Saunareissu ja puhdasta jälkeä Kouvolan 7.2. SM-turnauksessa

15.2.2016

EBT:n ja Säynätsalon pojat yhteispotretissa

EBT:n C-pojat lähtivät Kouvolan reissullensa jo edeltävänä iltana. Aamupelithän olivat perinteisesti olleet joukkueemme Akilleen kantapää ja näin välttäisimme herätyksen aamukuudelta. Myönnettäköön, että kyllä sitä itsekkin kömpii mielummin aamu-unisena hotelliaamiaiselle kuin auton rattiin. Huoltajineen, valmentajineen ja kaikkine pelikamoineen kaikkiaan 17 hengen porukka ahdettiin siis kolmeen henkilöautoon matkaa varten, tällä manööverillä olikin ihan konkreettisesti joukkkuehenkeä tiivistävä vaikutus.

Kouvolassa majoituimme Hotelli Cumulukseen, tarkoituksenamme oli syödä Hotellin ravintolassa ja siirtyä saunaosaston kautta nukkumaan. Pojat tyhjensivät vartissa lautasensa, mikä kävikin 8-kertaa nopeammin kuin menun kanssa arpominen matkaa ennen. Tein nimittäin ison virheen, kun olin pyytänyt poikia valitsemaan annoksensa etukäteen edeltävällä viikolla, jotta saisin tehtyä tilaukset hotelliin etukäteen. Jumankekka sitä säätämisen määrää, vasta kun uhkasin arpojia kasvisruokaruoka-annoksella, asiaan alkoi tulla selvyyttä. Ensi kerralla ABC-buffaan siis.

Toinen hämmennystä aiheuttanut asia oli uikkarit, heräsi kysymys miksi ne oli pyydetty ottamaan mukaan kun saunaosastolla ei näköjään ollutkaan uima-allasta. Jaahas, jojon hotelli scouttaus oli jäänyt näköjään hiukan puutteeliseksi. No asialla oli kuitenkin se hyvä puoli, että uskalsimme käskeä pojat saunomaan itseksensä, kun ei tarvinnutkaan olla nostelemassa ketään ylös altaan pohjalta. Taas iso virhe, emme huomanneet varmistaa, että joukossa olisi joku lukutaitoinen. Kun lähdimme toisen huoltajan Jukan kanssa tarkistamaan miten poikien saunominen sujui, huomasimme miesten saunaosaston olevan tyhjillään, sen sijaan yläkerroksessa sijaitsevalta naisten osastolta kuului tutunoloinen mekastus. No eihän se naisten sauna oltu merkattu kuin 10 cm korkuisin kirjaimin oveen, josta kaikki 12 poikaa olivat kulkeneet. Jukan kanssa arvuuttelimme kummat olisivat pelästyneet pahemmin pojat vai naiset, jos vastatkaisen sukupuolen edustajia olisi päättänyt könytä samoille lauteille. Onneksi saunominen ei kiinnostanut sinä iltana kouvottaria ja pojat pääsivät ruokittuina ja puhtaina ilman suurempina välikohtauksia nukkumaan.
 
Aamulla joukkue lähti toisen valmentajan Anttin Kallion kanssa luistelemaan kohti Lyseon liikuntahallia pitkin Kouvolan jäisiä katuja, huolto-osasto siirsi tällä välin poikien pelikamat autoilla pelipaikalle. Lyseolla tapasimme Kouvojen jojon, joka oli juuri hoitamasssa tyypillistä jojotehtävää eli metsästämässä kadonneita 24 sekunnin kellon ohjaimia. Tunsin suurta myötätuntoa kollegaani kohtaan tilatessani aamukahvia buffasta ja istahtaessani aulan mukavalle sohvalle.
 
Ensimmäisestä vastustajastamme Kouvoista ei oltu saatu juurikaan tietoa, muuta kuin että takamiehen piti olla varsin hyvä ja että Kouvot oli voittanut oman SM-karsinta lohkonsa. Näiden tietojen pohjalta oli mentävä ihan omalla peruspelillä. Ottelu etenikin koko ajan EBT:n komennossa ja viimeisellä neljänneksellä ero oli revennyt jo 20 pisteeseen. Kouvojen kone alkoi loppumetreillä selvästi yskiä ja peli päättyi 55-75 EBT:lle.
 
Seuraavan pelin alkuun oli vain 1,5 tuntia ja tankkaaminen olisi seuraava etappi. Paras mahdollinen energiapaketti tähän olisi äitien tekemä makaronilaatikko, jonka joukkueen Masterchefit Kaija ja Jonna olivat aamulla tuoneet pojille Espoosta ja jota he urakkaluonteisesti lämmittivät Kouvojen jojon hövelisti järjetämässä keittiössä.
 
Seuraavasta vastustajasta Säyreistä tiesimme vielä vähemmän kuin Kouvoista.
Tilastojen valossa otettelun piti olla helpompi, kuin Kouvoja vastaan. No tässäkin tapauksessa tilastoilla olisi voinut heittää vesilintua, Säyrit tulivat otteluun hyvällä asenteella ja olivat kolmannessa jaksolla jo 11 pisteen karkumatkalla. Pelin käännekohdaksi muodostui EBT:n Teemu Hakkaraisen kaksi melkein peräkkäistä kolmen pisteen heittoa. Säyrien usko omaan tekemiseen hävisi ja EBT:n taas löytyi. Harvoin näkee näin selkeää muutosta pelinhallinnan osalta. EBT:n tavaramerkki juoksuvoima ja sitä kautta vastustajan putoaminen vauhdista viimeistään neljännellä jaksolla tuli toteen näytetyksi. Lopputulos 80 -58 EBT:lle.
 
Hieno suoritus pojilta, neljä SM-sarjan peliä takana ja yhtä monta voittoa, mutta nyt sai loppua menuiden kanssa arpominen, lähdimme PizzaBuffan kautta takaisin Espooseen.
 
story by: JoJo Mika Pitkänen