Miehille komea voitto Korikouvoista

15.12.2015

Joshua Gouch onnistui heittopelissään. Kuva: Peter Åhman
Justice Graham hemmotteli yleisöä loistavilla syötöillä. Kuva: Peter Åhman

Maanantaina 14.12. miehillä oli vuorostaan kotiottelu miesten I-divisioonassa (lohko B) Espoonlahden urheiluhallilla, kun Korikouvot vieraili Espoossa. Ennakolta oli odotettavissa sarjassa tasapisteissä olleiden joukkueiden osalta tasainen kamppailu, mutta toisin kävi.

Heti pelin ensihetkistä lähtien EBT otti pelin ohjakset käsiin. EBT puolusti hyvin ja teki sen intensiivisesti, jolloin Korikouvojen pelätyt kolmostykit saatiin pois helpoista heittopaikoista. Kun vielä EBT:n heittopeli kulki pitkästä aikaa mallikkaasti, niin ensimmäiseen neljänneksen jälkeen tulostaululla komeilivat EBT:n johtolukemat 32-16. Toisella neljänneksellä Korikouvot sai kotijoukkueen rynnistyksen taltutettua ja jakso pelattiin tasaisissa merkeissä. Puoliajalle mentiin EBT:n johdossa 47-30. Pienenä kuriositeettina ottelun ensimmäisellä puoliskolla oli se, että Korikouvot heitti kaikki 8 vapaaheittoa 100-prosenttisesti sisään ja kaikki nämä vapaaheitot suoritti Juuso Mäenpää.

Usein kolmas neljännes on ollut Espoo Basket Teamille vaikea, mutta nyt sekin oli muisto vain. EBT vei jakson näytöstyyliin 24-7. Neljäs jakso pelattiin pitkälti nuorisokentällisin, jolloin vähemmän peliaikaa saaneet saivat hyvää kokemusta 1-divisioonapeleistä. Joshua Gouch oli muutaman vaisummin sujuneen pelin jälkeen elementissään ja tehtaili hyvällä prosentilla ottelun korkeimman pistemäärän 28. Justice Graham osoitti, että hänellä on edelleen pelin luku hallussaan. Siitä osoituksena mm. tilastoihin kirjatut 9 koriin johtanutta mainiota syöttöä. Kaiken kaikkiaan ottelu oli hyvä, energinen ja viihdyttävä peli EBT:ltä ja kaikki pelaajat onnistuivat pelissä. Ottelu päättyi EBT:n komeaan voittoon lukemin 83-52 (47-30).

Miesten seuraava ottelu on tulevana sunnuntaina Kotkassa KTP:tä vastaan. Seuraava kotipeli on ensi vuoden puolella. Tällöin Espooseen saapuu edelleen sarjataulukon osalta erittäin jännittävään ja mielenkiintoiseen peliin Namika Lappeenranta. Ottelu alkaa sunnuntaina 10.1.2016 Espoonlahden urheiluhallilla klo 13:30. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan EBT voittoon!