Juniorien valtakunnalliset sarjat huipentumassa

7.2.2010

A-tyttöjen edustusjoukkue on pelannut hyvän kauden SM-sarjassa.
B-poikien ykkösjoukkue on voittanut 4 viimeistä peliään ja noussut taistelemaan Final Four lopputurnauspaikasta.
A-poikien hakevat loppukauden aikana avausvoittoaan SM-sarjassa.
B-tytöt ovat pelaanneet kovia pelejä valtakunnallisessa 1-divisioonassa.

EBT:n juniorien edustusjoukkueet ovat tälläkin kaudella esiintyneet edukseen. A-tytöt ja –pojat pelaavat mestaruussarjassa ja B-tytöt- ja –pojat valtakunnallisessa 1-divisioonassa.

Parhaasta menestyksestä ovat tähän asti vastanneet A-tytöt, jotka ovat sarjassaan seitsemäntenä viidellä voitolla ja seitsemällä tappiolla. Joulukuussa joukkue esitti erinomaisia otteita ja oli kovaa vauhtia nousemassa sarjan kärkipäähän. Vuodenvaihteen jälkeen joukkue on voittanut neljästä pelistään yhden (Honka 2:n 91-54), mutta pistänyt vastustajalle tiukasti kampoihin useassa pelissä. Seuraava peli on kotikentällä ensi lauantaina 13.2. klo 12.20 sarjaa johtavaa HNMKY:tä vastaan.

Syksyn suurimmasta yllätyksestä vastanneilla SM-sarjaan upeasti päässeillä A-pojilla on vielä voittotili avaamatta. Ensimmäinen voitto on ollut jo useassa pelissä lähellä. Tappiot on tullut mm. Namika Lahdelle 80-79, Wartti Basketille 78-82, Salon Vilppaalle 85-77 ja Lappeenrannan NMKY:lle 71-80. A-poikien seuraava peli on kotikentällä ensi lauantaina 13.2. klo 14.30 KoriKouvoja vastaan.

B-pojat ovat tällä hetkellä kovassa nousuhuumassa ja joukkue on voittanut kaikki neljä joulutauon jälkeen pelaamaansa peliä. Viimeisin voitto tuli sunnuntaina, kun joukkue murjoi sarjassa 4. olevan Ura-Basketin peräti 109-61. Kun jäljellä on 5 kierrosta joukkueella on vielä hyvät mahdollisuudet nousta 4. parhaan joukkoon. Tällä hetkellä joukkue on tasaisessa sarjassa 7. kuudella voitolla ja seitsemällä tappiolla. Joukkue pelaa seuraavan kerran ensi sunnuntaina 14.2. klo 15.20 kotikentällä JKS:ää vastaan. Pelissä on revanssihenkeä, sillä JKS oli ainoa joukkue, jolle EBT hävisi syyskaudella suurinumeroisesti.

B-tytöt ovat pelanneet nuorella joukkueella kovassa sarjassa taistellen ja napanneet kaksi voittoa: LoKoKo kaatui syksyllä 63-60 ja RaPy-95 67-56. Joukkue pelaa ensikin kaudella pitkälti samalla kokoonpanolla, joten kovat pelit 1-2 vuotta vanhempia vastaan ovat hyvää valmistautumista ensi kauteen. Seuraava peli on ensi sunnuntaina 14.2. vieraskentällä HyPoa vastaan. Syyskaudella joukkue hävisi HyPolle niukasti 63-69, joten nyt lähdetään hakemaan revanssia. Joukkue osallistuu tulevana viikonloppuna yhdessä muiden EBT:läisten kanssa AMO Talvileirille ja matkustaa pelipaikalle suoraan Kisakeskuksesta.

Myös naisten ja miesten divareissa on odotettavissa mielenkiintoinen kevät. EBT Akatemia johtaa 17 kierroksen jälkeen naisten 2-divisioonaa puhtaalla pelillä ja on jo varmistanut paikkansa 1-divisioona karsintoihin. Niihin joukkue valmistautuu huolella ja karsintoja edeltävällä viikolla joukkue matkustaa Viroon harjoitus- ja pelileirille.

Miesten 3-div. pelaava EBT 1 on myös hyvissä asetelmissa. Kun 6 kierrosta on pelaamatta EBT on lohkossaan 3. taistelemassa paikasta 2-div. karsintoihin. Seuraava peli on ensi sunnuntaina 14.2. klo 19.20 Espoonlahden urheiluhallilla sarjaa johtavaa KaU:ta vastaan, joka tavoittelee kovalla joukkueella nousua 2-div. Huhujen mukaan Karkkilasta on ensi viikonloppuna tulossa 2 fanibussia kannustamaan vierasjoukkuetta, joten nyt kaikki EBT:läiset paikalle kannustamaan miehet voittoon!