Miehille viides peräkkäinen voitto - HNMKY kaatui tiukassa kamppailussa

18.1.2016

Baboucarr Ceesay jatkoi Espoonlahdessa siitä mihin keskiviikkona Lahdessa jäi! Kuva: Peter Åhman

Sunnuntaina 17.01. Espoo Basket Team sai vieraakseen Espoonlahteen Helsingin NMKY:n. Tiukan ja hyvän kamppailun jälkeen pisteet jäivät EBT:lle numeroin 81-73 (37-34). EBT:lle voitto oli jo viides putkeen.

Ottelu oli erittäin tasainen koko pelin ajan. EBT vei kaikki neljännekset 1-4 pisteen marginaalilla ja lopussakin eroa oli vain tuo 8 pistettä, 81-73. Suurimmillaan ero oli kymmenen pistettä EBT:n hyväksi kolmannen jakson puolessa välissä ja minuuttia ennen pelin loppua.

Molemmat joukkueet puolustivat erittäin hyvin. Tosin EBT:n puolustuspelaaminen ei ollut ehkä ihan niin aggressiivista kuin edellisessä ottelussa Lahdessa. Helsingin NMKY oli opetellut EBT:n hyökkäyskuviot hyvin ja ei antanut EBT:lle yhtään vapaata tilaa hyökkäyspäässä. EBT joutui tekemään vaikeita ratkaisuja ja heittoja, jolloin myös osumatarkkuus jäi huonoksi varsinkin ensimmäisellä puoliajalla. Sekin vaikutti asiaan, että Sebastian Bookerilla ei ollut paras heittopäivä sunnuntaina.
 
Kaiken kaikkiaan ottelu oli hyvää koripalloviihdettä. Helsingin NMKY on hyvä joukkue ja vähän tuntuu ihmeelliseltä, että joukkueella vain neljä voittoa runkosarjassa. Eväitä näyttäisi olevan kovempaankin voittosaldoon. Joukkueesta onnistuivat parhaiten Eemil Räisänen ja Tuure Takala. Räisänen oli vahva korin alla ja Takalan heittopeli kulki sekä läheltä että kaukaa tarkasti.
 
Espoo Basket Team pelasi jälleen hienon pelin. Jos tällainen peli-ilme, joka viime peleissä on nähty, säilyy, niin mahdollisuuksia on vaikka mihin. Tässä ottelussa onnistujia joukkueessa olivat mm. Baboucarr Ceesay ja Julius Pehkonen. Se valtava potentiaali, joka Baboulla on, alkaa vähitellen tulla esiin. Tupla-tuplan tehnyt Ceesay oli korin alla vahvassa vireessä sekä levypalloissa että kahden pisteen heitoissa. Julius Pehkonen heitti ottelussa erittäin hyvin ja varsinkin ottelun loppupuolella tiukoissa paikoissa Pehkosen tarkka käsi oli elintärkeä EBT:lle. Koko ottelussa Pehkosen tarkkuus kolmosissa oli aivan huippua, sillä kolmoset menivät sisään 80 prosentin tarkkuudella.
 
Miesten seuraava ottelu 1-divisioonassa (lohko B) pelataan vieraissa paikallisotteluna Vantaalla PuHua vastaan. Ottelu PuHu – EBT alkaa torstaina 21.1.2016 Martinlaakson koululla klo 18:30. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan EBT voittoon!