fyysinen, kun taas meillä oli enemmän taitoa, nopeutta ja kestävyyttä. Heitimme ottelussa vaparit 12/28, joten varsinkin sillä saralla jäi parannettavaa. Erityismaininta ottelusta menee joukkueen juniorille eli Juliana "Juli" Haddad, jonka suoritukset hyökkäyspäässä (21p) eivät jättäneet ketään kylmäksi. Lopputulos 55-64.

Cool down, suihku ja siirtyminen Kalevin hallista Audentes spordikeskukseen, joka sijaitsi kävelymatkan päässä. Hallilla meitä odotti pasta valmiina joten asiat olivat hienosti ja sovitusti hoidettu. Ruokailun jälkeen pelin alkuun oli n. 1,5 h joten pienen levon jälkeen happihyppely ja valmiina toiseen peliin.

 

Game 2 vs. Audentes

Vastassa Viron ranking 2 joukkue, joilta löytyi myös Eybl kokemusta. Joukkueella oli 2 kovempaa pelaajaa ja peli pyöri paljon heidän kauttaan. Taitava takapelaaja sekä urheilullinen sisäpelaaja. Jokatapauksessa pääsimme pelaamaan upeissa puitteissa jossa urheilukulttuuri ja sen arvostus todella näkyy. Nyt siitä piti vain nauttia.

Saimme peliin melko hyvän alun ja koreja syntyi hyvällä prosentilla. Emme kuitenkaan saaneet riittävää otetta puolustuspäässä ja hävisimme ekan erän 21-13.

Toisessa erässä pelaamisemme monipuolistui ja audentes oli suurissa vaikeuksissa meidän intensiteetissä. Puoliaika 35-34, pinnan perässä.

Toiselle puoliajalla lähdettäessä kysymys oli pitkälti henkisestä tilasta. Miten jaksamme suoriutua kovasta fyysisestä rasituksesta ja samalla kilpailla ottelun voitosta. Kolmas erä kulki tasaisissa merkeissä ja pelasimme erittäin hyvää korista niin henk.koht kuin joukkuetasolla. Audentes teki myös kovia koreja ja piti johdon 49-47 kolmannen erän päättyessä. Viimeinen kymppi oli kovaa taistelua ja jokainen pelaaja antoi oman panoksensa joukkueelle myös vikalla kympillä. Nousimme 1,5 min ennen loppua Emmin kolmosella pisteen päähän. Pääsimme yrittämään voittoheittoa aikalisän jälkeen kun kellossa oli aikaa 3,9 sek. Vastustaja rikkoi taktisesti 2 kertaa ja emme saanet aikaan enää kunnollista heittoa. Siitä huolimatta joukkueen pelintekijä Marianne Soisalon viime sekunnin heitto osui vielä rautoihin ja antoi meille mahdollisuuden ottaa voitto kovasta vastustajasta. Erityismaininta ottelusta joukkueen luotto laituri Emmi Suvannolle, joka teki tukun kovia koreja (12p) kovissa paikoissa sekä puolusti antaumuksella. Lisäksi pitää mainita joukkueen takamiespari Olivia-Marianne jotka tekivät urotyön vastustajan parhaan pelaajan puolustamisessa ja joukkueen pelin pyörittämisessä. Pelissä kuitenkin 11 pelaajaa pääsi meiltä pisteille ja se kertoo tämän joukkueen tasaisuudesta, erilaisesta pelipaikka osaamisesta sekä erinomaisesta yhteenpelaamisesta. Tämä kaikki alkaa toiminnasta kentän ulkopuolella ja erinomaisesta yhteishengestä, joka joukkueessa vallitsee.

 

Valmennuksen yhteenvetona voidaan todeta että ei paljon parempia pelejä olisi voinut tässä vaiheessa toivoa. Vastus oli juuri sitä mitä tarvitsemme ja oman pelin kehittyminen on ollut silmiinpistävää läpi syksyn. Siitä suuri kunnia pelaajille, jotka selkeästi nauttivat kovasta harjoittelusta ja vauhtipelin vaatimuksista. Ei sovi unohtaa joukkueen jojoa Piaa, joka tekee pyyteetöntä ja arvokasta työtä pelaajien (+valmennuksen) eteen. Suuri kiitos myös taustajoukoille eli vanhemmille joita oli sangoin joukoin kannustamassa joukkuetta ja viettämässä hienoa ja mielenkiintoista urheilupäivää!

 

Coach Lauri