Miehet hävisivät kuumassa paikalliskamppailussa Hongalle

7.12.2015

Kuva edellisestä RaPy-kotipelistä ja kuvassa on siinä ottelussa onnistuneet pelaajat, Justice Graham (EBT) ja Lauri Tiainen (RaPy). Kuva: Peter Åhman.

Perjantaina 4.12. pelattiin kiihkeä paikalliskamppailu miesten I-divisioonassa (lohko B) Tapiolan urheiluhallilla, kun Espoo Basket Team vieraili Tapiolan Hongan luona. Aiemmin tällä sarjatasolla espoolaisten joukkueiden kohtaamiset ovat olleet harvinaista herkkua.

Heti pelin ensihetkistä oli aistittavissa, että kumpikin joukkue lähti otteluun vain voitto mielessä. Honka aloitti ottelun kovalla puolustuksella ja prässillä ja, kun myös hyökkäyspään kuviot toimivat, niin seitsemässä minuutissa Honka oli takonut taululle numerot 23-8. Tätä edesauttoi myös se, että EBT takkusi edelleen viime RaPy-pelin tapaan heitoissaan, joita ei tahdottu saada sisään mistään paikoista. Ensimmäisen jakson lopussa EBT kuitenkin kuroi eroa umpeen Sebastian Bookerin ja Justice Grahamin vahvoilla yksilösuorituksilla ja näin jakson päättyessä Hongan johto oli 28-17.

EBT aloitti toisen jakson vahvasti ja kavensi eron jo seitsemään pisteeseen 31-24 muutaman minuutin pelin jälkeen. Tämän jälkeen EBT hukkasi jälleen otteen pelistä ja Honka pääsi erittäin fyysisellä ja aggressiivisella pelaamisella kaunistelemaan puoliaikanumeroiksi Hongan johdon 50-33.

Kolmannen jakson EBT pelasi vielä hyvin ja pystyi estämään Hongalta helpot korit. Ero kaventui jakson päättyessä kolmeentoista pisteeseen Hongan johtaessa 63-50. Tämä antoi pieniä toiveita tiukasta neljännestä jaksosta, mutta toisin kävi. EBT:n peli meni totaalisesti lukkoon ja Honka teki varmasti Lasse Gummeruksen johdolla ottelun voittolukemiksi 84-56 (50-33). Kuumassa paikallisottelussa tunteet veivät välillä voiton järjestä ja tästä kärsi erityisesti EBT. Honka pystyi kokemuksellaan hoitamaan tämän puolen paljon paremmin kuin EBT. Erotuomarit eivät peliä varmaankaan ratkaisseet, mutta ei heillä ihan paras päiväkään ollut. Pilli soi aika helposti ottaen huomioon kiihkeän paikallispelin luonteen. Ottelussa vihellettiin viisi teknistä virhettä, joista neljä tuli EBT:lle ja yksi Hongalle.

Miesten seuraava ottelu on tulevana maanantaina Espoonlahdessa. Tällöin Espooseen saapuu jo sarjataulukonkin osalta erittäin jännittävään ja mielenkiintoiseen peliin Korikouvot Kouvolasta. Ottelu alkaa maanantaina 14.12.2015 Espoonlahden urheiluhallilla klo 19:00. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan EBT voittoon!