EBT:n C-tytöt varmistivat voitoilla Karhulassa paikan SM-lopputurnaukseen

17.3.2016

Tytöt ruokalevolla ja palautumassa ekasta pelistä

C-tyttöjen SM-sarjan kolmas kierros pelattiin lauantaina 12.3. Karhulassa. EBT:n vastassa olivat tällä kertaa Torpan Pojat sekä isäntäjoukkue Peli-Karhut.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan tuli EBT:n syksyllä karsintasarjassa päihittänyt ToPon joukkue. EBT lähti otteluun hyvin keskittyneenä ja latautuneena revanssimielellä. Pallo liikkui nopeasti pelaajalta toiselle ja ensimmäisen erän jälkeen taululla oli komeat EBT:n johtolukemat 28-11. Toiselle jaksolle Topo tuli todella terävästi ja ottelu tasaantui selkeästi. EBT piti kuitenkin pintansa hyökkäyspään onnistumisten kautta ja puoliajalle lähdettiin EBT:n 48-34 johtolukemissa. Kolmanteen jaksoon EBT sai tiivistettyä puolusta ja pidettyä ToPon kuudessa pisteessä. Erä EBT:lle ja viimeiseen erään lähdettiin 20 pisteen EBT-johdossa. Viimeisestä erää EBT:n tytöt hallitsivat selkeästi ja ottelun jälkeen taululla komeilivat selkeät loppulukemat 88-53. Ottelu ratkaisun avaimet oli EBT:n ehkä kauden paras joukkuesuoritus joka näkyi koriin johtaneiden syöttöjen määrässä (24) sekä  pisteet jakautumassa usean pelaajan kesken (7 tyttöä 6-12 pistettä). Kun näiden lisäksi lähes erehtymättömällä tarkkuudella heittäneen Sagalle osui huippupeli 20 pistettä/13 levypalloa (2p 9/10 ja 1p 2/2), oli tuloksena ansaittu voitto ToPon hyvästä joukkueesta.

 
Pelin jälkeen nopea jäähdyttely sekä PeKan hienosti järjestämä kanapasta-ateria, sillä seuraavaan peliin oli aikaa vain vajaat puolitoista tuntia. Ottelu isäntäjoukkue Peli-Karhuja vastaan alkoi tasaisena EBT:n tyttöjen kuitenkin hallitessa peliä ja eron kasvaessa tasaisesti ja puoliajalla EBT:n johto olikin 44-26. Kuten ToPo vastaan myös PeKa pelissä puoliajan jälkeen kolmanteen jaksoon EBT:n joukkue tuli terävästi ja veikin kolmannen erän nimiinsä hyvä puolustustyöskentelyn ja joukkuepelin kautta 28-8. Viimeinen erä oli kahden jo väsyneen joukkueen tasaista taistelua ja ottelun päättyessä taululla oli taululla voittolukemat 83-48. Kuten ensimmäisessäkin pelissä  voiton avaimina oli pelaaminen joukkueena ja onnistumiset koko joukkueen leveydellä. Huomionarvoista pelissä oli 3 pisteen heittojen onnistumis-% (8/17).  Tässä ottelussa joukkueen juniori Juliana Haddad oli vuorostaan erehtymättömällä päällä tehden 23 pistettä (2p 4/4, 3p 4/5 ja 1p 3/4) .
 
Kokonaisuudessa turnaus oli erinomainen JOUKKUESUORITUS jokaisen tytön täyttäessä vuorollaan oman tehtävänsä JOUKKUEEN eteen, tapahtui se sitten pisteiden, riistojen, levypallopelin tai puolustuksen muodossa. Kun vielä kannustus oli peleissä kohdallaan niin kentällä, vaihtopenkillä kuin katsomossakin oli valmennusjohto syystäkin tyytyväinen ja tästä on hyvä jatkaa kohti loppukauden koitoksia.
 
Kolmen turnauksen jälkeen C-tytöt jatkavat sarjassa puhtaalla pelillä. Tytöt ovat jo ennen viimeistä turnausta 6 voiton siivittäminä varmistaneet paikan sekä hyvät asemat Kisakalliossa 6-8.5 pelattavaan 8 joukkueen lopputurnaukseen. Sitä ennen kuitenkin SM-sarja jatkuu vielä sunnuntaina 10.4 kotiturnauksella Opinmäessä. Vastaan asettuvat klo 12.30 lohkon kärkiottelussa sarjan ennakkosuosikkeihin kuuluva Honka sekä 18.30 joukkueelle uusi tuttavuus SäyRi. Tervetuloa kannustamaan tyttöjä niin Opinmäkeen kuin Kisakallion lopputurnaukseenkin!