Voitto PuHusta toi miehille jo kuudennen voiton putkeen

22.1.2016

Robert Åhman teki PuHua vastaan M1DB-otteluiden piste-ennätyksensä Kuva: Peter Åhman

Torstaina 21.01. käytiin miesten I-divisioonan B-lohkossa pääkaupunkiseudun paikallisottelu Martinlaaksossa, kun PuHu ja Espoo Basket Team kohtasivat toisensa. Espoolaisten erittäin vahvan viimeisen neljänneksen pelin myötä voitto tuli EBT:lle selvin numeroin 63-89 (35-42). EBT:lle voitto oli jo kuudes putkeen

Ottelu kulki koko ajan pienoisessa Espoo Basket Teamin hallinnassa. Ensimmäisen neljänneksen loppupuolella EBT nykäisi johdoksin jo 21-8, mutta PuHu tasoitti pelin Oscar Lindqvistin johdolla melko helpostikin muutamassa minuutissa. Ottelun alkupuolella PuHu pyöritti hyökkäystään hyvin nopeilla syötöillä ja EBT:llä oli pieniä vaikeuksia saada puolustus pitämään ja estämään vapaat heittopaikat. Puoliaikatauolle mentiin EBT:n johtaessa 35-42. Toinen ja kolmas neljännes pelattiin aivan tasatahtiin, mutta neljäs jakso oli täysin EBT:n hallintaa. Nopeatahtisessa pelissä kotijoukkueeseen iski ehkä pieni väsymys ja näin EBT vei jakson komeasti 5-24 ja kaunisteli ottelun loppunumeroiksi voiton 63-89.

 
PuHusta Oscar Lindqvist ja Sakari Laakso tekivät kovia koreja ja PuHun peli pyörikin paljon heidän ratkaisujensa varassa. Sen sijaan Sakari Salmisen tehot EBT pystyi pitämään suurimmaksi osaksi piilossa. 
 
Espoo Basket Team pelasi jälleen nopeaa ja aggressiivista peliä. Notkahduksia ei tapahtunut kenenkään kentällä ollessa. Tässä ottelussa erityismaininnan onnistumisesta saavat Robert Åhman ja Joshua Gouch. Åhman tykitti hyvällä prosentilla M1DB-pelien tähänastisen piste-ennätyksensä 20 pistettä. Gouch teki tripla-tuplan eli 20 pistettä, 15 levypalloa ja 10 syöttöä.  Myös Justice Graham ja Sebastian Booker pelasivat tasaisen vahvasti.
 
Miesten seuraava kotiottelu 1-divisioonassa (lohko B) pelataan Perniötä vastaan. Sarjasijoituksen kannalta erittäin jännittävä ottelu EBT – PeU-Basket alkaa sunnuntaina 31.1.2016 Espoonlahden urheiluhallilla klo 17:00. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan EBT voittoon!