AMO Talvileirillä harjoiteltiin ahkerasti

15.2.2010

AMO Talvileiri järjestettiin Kisakeskuksessa jo 12. kertaa.

180 EBT:läistä leireili viime viikonloppuna Kisakeskuksen urheiluopistolla EBT:n historian 12. AMO Talvileirillä. C- ja minijuniorit aloittivat leirinsä perjantaina, ja mikrot ja koriskoululaiset lauantaina.

Leirin ohjelmassa oli laji- ja oheisharjoittelua ja mukavaa yhdessäoloa kaikkien EBT:läisten kesken. Harjoitusten välissä syötiin ja levättiin hyvin sekä pelattiin Suomen suurimman lelualan maahantuojan AMO Oy:n leirille toimittamilla Nintendo Wii-pelikonsoleilla. EBT:n fysiikka- ja herkkyyskausivalmentaja Martti Iivonen piti kaikille joukkueille jutustelutuokion urheilijan terveellisestä ravinnosta. Oli mukava huomata, kuinka pienetkin leiriläiset omaksuivat tärkeitä asioita terveellisestä ravinnosta ja elämäntavasta.

Harjoitusten välissä syötiin hyvin, levättiin ja touhuttiin majapaikoilla ja seurattiin muiden joukkueiden harjoittelua. Erityisesti nuoremmat juniorit olivat kiinnostuneita siitä, miten vanhemmat juniorit harjoittelevat. Kesä- ja talvileirit ovat hyviä tilaisuuksia maalata nuoremmille junioreille kuvaa siitä, miten vanhempana harjoitellaan. Vierailua muiden joukkueiden harjoituksissa voisi tehdä muulloinkin.

Tänä vuonna leirin teemana oli joukkuehengen kohottaminen ja leiriohjelma oli organisoitu pitkälti joukkuekohtaisesti. Ensi vuonna tehdään varmasti taas enemmän yhdessä, ainakin nuorempien joukkueiden osalta. Lauantai-iltana pelattiin 3vs3 ja 5vs5 leiripelejä joukkueet yhdessä. Sunnuntaina kaikilla joukkueilla oli mahdollisuus käydä hyppimässä Kisakeskuksen jättitrampoliinilla. Myös ruokalan edessä oleva iso pulkkamäki tuli kokeiltua ja mäen ylös juokseminen oli hyvää kestävyysharjoittelua. Leirin päätteeksi AMO Oy palkitsi jokaisesta joukkueesta tsempparipelaajat upeilla lautapeleillä.

Leiriläiset, valmentajat ja huoltajat jaksoivat hyvin ohjelmantäyteiset päivät ja kokonaisuutena leiri onnistui jälleen kivasti. Pienet loukkaantumiset ja urheilijan vammat kuuluvat asiaan, mutta hyvin selvittiin näistäkin tänä vuonna. EBT:ssä on viime vuosina kiinnitetty enemmän huomiota tukiharjoitteluun ja tämä rupeaa näkymään loukkaantumisten vähentymisenä.

Kiitokset kaikille osallistujille ja ensi vuonna taas isolla joukolle AMO Talvileirille. EBT Summer Campin päivämäärät ovat vahvistuneet. Leiri järjestetään Lopella. A- ja B-juniorien 3 päivän leiri järjestetään pe 30.7. klo 8.00 – su 1.8. klo 16.00. C-, mini-, mikro-, koriskoulu ja tenavien 4 päivän leiri järjestetään su 1.8. klo 12.00 – ke 4.8. klo 17.00. Lisätietoa maaliskuun aikana.