Miehille kaksi tappiota viikonlopun otteluissa

7.3.2016

Baboucarr Ceesay teki tupla-tuplan Korikouvoja vastaan. Kuva: Peter Åhman

Miehet pelasivat kaksi ottelua viikonlopun aikana. Perjantai-iltana 4.3. kohdattiin kotona Espoon paikalliskamppailussa Tapiolan Honka, joka vei yllättävänkin tiukan ottelun pisteet Tapiolaan numeroin 76-87 (43-39). Sunnuntaina 6.3. EBT matkusti Kouvolaan Korikouvojen vieraaksi. Erittäin tasainen ottelu kääntyi vasta viimeisellä neljänneksellä Korikouvojen kotivoitoksi EBT:n kannalta vähän turhankin rumin numeroin 79-59 (34-31).

 
Espoonlahdessa perjantai-iltana EBT-Honka ottelu alkoi yllätyksellisesti. Miesten I-divisioonan B-lohkon runkosarjaa johtava Honka oli suurissa vaikeuksissa EBT:n paikkapuolustuksen ja paikkaprässin kanssa. EBT vei ensimmäisen jakson numeroin 24-14 ja johti jo toisen jakson puolessa välissä 18 pisteellä numeroin 37-19. Valitettavasti vain Honka alkoi saada tämän jälkeen jotenkin pelijuonesta kiinni ja heitot alkoivat uppoamaan myös kaaren takaa lähinnä Lasse Gummeruksen, Topi Halmeen ja Toni Svärdin toimesta. Espoo Basket Teamin tehot lepäsivät pitkälti Sebastian Bookerin ja Baboucarr Ceesayn harteilla, vaikka koko joukkue pelasi rohkeasti ja ennakkoluulottomasti. Kokonaisuudessaan kotijoukkueen yritteliästä peliä oli mukava katsella. EBT tekee tällä hetkellä korinsa pitkälti maalatulta alueelta ja harmittavasti kotijoukkueen ratkaisutarkkuus hävisi ottelun loppupuolella väsymyksen ja Hongan parantuneen puolustamisen myötä. Näin Honka pääsi ottamaan voiton numeroin 76-87 (43-39). 
 
Sunnuntaina Kouvolassa Espoo Basket Teamin peli-ilme oli edelleen hyvä, vaikka matkasta puuttuikin perjantain ottelussa loukkaantunut Sebastian Booker. EBT jatkoi paikkapuolustuksella ja paikkaprässillä ja myös Korikouvoilla oli vaikeuksia purkaa se, vaikka heillä kolmostykkejä löytyykin. Ottelu oli aivan tasainen kolmannen neljänneksen viimeiselle minuutille saakka, jolloin tilanne oli Korikouvojen hyväksi 49-46. Itse asiassa tässä vaiheessa EBT olisi voinut johtaakin peliä useammalla pisteellä, mutta aivan vapaista paikoista korin alla EBT menetti ainakin parikymmentä pistettä ohiheitoilla. Sunnuntaina neljännellä jaksolla kävi samoin kuin perjantainakin. EBT hyytyi ja loppusummerin soidessa tulostaululla oli Korikouvojen voitto numeroin 79-59 (34-31). Ottelun hahmoja olivat EBT:n Baboucarr Ceesay ja Korikouvojen Valtteri Leino. Ceesay teki tupla-tuplan 24 pisteellä ja 16 levypallolla. Leino heitti ottelussa 8 kolmosta sisään ja samalla hänen teki kauden 100. onnistuneen kolmosheiton.
 
Miesten tämä kausi I-divisioonassa päättyy seuraavassa kotiottelussa, jossa vastaan tulee KTP Kotkasta. Runkosarjan viimeinen ottelu EBT – KTP alkaa sunnuntaina 13.3.2016 Espoonlahden urheiluhallilla klo 17:00. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan EBT voittoon!