Uudistunut Espoo Team voittoon kärkikamppailussa

17.2.2010

Espoo Team kaatoi viikonloppuna Pelikarhut.

Espoossa on joulutauon jälkeen eletty erikoisia aikoja. Muutama pelaaja vaihtoi maisemaa ja tilalle etsittiin uusia. ”Löydöt” olivat kuitenkin kiinni vanhoissa seuroissaan tai pelitaidoiltaan riittämättömiä. Espoo Team ehti ajautua 3 ottelun tappioputkeen. Tätä ei ole Espoossa nähty reiluun vuoteen. Niukka voitto Keravasta antoi lupauksia paremmasta. Espoo oli päässyt irti tappioiden kierteestä ja nokka oli jälleen oikeaan suuntaan. Isoin helpotus saatiin viime viikolla. Ruotsissa alkukauden palloillut, viime kaudella Espoo Teamin paidassa Suomen Mestaruuden voittanut, Whitney Allen vapautui entisestä seurastaan ja tarttui espoolaishaaviin.

Whitney oli uuden-vanhan joukkueensa kokoonpanossa jo sunnuntaina jolloin Espoo Team kohtasi Peli-Karhut. Kyseessä oli ”neljän pisteen” ottelu. Voittaja tulisi olemaan tasapisteissä aina häviäjää edellä. Aiemmat kohtaamiset olivat 2-2. Espoo johti runkosarjan kohtaamisia otteluvoitoin 2-1 kun taas PeKa kävi selättämässä Tiimin Suomen Cupin finaalissa joulukuussa.

Ottelusta oli odotettavissa tasainen vääntö. Peli-Karhut marssitti parketille erittäin nimekkään ryhmän. Joukkue vahvistui helmikuun alussa synnytyksen jälkeen kentille palanneella Taru Tuukkasella. Tarun lisäksi joukkueeseen kuuluu sarjan ehdottomasti parhaimmistoon kuuluva vahvistuskaarti.

Espoolaisten puntti ei kuitenkaan tutissut. Alun kangertelun jälkeen peli eteni tasaisena. Kumpikaan joukkue ei saanut nykäistyä eroa, vaan peli eteni kori korista. Lisa Lee vastasi Pelikarhujen pistetehtailusta, kun taas kotijoukkueen pinnat jakautuivat tasaisemmin. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin vierailijoiden minimaalisessa johdossa 19 - 20.

Toinen erä jatkui äärettömän tasaisena. Koreja ja johtoa vaihdettiin tiuhaan tahtiin. Kun toista erää oli pelattu 7 minuuttia, kotijoukkue hieman hyytyi. Tilanteessa 30 – 30 Peli-Karhut onnistuivat juoksemaan 8 – 0 jakson. Espoo Team sortui pallonmenetyksiin ja vierailijat kuittasivat nopeassa tahdissa. Erinomaiseen pelivireeseen viime otteluissa päässeen Sandra Välikosken coast-to-coast lay up päätti kuitenkin kotijoukkueen tuskan. Sakun kori kavensi tilanteeksi 32 – 38 vain 20 sekuntia ennen puoliaikaa. Peli-Karhujen viimeinen hyökkäys kuitenkin tuotti tulosta. Kotijoukkue joutui rikkomaan Taru Tuukkasta, joka rankaisi vapariviivalta ammattilaisen ottein. Tauolle mentiin vierailijoiden komennossa tilanteessa 32 - 40.

Puoliajan viesti oli selkeä. Puolustusta piti hieman tiivistää ja hyökkäyksessä helpoista paikoista piti pistää pallot pussiin. Tauolta parketille palasikin sisuuntunut Espoo Team. Ero kapeni minuutti minuutilta. Sandra Välikosken kolmonen aloitti emäntien kirin, johon osallistui laaja kaarti valkopaitoja. Kolmas jakso ehti vanheta vain 4 minuuttia ja Espoo hengitti jo Pelikarhujen niskaan. Janniina Koivusen sekä Venlakaisa Höltän onnistumiset nostivat kotijoukkueen kolmen pisteen päähän, 41 – 44. Kun erää oli pelattu seitsemän minuuttia, nosti paluun Espooseen tehnyt Whitney Allen joukkueen tasoihin, 48 - 48. Kotijoukkue takoi lisää eroa, kun Niina Laaksonen onnistui läheltä ja erinomaisen vaihdon pelannut Saara Väre vähän kauempaa. Vierailijoiden Porchia Green kuitenkin kavensi vielä tilanteen kolmannen neljänneksen viimeisellä sekunnilla. Viimeiselle tauolle lähdettiin kotijoukkueen johtaessa kolmella, 53 – 50.

Neljäs neljännes siis lupaili huikean jännittävää koripallo-ottelua. Sellainen myös oli tulossa. Vierailijat aloittivat väkevämmin ja ajassa 33:01 Stephanie Jones siirsi PeKan kärkeen, 55 – 57. kotijoukkue kuitenkin kuittasi välittömästi takaisin. Niina Laaksonen nosti pelin viivalta tasoihin ja Venlakaisa Hölttä kuittasi johdon takaisin Espoolle. Pelikarhut onnistuivat vielä tasoittamaan pelin, mutta johtoa emännät eivät enää vierailijoilleen luovuttaneet. Susanna Rinnan kolmonen siirsi kotijoukkueen lopullisesti karkumatkalle. Lisa Leen kakkonen kavensi vielä johdon pisteeseen tilanteessa 62 – 61. Melkein kolme minuuttia tästä mentiin ilman koritehtailua. Kotijoukkue siirtyi kolmen pisteen johtoon, kun erinomaiseen pelivireeseen päässyt Sandra Välikoski kuittasi hienolla liikkeellä pistesarakkeeseensa kaksi pistettä lisää. Whitney Allen riisti välittömästi päätyrajasyötön ja pakotti Peli-Karhujen parhaan pelaajan Lisa Leen rikkomaan. Tuloksena Leen 5 virhe ja kaksi heittoa Whitney Allenille. Allen laittoi vaparit kylmästi pussiin ja siirsi kotijoukkueen 66 – 61 johtoon. Porchia Green kevensi johdon 3 pisteeseen, kun peliaikaa oli jäljellä 37 sekuntia. Kotijoukkue tuhri vielä viimeisen hyökkäyksensä ja antoi kortit vierailijoiden käsiin. Greenin kolmonen kuitenkin kolahti rautoihin ja peli oli taputeltu. Espoo Team oli kellistänyt Peli-Karhut kolmannen kerran tämän kauden sarjassa.

”Whitney Allenin paluu joukkueeseen sai kaikkien suupielet ylöspäin. Itseluottamus löytyi, taidoista tämä ei aikaisemminkaan ole ollut kiinni. Oli synkkä jakso jonka yli tultiin hienosti joukkueena. Olen erittäin ylpeä jokaisesta pelaajasta”, kommentoi päävalmentaja Mikko Larkas taiston tauottua.

”Kun on kaksi harjoitusta takana, niin ei kamalasti uskalla odottaa. Jokainen kuitenkin taisteli ja nosti tasoaan. Joukkue tarvitsee nyt hieman aikaa, että saamme palaset loksahtamaan kohdalleen. Tämä riitti tänään, mutta parantaa pitää edelleen ”, Larkas päättää.

Espoo Team jatkaa pelejään kotiparketilla ensi sunnuntaina 21.2. Silloin Espooseen saapuu vieraita Jyväskylästä. Espoo Team – HoNsU otteluun on vapaa pääsy. Ottelu alkaa 15:15.

NÄHDÄÄN PELISSÄ!