Miesten voittoputki katkesi Kaarinassa, Ura Basket parempi

25.1.2016

Matti Hautala oli ottelussa EBT:n paras plus-miinustilastossa Kuva: Peter Åhman

Sunnuntaina 24.01. EBT matkasi suurin odotuksin miesten I-divisioonan B-lohkon vieraspeliin Kaarinaan Ura Basketia vastaan. Kuuden ottelun voittoputkelle haluttiin jatkoa, mutta toisin kävi. Loppuun saakka erittäin fyysisessä ja jännittävässä ottelussa Ura Basket otti kotivoiton numeroin 81-74 (46-35).

Ottelu kulki koko ajan Ura Basketin pienessä, mutta tarpeeksi suuressa hallinnassa. Ura Basket oli tehnyt ennakkovalmistelut hyvin ja halusi viedä tehot pois EBT-kolmikolta Sebastian Booker, Joshua Gouch ja Justice Graham. Siinä se onnistui hyvin, vaikka Booker ja Graham rutiinilla punnersivat yli 20 pistettä. Mutta Gouchin tehot Ura Basketin aggressiivinen koko joukkueen puolustus vei lähes kokonaan. Ottelussa oli kummallakin joukkueella monta paikkaa ratkaista peli, mutta yhtenä ratkaisevana pienenä yksityiskohtana saattoi olla Ura Basketin Roope Tammen kolmen pisteen kori 2 sekuntia ennen ensimmäisen jakson loppua, jolla Ura Basket siirtyi 25-16 johtoon. Tuota noin kymmenen pisteen eroa Espoo Basket Team ei tahtonut millään saada kiinni koko ottelussa ja puoliajallekin mentiin Ura Basketin 46-35 johdossa. 
 
Ottelun toinen puolisko pelattiin edelleen eritäin tasaisesti ja tälle sarjatasolle erittäin fyysisesti ja aggressiivisesti. EBT vei ottelun kaksi viimeistä jaksoa yhteensä neljän pisteen erolla, mutta se ei riittänyt. Vielä 2,5 minuuttia ennen ottelun loppua EBT pääsi 4 pisteen päähän Ura Basketista. Ura Basket antoi siinä vaiheessa jo vähän avaimia EBT:lle ottelun voittoon, mutta EBT sähläsi voiton liiallisella kiireellä, hätäilyllä ja innokkuudella kotijoukkueelle. Espoo Basket Team epäonnistui ottelun lopussa ainakin viidessä helpossa korissa eli noin kymmenessä pisteessä. Ura Basket teki lopuksi vapaaheittoviivalta ottelun loppunumeroiksi 81-74.
 
EBT kaatui ottelussa edellisiä pelejä huonompaan joukkuepelaamiseen ja viimeistelyyn ratkaisupaikoissa. Tunteet ja muut asiat olivat liikaa pinnassa ja itse pelaaminen kärsi siitä. Ura Basket ansaitsi voittonsa. Se pelasi oikeata joukkuepeliä Riku Laineen ja Santeri Latvalan esimerkein. Tämä todisti jälleen, että miesten I-divisioonan B-lohkossa pelataan hyviä ja kovia otteluita. Peli Littoisten monitoimitalolla oli yksi esimerkki siitä. Katsomo oli täynnä ja katsomosta löytyi myös ääntä rumpuryhmineen. Tämä ottelu ei vielä ratkaissut EBT:n playoff-paikan hakua, mutta teki siitä entistä mielenkiintoisemman. Seuraava kotipeli ensi sunnuntaina PeU-Basketia vastaan ratkaisee aika paljon taistelussa pääsystä sarjan finaalipeleihin.
 
Miesten seuraava erittäin tärkeä ja ainakin ennalta ajatellen jännittävä kotiottelu 1-divisioonassa (lohko B) pelataan Perniötä vastaan. Sarjasijoituksen kannalta ratkaiseva ottelu EBT – PeU-Basket alkaa sunnuntaina 31.1.2016 Espoonlahden urheiluhallilla klo 17:00. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan EBT voittoon!