Espoo Team ottelurumbassa

1.3.2010

Niina Laaksonen on viime peleissä esiitynyt edukseen.

Otteluputki auki siipirikkoista HoNsU:a vastaan

Espoo Team aloitti kolmen viikon ja 5 pelin urakkansa kotona HoNsU:a vastaan. Pelin alku oli todella tahmea. Ilman Monet Johnsonia pelannut jyväskyläläisryhmä pysyi kotijoukkueen huolimattomuuden ansiosta pelissä mukana ensimmäiset seitsemän minuuttia. Tilanteessa 9 - 7 espoolaiset kuitenkin nykäisivät ja veivät seuraavat kolme minuuttia 11 - 0. Kapellimestarina hääri Whitney Allen joka kuittasi omaan pistesarakkeeseensa kuusi pistettä karkumatkan aikana. Taukojohto espoolaisille 20 - 7.

Toinen erä jatkui siitä mihin ensimmäinen loppui. Vaisusti ensimmäisen kympin palloilleet Susanna Rinta sekä Niina Laaksonen syttyivät pelaamaan ja HoNsU putosi totaalisesti kyydistä. Susanna Rinta koulutti vastustajaa toisessa erässä 9 pisteen edestä. Talkoisiin osallistuivat myös Niina Laaksonen sekä nuorisokaartista Evita Iiskola. Erä kotijoukkueelle 26 - 10 ja peli tuntui pelatulta. Espoo Team johti 20 minuutin pelin jälkeen murskaavasti 46 - 17.

Kaksi seuraavaa erää olivatkin sitten enemmän tai vähemmän pelailua. Kotijoukkue pääsi peluuttamaan jokaista pelaajaansa tasaisesti ja näin säästämään hieman energiaa keskiviikon Catz - kamppailuun. Loppusummerin pysäyttäessä pelin taululla komeilivat kotijoukkueen voittoluvut 82 - 45.

Huolimattomuus kostautui Lappeenrannassa

Keskiviikkona 24.2 bussin nokka otti suunnaksi Lappeenrannan. 8 pelaajaa "täytti" bussin ja alkoi matka kohti sarjajohtajan kotiluolaa. Luvassa oli fyysinen vääntö huippukovaa lappeenrantalaisryhmää vastaan.

Peli alkoi kotijoukkueen hienoisessa komennossa. Kun neljä ja puoli minuuttia oli pelattu, oli "kissalauma" karannut 11 - 2 johtoon. Vierailijat saivat hieman pelistä kiinni, mutta kotijoukkue oli selkeästi hallitsevampi osapuoli. Vierailijat eivät löytäneet aseita Jelena Solovjevan pysäyttämiseen. Erä kissoille 21 - 13.

Toinen erä alkoi vierailijoilta hieman paremmissa merkeissä. Muutamassa minuutissa ero kaventui 3 pisteeseen. Sen jälkeen alkoi vierailijoiden käsittämätön sählääminen. Peli hajosi menetyksiin ja yksinyrittämiseen. Kotijoukkue kiitti ja äkkiä Espoo oli taas 13 pistettä takana, 31 - 18. Erän lopussa "Tiimi" sai taas hienokseltaan juonesta kiinni. Muutama huonompi suoritus kuitenkin päästi kotijoukkueen 9 pisteen taukojohdossa koppiin, 35 - 26.

Kolmas erä oli tasaista vääntöä. Peli oli todella kovaa ja mustelmilta ei välttynyt kukaan. Vierailijoiden pelissä toistui jälleen sama kaava - alkuun pieni jäätyminen, väliin kirivaihe ja loppuun otteen lipeäminen. Parhaimmillaan Espoo kävi Venlakaisa Höltän kolmenpisteen heitolla 6 pisteen päässä 46 - 40. Catz vei kuitenkin viimeiset minuutit 4 - 0 ja viimeiselle tauolle mentiin kotijoukkueen 50 - 40 johdossa.

Viimeinen erä ei kuitenkaan tuonut muutosta. Kokeneempi Catz vei tarvittavalla kovuudella kamppailua, espoolaisten räpiköidessä perässä. Kotijoukkue oli selkeästi valmiimpi pelaamaan vaadittavalla tasolla ja ansaitsi voittonsa. Vierailijoilta Venlakaisa Hölttä sekä Niina Laaksonen olivat ainoat jotka pystyivät vastaamana Catzin tilanne kovuuteen. Loppunumerot lappeenrantalaisille 64 - 47.

