KTP voitti miehet runkosarjan viimeisessä ottelussa yhdellä pisteellä

14.3.2016

EBT edellisessä ottelussa Kouvolassa. Kuva: Peter Åhman

Sunnuntaina 13.3.2016 Espoo Basket Team kohtasi miesten I-divisioonan B-lohkon runkosarjan viimeisen kierroksen ottelussa Espoonlahdessa Kotkan Työväen Palloilijat. Tasaväkisessä ja jännittävässä pelissä KTP oli niukasti pisteellä parempi ja vei sarjan 8. sijan EBT:ltä numeroin 74-75 (34-36).

Ennen runkosarjan viimeistä kierrosta EBT ja KTP olivat sarjataulukossa tasapisteissä sijoilla 8 (EBT) ja 9 (KTP). Ottelussa oli siinä mielessä panosta, että ottelun voittaja veisi sarjataulukossa sijan 8 ja häviäjä joutuisi tyytymään sijaan 9. Ottelu oli erittäin tasainen koko ajan kuitenkin niin, että se eteni lähes koko ajan KTP:n pisteen parin johdossa. Kolmannen jakson pienen nukahduksen jälkeen EBT pääsi tasoihin 55-55 neljännen jakson alussa. KTP kasvatti kuitenkin eron lähes kymmeneen pisteeseen viimeisen jakson puolivälissä. Viimeisellä minuutilla EBT taisteli itsensä taas kahden pisteen päähän, mutta loppusekunneilla KTP oli sen pisteen parempi ja vei voiton ja sarjan 8. sijan Kotkaan numeroin 74-75 (34-36).

 
EBT:n pelissä oli jälleen hyvää yritystä ja taistelua. Vähän paremmalla viimeistelyllä korin alta olisi voittokin tullut. Baboucarr Ceesay ja Justice Graham pelasivat vahvan pelin. Kumpikin teki tupla-tuplan. Ceesay teki tupla-tuplan peräti 34 pisteellä ja 13 levypallolla ja Graham 19 pisteellä ja Teemu Rannikkoa muistuttavalla 10 syötöllä. Myös Elias Leikkonen pelasi hyvä pelin, josta osoituksena 5 pistettä ja plus-miinustilasto +9. KTP:n johtohahmoja olivat Joona Tuomala 25 pisteellä ja Vili Nyman 23 pisteellä.
 
Tähän otteluun päättyi miesten tämä kausi I-divisioonassa (lohko B). Ensi kaudella jatketaan ja EBT kiittää kaikkia katsojia ja kannattajia koko kauden osalta hyvästä kannustuksesta ja tuesta. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan EBT:tä myös ensi kaudella!