Konstan Biddy-matka

3.4.2016

P02 joukkueen Konsta Kukkohovi valittiin Suomen Biddy-turnausjoukkueeseen ja hän pääsi pelaamaan New Orleansissa 9-18.3.2016. Tässä Konstan kertomus erinäisistä jännittävistä matkan käänteistä.

Matkani Biddy-turnaukseen alkoi keskiviikkona 9.3 Amsterdamin kautta. Amsterdamista lensimme Atlantaan ja sieltä New Orleansiin. Alkulennolla oli aika hiljaista, kun ei vielä tunnettu toisiamme, mutta Amsterdamista Atlantaan meno muuttui. Perillä New Orleansissa oltiin keskiviikkona kahdelta yöllä (eli Suomen aikaa klo 9 aamulla). Matka kesti yli 20 tuntia. Kentältä meidät kuskattiin minikoulubussilla hotelliin.

Kaksi ekaa päivää pelattiin futista hotellin käytävällä ja shoppailtiin kenkä- ja vaatekaupoissa. Saimme myös esimakua hurrikaanista. Kahden ekan päivän aikana puhelimiin tuli hätävaroitus tulvasta (ja pyyntö poistua alueelta). Näimme myös kylän, jonka yli tornado oli aiemmin pyyhkäissyt. Moottoritiet olivat vähän toista kuin Turunväylä. Alligaattorit uiskenteli tien alla ja kaistoja oli neljästä ylöspäin.
 
Pelit alkoivat lauantaina. Meidät oli jaettu kahteen joukkueeseen White ja Blue. Pelasin Bluessa. Eka päivänä oli kaksi peliä, joista toinen voitettiin ja toinen hävittiin. Etukäteen valmentaja oli kertonut, että meidän nopein pelaaja vastaa vastustajan hitainta ja meidän pisin pelaaja on vastustajan lyhin. Ei se ihan niin mennyt. Vastustajat oli nopeita, mutta ne eivät heittäneet niin paljon kuin Suomessa. Jenkkijoukkueet eivät pelanneet kuvioita. Ne puolusti paikkaprässiä koko ajan. Pelaajien vanhemmat panosti kannustukseen. Apuun tarvittiin kertaalleen kolme poliisia rauhoittamaan äitejä ja katsomokin hajosi.Sunnuntaina tahti jatkui samana eli yksi voitto ja yksi häviö. Sen jälkeen voitimme kaikki pelit finaaliin asti.
 
Pelisysteeminä oli kahden tappion cuppi: kahdella tappiolla tippui turnauksesta pois. Finaaleissa meille olisi riittänyt yksi voitto ja vastustajille kaksi. Eka finaalia me johdettiin 20 pisteellä ekan erän jälkeen, mutta kun kolmas erä alkoi, oltiin 10 pistettä tappiolla. Lopulta hävittiin koko matsi. Toinen finaali ratkesi jatkoajalla meidän tappioksi kolmella pisteellä. Kyllä ärsytti. Oli pakko tyhjentää hotellin välipala-automaatit Skitleseistä koko joukkueen voimin.
 
Pelien lisäksi ehdittiin tehdä vähän muutakin. Yksi päivä vietettiin paikallisessa koulussa. Osallistuttiin tunneille ja pelattiin korista. Maantiedon opettajakaan ei tiennyt, missä Suomi on. Kävimme myös suosafarilla ja näimme alligaattoreita. Aurinko paistoi alun myrskyn jälkeen ja shortseilla pärjäsi koko reissun.
 
Reissu oli tosi hyvä ja sai kavereita ympäri Suomea. Englantiakin pääsi puhumaan. Kannattaa yrittää päästä mukaan!
 
Konsta Kukkohovi