EBT:n naisilla katse uudessa kaudessa

16.5.2016

Ensimmäisellä Naisten Korisliiga -kaudellaan kahdeksanneksi sijoittunut Espoo Basket Team saavutti minimitavoitteensa ja säilytti sarjapaikkansa. Kausi tuotti arvokasta kokemusta, mutta jätti urheilullisesti jossiteltavaa.

Jaettu kärkisija niukat tappiot -tilastossa kertoo, että aineksia parempaan sijoitukseen olisi ollut, mutta rutiini, jolla tiukat taistelut käännetään voitoksi, puuttui.

EBT:n koripalloideologian ydin on luoda polku oman seuran sisällä juniorista aikuispelaajaksi. Naisten edustusjoukkueen rungon muodostavatkin aina seuran omat kasvatit. Toinen perusperiaate on luoda laadukas toimintaympäristö, jossa myös muualta tulleilla on tilaisuus kehittyä ja onnistua.

EBT rakentaa joukkuetta uudelle kaudelle valittujen periaatteiden mukaisesti. EBT:n Naisten Korisliigaan nostaneesta joukkueesta jatkosopimuksen ovat tässä vaiheessa solmineet Lotta Eräkangas, Jenni Järvi, Helena Sivula, Lotta Vesiluoma ja Christel Vialén. Viime kaudella kokemattoman joukkueen henkisenä ja pelillisenä tukipilarina toiminut korisliigakonkari Lotta Aaltonen jatkaa myös kaudella 2016-17.

”Olen viihtynyt EBT:ssä todella hyvin ja oli alusta asti selvää, että haluan myös tulevalla kaudella olla projektissa mukana. Viime kauden niukoista tappioista jäi paljon hampaankoloon, mutta syksyllä olemme varmasti valmiimpia kääntämään myös tasaiset pelit voitoiksi", arvioi joukkueen kapteeni Lotta Aaltonen. "Joukkueen rungolla on nyt yksi kausi liigakarkeloita takana ja uuteen kauteen valmistautuminen on ollut täydessä vauhdissa jo toista kuukautta", Lotta jatkaa.

Sekä joukkueen päävalmentaja Niko Hellman että fysiikkavalmennuksesta ja pelaajahuollosta vastannut Antoine Haddad jatkavat joukkueen luotsaamista myös tulevalla kaudella.

"Lähden erittäin innoissani uuteen kauteen", toteaa EBT:n päävalmentaja Niko Hellman. "On palkitsevaa valmentaa tavoitteellisia urheilijoita. Meidän toimintamme tarkoitus on tukea kehittyviä urheilijoita heidän tavoitteisiinsa suhteutettuna. Tämän takia aloitimme harjoittelun jo 4.4. ja jokaiselle pelaajalle on räätälöity harjoitusohjelma. Osa pelaajista harjoittelee tällä hetkellä seitsemän lajiharjoitusta ja viisi fysiikkatreeniä viikossa", Niko jatkaa.

"Hienoa, että omat tavoitteellisimmat kasvatit jatkavat toiminnassa. Tärkeintä on tehdä yhdessä kaikki sen eteen, että pelaajat pysyvät terveenä, jolloin he tulevat kehittymään isoin harppauksin. Hienoa on myös se, että meillä on Lotta Aaltosen esimerkillisyys ja johtajuus vahvistamassa joukkuetta ensi kaudellakin", arvioi Niko ryhmäänsä.

Naisten Korisliiga ei ole helppo toimintaympäristö ja menestystä voi tavoitella yhtä hyvin pitkän tien tai oikopolkujen kautta. EBT on päättänyt edetä tavoitteellisesti, mutta askel kerrallaan ja tarjota espoonlahtelaiselle yleisölle omannäköistä ja ennakkoluulotonta koripalloviihdettä myös tulevalla kaudella.

”EBT:ssä menestystä tavoitellaan pitkällä tähtäimellä ja pelaajien kehittäminen on kaiken toiminnan lähtökohtana. Toimintaympäristö mahdollistaa jokaisen pelaajan kehittymisen omien tavoitteidensa mukaisesti. Asiat hoidetaan ammattimaisesti ja pelaajien kokonaisvaltainen hyvinvointi huomioidaan kaikessa tekemisessä", Lotta kuvailee.

Kokeneena pelaajana Lotalla on perspektiiviä tarkastella asioita eri tasoilla: ”Koen, että EBT tarjoaa minulle tällä hetkellä parhaat mahdolliset olosuhteet kehittää itseäni pelaajana. Ennen kaikkea olen kuitenkin innoissani, kun saan olla mukana tukemassa joukkuekavereitani kohti pitkää ja menestyksekästä uraa koripallon parissa sekä viemässä espoolaista naiskoripalloa taas askeleen eteenpäin.”

 

Teksti Hannu Sivula