EBT:n naisjoukkue etenee suunnitellusti kohti uutta kautta

15.8.2016

Hilma, Krisse ja Ninnu jatkavat Nikon komennuksessa
Roosa Lukkarinen
Claudia Kärnä

Toiseen Naisten korisliiga -kauteensa valmistautuva Espoo Basket Team on täydentänyt kokoonpanoaan uusilla sopimuspelaajilla.

Sopivan yhdistelmän kokemusta ja nuoruuden enakkoluulottomuutta tuovat jo viime kauden joukkueesta tutut Hilma Ala-Vähälä, Kristiina Kourilehto, Laura Lahtinen ja Niina Mattila.

Uuden vaiheen korisurallaan ottavat Lappeenrannasta Espoonlahteen siirtyvä Claudia Kärnä ja Joensuussa viime kaudet pelannut Roosa Lukkarinen.
 
Kokeneelle korisliigapelaajalle siirtyminen EBT:n väreihin ei ole tuottanut ongelmia. "Olen harjoitellut huhtikuusta EBT:ssä. Joukkueeseen oli helppo tulla. Alusta asti tuntui, että ollaan aidosti kiinnostuneita ottamaan uusi pelaaja joukkueeseen", Roosa "Luke" Lukkarinen kommentoi.
 
Vanhan totuuden mukaan koripalloilijat tehdään kesällä, joten hikeä on vuodatettu Espoonlahden parketilla ja punttisalissa. "Kesäharjoituksissa on ollut hyvä tekemisen meininki. Uskon, että joukkueemme tulee pärjäämään sarjassa hyvin", toteaa Roosa optimistisesti.
 
EBT saavutti joukkueena ensimmäisellä kaudella minimitavoitteensa, mutta monelle jäi tunne, että enempäänkin olisi ollut mahdollisuuksia. Samanlaista jännitystä on myös Roosalla tulevasta kaudesta: "Henkilökohtaisella tasolla on äärimmäisen jännittävää palata pääsarjaan kolmen vuoden tauon jälkeen. On ilo nähdä miten sarja on muuttunut ja miten itse tulee sarjassa pärjäämään."
 
Jo julkistetut ja uudet pelaajat mukaanlukien EBT:n naisjoukkueen kokoonpano tällä hetkellä on: Lotta Aaltonen, Hilma Ala-Vähälä, Lotta Eräkangas, Jenni Järvi, Kristiina Kourilehto, Claudia Kärnä, Laura Lahtinen, Roosa Lukkarinen, Niina Mattila, Helena Sivula, Lotta Vesiluoma ja Christel Vialén.
 
Teksti: Hannu Sivula