Miehille harmillinen tappio PeU-Basketia vastaan

1.2.2016

Cesar Carapinha toi positiivista energiaa EBT:n peliin. Kuva: Peter Åhman

Sunnuntaina 31.01. EBT kohtasi kotonaan Espoonlahdessa ennakolta vaikeaksi vastustajaksi tunnetun PeU-Basketin Perniöstä. Edellisen kierroksen tappiollisen pelin jälkeen EBT halusi uudelleen voittoputkeen, mutta toisin kävi. PeU-Basket vei EBT:ltä täysin aseet ottelussa ja haki selvän ja ansaitun vierasvoiton numeroin 62-77 (30-50).

Ottelun ensimmäistä kahta minuuttia lukuun ottamatta PeU-Basket hallitsi peliä selkeästi. EBT aloitti pelin flegmaattisesti eikä päässyt tästä asenteesta oikeastaan koko ottelun aikana pois. Sen sijaan PeU-Basket oli alusta saakka taisteluasenteella pelissä mukana. Hyvänä heittojoukkueena tunnettu PeU-Basket oli kaikilta osiltaan liekeissä varsinkin ottelun ensimmäisellä puoliskolla. EBT:n heikon puolustamisen edesauttamana PeU-Basket tykitti heitot sisään murhaavalla tarkkuudella sekä läheltä että kaukaa. EBT sen sijaan ei saanut palloa koriin juuri ollenkaan. Ratkaisut menivät enemmän toivotaan-toivotaan osastolle kuin tekemisen meiningin puolelle. Puoliajalle mentiin PeU-Basketin selvässä 30-50 johdossa.

Ottelun toinen puolisko meni EBT:lle viiden pisteen erolla, mutta ottelu oli ratkaistu jo ensimmäisellä puoliskolla. Vaikka EBT:n puolustus ei ollut parhaimmillaan, niin ottelu ratkesi siihen, että PeU-Basket nollasi täysin EBT:n hyökkäyspelin. PeU-Basket pyöritti hyökkäyspeliään nopeilla, hyvillä syötöillä ja aina pelikuvion ja hyvän pelin luvun jälkeen löytyi vapaa mies ratkaisun tekemiseen. Espoo Basket Teamin hyökkäyspeli sen sijaan oli erittäin seisovaa, syötöt jäivät pallollisen pelaajan käsiin, pallottomat pelaavat eivät liikkuneet ja PeU-Basketin oli helppo tuplata pallollinen pelaaja, jolloin seurauksena oli pallon menetys tai huono ratkaisu. Kauden tässä vaiheessa on vieläkin tekemistä siinä, että EBT:n kaikki pelaajat sisäistävät peli- sekä puolustuskuviot ja, jos pelataan vapaampaa peliä, niin silloin pitää hallita myös pelin luku paremmin, jotta tulosta syntyy. Ottelun päättyessä tulostaululla olivat PeU-Basketin voittonumerot 62-77.
 
PeU-Basketin puolelta ottelun hahmo oli Henry Pwono, joka teki 36 pistettä ja otti 16 levypalloa. Myös seuraikoni Juho-Kusti Räsänen pelasi hyvän pelin. Espoo Basket Teamin puolella ei oikeastaan kukaan noussut selkeäksi MVP:ksi. Cesar Carapinha toi positiivista energiaa ja taistelutahtoa EBT:n peliin kentälle tullessaan. Tämä oli vain yksi peli pitkässä runkosarjassa, joten pää pystyyn ja jatkossa taistellaan voitoista edelleen. Runkosarjaa ei ole vielä ratkaistu ja ristiin pelaamisia tulee vielä, joten vaikka tällä tappiolla finaalipeleihin pääseminen vaikeutui, niin tulevien otteluiden voittamisella vielä niihinkin saattaa olla mahdollisuuksia.
 
Miesten seuraava kotiottelu 1-divisioonassa (lohko B) pelataan Hyvinkään Pontevaa vastaan. Tärkeä ottelu EBT – HyPo alkaa sunnuntaina 7.2.2016 Espoonlahden urheiluhallilla klo 17:00. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan EBT voittoon!