Miehille voitto ja tappio viikonlopun otteluissa

8.2.2016

Sebastian Booker oli elementissään varsinkin HyPo-ottelussa. Kuva: Peter Åhman
Baboucarr Ceesay pelasi jälleen tutun tehokkaasti viikonloppuna. Kuva: Peter Åhman

Miehillä oli kaksi ottelua viikonlopun aikana. Perjantai-iltana 5.2. kohdattiin vieraspelissä Karkkilassa KaU Koris, josta tuliaisena oli tappio numeroin 89-75 (39-38). Sunnuntaina 7.2. EBT kohtasi kotonaan Espoonlahdessa Hyvinkään Pontevan. Perjantain jälkeen EBT oli saanut jälleen uutta asennetta peliinsä ja otti ansaitun kotivoiton numeroin 86-69 (39-27).

Perjantaina Karkkilassa pelattiin puoliaikataukoon saakka tasaisesti ja puoliajalle mentiin KaU Koriksen johtaessa 39-38. Espoo Basket Teamille ottelu oli vaikea, koska pelaavasta kokoonpanosta puuttuivat loukkaantumisten ja sairastelujen vuoksi viisi pelaajaa: Joshua Gouch, Julius Pehkonen, Jerome Djeen, Cesar Carapinha ja Marco Tammi. En tiedä johtuiko tästä vai perjantai-illasta, mutta EBT:n peli oli koko ottelun ajan jollakin tavalla hengetöntä. Voittoon vaadittava taistelutahto oli poissa. Vielä, kun Karkkilan heitot kotisalissaan Janne Kinnusen johdolla upposivat hyvin, niin KaU Koris otti helpohkon voiton numeroin 89-75 (39-38). 
 
Sunnuntaina Espoo Basket Teamin peli-ilme oli jo toisenlainen. Hymyä ja hyviä ratkaisuja alkoi löytyä. Yksi ottelun hienoimmista suorituksista oli aivan ensimmäisen jakson viimeisellä sekunnilla, kun EBT:n Robert Kankfeltin buzzer beater oman kenttäpuoliskon puolesta välistä osui punaisten led-valojen vilkkuessa keskelle keksintöä ja tuloksena oli 3 pistettä! Vieläkin EBT:n hyökkäys seisoo vähän liikaa ja on hidasta ja puolustuksessa ei osata aina pelata omalla paikalla, mutta perjantaista oli kuitenkin menty eteenpäin. Nyt kuuden pelaajan (perjantaista lisäksi Kevin Straih) ollessa poissa pelaavasta kokoonpanosta kaikki saivat mukavasti peliaikaa onnistuen hyvin. Loppusummerin soidessa tulostaululla oli EBT:n ansaittu voitto numeroin 86-69 (39-27).
 
Miehet matkaavat ensi sunnuntaina 14.2.2016 Turun NMKY:n vieraaksi. Miesten seuraava kotiottelu 1-divisioonassa (lohko B) pelataan Vaasan Salamaa vastaan. Ottelu EBT – VaaSa alkaa sunnuntaina 21.2.2016 Espoonlahden urheiluhallilla klo 15:00. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan EBT voittoon!