Big in Sweden – Kovia Ruotsissa

10.5.2016

Hopeapojat valmentajansa Mikko Jantusen kanssa!

EBT:n C03-pojat lähtivät äitienpäivä viikonloppuna kotimaan kauden päätteeksi Tukholmassa pelattavaan BasketShopOpen-turnaukseen (entinen nimi Spirare Cup) valmentajansa Mikko Jantusen kanssa. Tässä junioriturnauksessa oli noin 2000 pelaajaa Ruotsista ja Suomesta.

Tässä joukkueenjohtaja Antti Arvolan raportti turnauksesta:

Pojat03-sarjassa EBT oli ainoa suomalainen joukkue seitsemän ruotsalaisen haastajana. Ruotsi-Suomi- otteluita oli siis paljon tiedossa. Heti avausottelussa vastaan tuli kevään Scania Cupissa neljänneksi sijoittunut ja etukäteen paras ruotsalaisjoukkue Solna Vikings. EBT:n pojat eivät kuitenkin outoa vastustajaa osanneet kunnioittaa, vaan ottivat 32-25 voiton.

Seuraavissa kolmessa pelissä vastaan tuli Uumajan, Uppsalan ja Tukholman poikia, mutta EBT otti tiukalla puolustuksella voiton kaikista peleistä.  

Päädyttiin loppuotteluun, jossa oli uudelleen vastassa ylivoimaisilla esityksillä edennyt Solna Vikings. Vikingsin peleistä olimme huomanneet että joukkue ei harrasta kaukoheittoja. Finaalissa onnistuttiin jälleen puolustamaan tiukasti ja suunnitelman mukaisesti pakotettiin vastustaja kaukoheittoihin, mutta harjoitus auttoi ja loppua kohti vastustajan kolmoset alkoivat harmittavasti upota. Vikan erän 2 kolmosta ratkaisi pelin ja hävisimme finaalin kuudella pisteellä 17-23.  

Tappion katkera kalkki unohtui kuitenkin pian, kun saatiin hopeiset mitalit kaulaan ja kapteeni Kalle Anton Sääskilahti kävi noutamassa joukkueen palkintopokaalin. Lisäksi EBT:n Otto Kuula valittiin järjestäjien toimesta loppuottelun parhaaksi pelaajaksi.  

Hyvin järjestetty turnaus kaikin puolin. Turnaus nosti mukavasti poikien itseluottamusta, kun huomattiin että mehän olemme kovia pelaajia Ruotsissa - ehkä ensi vuonna jo Suomenkin turnauksissa!