Vaasan Salama tuli ja voitti miehet

24.2.2016

EBT pelaajaesittelyssä. Kuva: Peter Åhman

Sunnuntaina 21.2.2016 Espoo Basket Team kohtasi kotiottelussa Espoonlahdessa Vaasan Salaman. Tasaväkisessä ja lopussa jännittävässäkin pelissä VaaSa ei ollut vieraskorea vaan otti toisen voittonsa runkosarjassa numeroin 68-71 (35-41).

Espoo Basket Teamille ottelu oli jälleen vaikea, koska pelaavasta kokoonpanosta puuttuivat loukkaantumisten ja sairastelujen vuoksi viisi pelaajaa: Joshua Gouch, Jose Dominguez, Jerome Djeen, Cesar Carapinha ja Marco Tammi. Ja tämä näkyi pelissä. Lisäksi Julius Pehkonen siirtyi pelaamaan Järvenpäähän. Ottelu alkoi EBT:n osalta kuitenkin kohtuullisen hyvin, kun alkuminuuteilla EBT pääsi 12-7 johtoon ja peli oli hallinnassa. Se olikin sitten suurin johto EBT:lle koko ottelussa. Vaasan Salama vei seuraavat minuutit 12-0 ja tilanne oli hetkessä VaaSan johto 12-19. EBT ei saanut kurottua eroa kiinni puoliaikaan mennessä vaan tauolle mentiin vierasjoukkueen johdossa numeroin 35-41. 

Toisella puoliajalla Espoo Basket Teamin peli-ilme ei juurikaan parantunut. Toisaalta EBT:n pelissä oli yritystä ja hyviä hetkiä, mutta sitten vastapainoksi tuli pahoja nukahduksia ja virheitä. Lisäksi EBT:n heittopelistä puuttuivat kolmoset lähes kokonaan (yksi sisään), kun sen sijaan Vaasan Salamasta EBT:ssä m1db-uransa aloittanut Kristian Nurminen sekä Jaakko Linnolahti ja Pekka Jurvanen pussittivat kolmoset varmasti sisään. Espoo Basket Teamin peli lepäsi pitkälti Sebastian Bookerin varassa, kun yleensä tasaisesti pelannut Justice Graham ei onnistunut tässä ottelussa. Myös Matias Leikkonen pelasi hyvän ottelun. Ottelun lopussa kotijoukkueella oli vielä paikka ratkaista peli itselleen, kun EBT pääsi pisteen päähän tilanteessa 63-64. Pisteen parin erolla mentiin ottelun loppuun saakka. EBT:n yritykset kuten myös pelin viimeinen hyökkäys ottelun voittamiseksi kaatuivat epäonnistuneisiin ratkaisuihin ja heittoihin. Loppusummerin soidessa tulostaululla oli VaaSan voitto numeroin 68-71 (35-41). Espoo Basket Teamilla on runkosarjassa vielä neljä kovaa ottelua jäljellä. Jos ratkaisuvarmuutta saataisiin parannettua ja nukahdukset minimiin, niin niistäkin peleistä olisi kuitenkin vielä pisteitä otettavissa.
 
Miehet matkaavat ensi sunnuntaina 28.2.2016 Raholan Pyrkivän vieraaksi Tammelan palloiluhallille Tampereelle. Miesten seuraava kotiottelu 1-divisioonassa (lohko B) on paikallisderby Tapiolan Honkaa vastaan. Ottelu EBT – Honka alkaa perjantaina 4.3.2016 Espoonlahden urheiluhallilla klo 18:45. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan EBT voittoon!