Takaisin voiton makuun

Lauantaina oli vuorossa kotiottelu TSH (Orimattila) vastaan. Pahoista loukkaantumisista kärsinyt orimattilalaisryhmä saapui Espoon kotiareenalle ilman kahta avainpelaajaansa, Shanika Freemania sekä Vilja Kesästä. Ensimmäiset 6 minuuttia tasattiin 11 - 11. Sen jälkeen kotijoukkue heräsi pelaamaan ja vei erän lopun nimiinsä 12 - 0. Erä Espoolle 23 - 11.

Toinen kymppi olikin sitten kotijoukkueen näytöstä. Venlakaisa Hölttä ja Whitney Allen kurittivat vierailijoita 20 pisteen edestä, Vennun heiluttaessa korisukkaa 11 ja Whitney 9 pisteen edestä. Toinen erä kotijoukkueelle murskaavasti 25 - 8, koppiin 48 - 18 puoliaikajohdossa.

Toinen puoliaika oli taas enemmän tai vähemmän pelailua. 30 pisteen puoliaikajohto vei kotijoukkueesta selkeästi terävimmän pelaamisen. Esiin nousi kuitenkin nuorista Janniina Koivunen. Janni nosteli upeilla liikkeillä naisten SM-sarjan piste-ennätyksensä 15 pisteeseen, ollen samalla joukkueensa paras +/- tilastossa. Huomionarvoista on myös se, että Janni pussitti ottelussa jokaisen heittoyrityksensä.
Ottelun päätyttyä taululla oli luvut 86 - 50. Loukkaantumisista kärsivä TSH ei ollut pystynyt pysäyttämään lumivyörynlailla edennyttä kotijoukkuetta.

"Mielenkiintoinen viikko takana. Kaksi helpompaa peliä ja yksi jossa jäätiin itse totaalisesti jyrän alle." kommentoi päävalmentaja Larkas Espoo Teamin kiireistä viikkoa. "Kuumeilu ja vatsatauti ovat sekoittaneet harjoittelua, mutta se ei ole syy Catz tappioon. Olimme yksinkertaisesti liian lampaita. Päästimme itse kissat raatelemaan meidät hengiltä. Jatkossa pitää pystyä vastaamaan fyysisyyteen ja olla pelkäämättä kentällä." Larkas jatkaa. "Playoff paikka varmistui jo aikaa sitten, mutta meidän playoffit alkoivat jo. Tavoitteena on varmistaa kotietu alkavaan välieräsarjaan ja se tarkoittaa sitä, että jokainen peli pitäisi voittaa. Kova tavoite, mutta siihen tähtäämme." Larkas päättää.

Espoo Teamin urakka jatkuu keskiviikkona 3.3. Forssassa. Kotiluolaan joukkue palaa sunnuntaina 7.3 klo: 19:30. Tuolloin elintärkeässä ottelussa vastaan asettuu, myös pudotuspelipaikan varmistanut, Äänekosken Huima. Kaikki kannustamaan Espoo Team voittoon!

NÄHDÄÄN PELISSÄ!

Espoo Team - HoNsU 82 - 45
Espoo Team: Susanna Rinta 22/4/4s, Allen 21/5/4r, Laaksonen 13/11, Hölttä 8/8/3r, Iiskola 8/9, Koivunen 6/8, Välikoski 4/11
HoNsU: Pounds 15/6, Snelgro 13/10/4r, Lahtinen 7/2, Lepistö 4/1, Nikula 4/1, Summala 2/2

Catz - Espoo Team 64 - 47
Catz: Solovjeva 16/6, Bue 14/5, Piipari 11/2, Reshetko 9/10, Tuure 9/4, Kesänen 3/3, Valtakari 2
Espoo Team: Allen 10/7, Hölttä 8/4, Laaksonen 7/15, Väre 7/2, Rinta 5/1, Välikoski 4/3, Koivunen 4, Iiskola 2/5

Espoo Team - TSH 86 - 50
Espoo Team: Laaksonen 17/7, Allen 16/9/5r, Koivunen 15/3, Hölttä 14/4/3s, Iiskola 9/6, Rinta 6/3, Mäkitalo 5/2, Välikoski 4/3
TSH:H. Vapamaa 19/3, Freshour 13/6, Valli 6/2, Lehtoranta 4/4, Pekkarinen 3/1, E.Vapamaa 3/1, Lemmetty 2/1