EBT sai Lahden Suurhallin hiljaiseksi

14.1.2016

Sebastian Booker teki ottelussa yhteensä 30 pistettä. Kuva: Peter Åhman
Baboucarr Ceesay paiskasi kaksi sellaista donkkia, että harvoin on Suurhallissa nähty! Kuva: Peter Åhman

Keskiviikkona 13.01. miehet vierailivat Lahdessa, jossa vastassa oli Lahti Basketball komeassa Suurhallissa. Sarjassa toisena olevat lahtelaiset hävisivät viihdyttävän ottelun jälkeen selvästi EBT:lle numeroin 62-88 (28-35).

Ensimmäinen neljännes alkoi EBT:n osalta hieman hermostuneesti ja jännittäen. Puolustus toimi kohtuullisesti, mutta hyökkäyspäässä sorruttiin seisoskeluun ja yksilöratkaisuihin. Jakson loppua kohden EBT:n hyökkäyspeli muuttui monipuolisemmaksi ja palloa alettiin saada myös koriin. Pelillisesti tasainen neljännes päättyi Lahti Basketballin johtaessa 20-12.
 
Toisella neljänneksellä EBT:n intensiivinen puolustus alkoi tehdä tuhoa ja ajoi Lahti Basketballin useisiin pallonmenetyksiin ja harhasyöttöihin. Ottelu ei ollut kuitenkaan vielä mitenkään ratkaistu puoliaikaan mennessä vaan tauolle lähdettiin EBT:n johdossa 28-35 ja molemmat joukkueet olivat edelleen pelissä mukana.
 
EBT jatkoi toisella puoliajalla siitä mihin oli ensimmäisellä puoliajalla jäänyt. Lahti Basketball ei saanut peliään kulkemaan. EBT rankaisi pallon menetyksistä kovalla prosentilla ja hienoilla koreilla. Kolmannella neljänneksellä Lahti pysyi vielä jotenkin pelissä mukana, mutta neljännellä jaksolla EBT meni menojaan. Loppusummerin soidessa taululla komeili EBT:n voitto lukemin 62-88 (28-35).
 
EBT pelasi Lahdessa tähän mennessä kauden parasta peliään. Koko joukkue pelasi hyvää, fyysistä koripalloa ja jokainen pelaaja pelasi hienosti koko joukkueen puolesta. Erityismaininnan ansaitsevat kuitenkin Sebastian Booker ja Baboucarr Ceesay. EBT:n väreissä kotihalliin palannut Lahden NMKY:n kasvatti ja ottelussa EBT:n kapteenina toiminut Sebastian Booker teki sekä lähietäisyydeltä että kaukaa yhteensä komeat 30 pistettä. Baboucarr Ceesay räjäytti katsomon upeilla donkeilla ja lahtelaisten otteluraportissa tämä on hienosti kuvattu sanoen “Baboucarr Ceesay paiskasi kaksi sellaista donkkia, että harvoin on Suurhallissa nähty”.
 
Miesten seuraava ottelu 1-divisioonassa (lohko B) pelataan kotona Espoonlahdessa. Tällöin Espooseen saapuu Helsingin NMKY. Ottelu alkaa sunnuntaina 17.1.2016 Espoonlahden urheiluhallilla klo 15:00. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan EBT voittoon!