Miehille tappio hyvätasoisessa pelissä Turussa

15.2.2016

Matti Hautala teki TuNMKY-ottelussa ensimmäisen donkkinsa tällä sarjatasolla. Kuva: Peter Åhman

Sunnuntaina 14.2.2016 Espoo Basket Team kohtasi vierasottelussa Nunnavuoren palloiluhallissa Turun NMKY:n. Hyvätasoisessa pelissä Turun NMKY oli hieman parempi ja otti kotivoiton numeroin 83-74 (47-41).

Ottelu alkoi heti hyvällä sykkeellä molempien joukkueiden osalta. Ensimmäinen puolisko ottelusta meni Turun NMKY:n pienoisessa johdossa koko ajan. EBT ei saanut oikein pidettyä Turun kolmostykkejä ja Jonas Mattila sekä Eero Innamaa pääsivät tekemään kaaren takaa helppoja koreja. Jonas Mattila upotti ensimmäisellä puoliskolla viisi kolmosta peräkkäin koriin. Puoliajalle mentiin Turun NMKY:n johtaessa 47-41. 

Kolmas jakso alkoi Espoo Basket Teamilta erittäin hyvin. Kahdessa minuutissa EBT teki 9-0 runin Robert Åhmanin, Sebastian Bookerin sekä Justice Grahamin koreilla ja siirtyi 47-50 johtoon. Jakso pelattiin loppuun saakka tasaisesti, mutta viimeisellä sekunnilla Turun johtaessa kahdella pisteellä levypallotilanteessa pallo tuli Turun Ville Sallille, joka punaisten led-valojen loistaessa naulasi kaaren takaa kolmosen sisään. Tämä oli paha takaisku EBT:lle ja siivitti jo vähän tulevaa, kun Turun NMKY siirtyi 64-59 johtoon. Hyvästä ja kovasta yrityksestä huolimatta EBT ei saanut enää Turun NMKY:n johtoa neljännellä jaksolla kiinni. Näin ottelu kääntyi kotijoukkueen voittoon numeroin 83-74 (47-41).
 
Kokonaisuudessaan ottelu oli tällä sarjatasolla hyvää peliä ja nautittavaa koripalloviihdettä yleisölle. Espoo Basket Team teki paljon pisteitä maalatulta alueelta ja kolmosrajan sisältä, mutta kolmoset joukkueelta jäivät vähiin. Turun NMKY teki yhteensä 33 kolmosyritystä, joista 12 sisään, kun EBT:n kolmosyritykset jäivät vain kahdeksaan (2 sisään). EBT teki ottelussa komeita donkkeja, joista vastasivat Sebastian Booker (pari kertaa), Baboucarr Ceesay ja Matti Hautala. Lisäksi Ceesay epäonnistui yhdessä alley-oopissa. Edellä mainittujen lisäksi myös kaikki muut EBT-pelaajat pelasivat hyvällä asenteella ja varsinkin Julius Pehkonen pelasi vahvan ja onnistuneen pelin. Runkosarjassa EBT:llä on jäljellä vielä viisi ottelua ja tällaisella pelillä niistä pitäisi jälleen voittojakin tulla.
 
Miesten seuraava ottelu 1-divisioonassa (lohko B) pelataan kotona Vaasan Salamaa vastaan. Ottelu EBT – VaaSa alkaa sunnuntaina 21.2.2016 Espoonlahden urheiluhallilla klo 15:00. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan EBT voittoon!