Miehille kirvelevä tappio sunnuntaina Tampereella

11.10.2016

Darian Cartharn oli hurjassa vireessä Tampereella (kuva Peter Åhman)

Espoo Basket Team suuntasi sunnuntaina 9.10.2016 Tampereelle, jossa vastassa oli Raholan Pyrkivä. Trilleriksi muodostuneessa 1B-divisioonan ottelussa EBT kangistui aivan kalkkiviivoilla ja näin RaPy vei voiton hurjalla loppukirillä numeroin 90-86 (39-46).

Ottelun käynnistämisessä oli pieniä vaikeuksia, kun tilastointikone päätti alkaa päivittämään Windows 10 käyttöjärjestelmää itseensä juuri ennen tip offia. Näin ollen Live-seuranta ei toiminut.

 

Pelaajaesittelyvalo-show:n jälkeen alkanut ottelu oli yllättävän vaihteleva. Kummallakin joukkueella oli vuoron perään hallintajaksoja, joissa niskan päällä ollut joukkue vei selvästi toista joukkuetta.

 

Ensimmäisen jakson vei Raholan Pyrkivä luvuin 24-20. Espoo Basket Team lähti peliin vähän vajaamiehisenä mm. loukkaantumisten vuoksi ja ei saanut peliä oikein kulkemaan sillä tavalla kuin haluttiin, vaikka puolustusmuotojakin vaihdettiin miesvartioinnin ja paikkapuolustuksen välillä. Darian Cartharnin pisteet jakson jälkeen olivat 8.

 

Toinen neljännes alkoi EBT:ltä murheellisesti ja jakson alkuminuuteilla Rahola johti 32 – 20. Tämän jälkeen pelissä tapahtui huima muutos. EBT kiri mahtavasti tasoihin ja ohi. Puoliaikatilanne oli 39 – 46 Espoo Basket Teamin johtaessa. Raholan Tommi Rasi pääsi vielä loppusekuntien kolmosella kaventamaan EBT:n johtoa alle kymmenen pisteen. Darian Cartharnilla oli jo tässä vaiheessa tehtynä 23 pistettä.

 

Puoliaikatauon jälkeen EBT piti ottelun hyvin hallussaan. Darian Cartharn nakutteli useita kolmosia sisään 1-2 m kaaren takaa ja näin tilanne kolmannen jakson jälkeen oli 58 – 73 EBT:n johtaessa. Ja Cartharnilla oli jo 39 pistettä tässä vaiheessa.

 

Neljänteen jaksoon EBT lähti luottavaisena, mutta Raholan Pyrkivän vaihtoi puolustusta ja käyttöönotettu paikkapuolustus sekoitti EBT:n pelin. Periaatteessa EBT pystyi murtamaan paikan, mutta viimeistely alkoi tökkimään ja heitot menivät ohi. Rahola laittoi saamistaan paikoista korkealla prosentilla sisään ja varsinkin Lauri Tiainen oli ratkaisuhetkillä kylmähermoisen tehokas. Ja niin kävi, että ottelun lopussa, kun aikaa oli jäljellä reilu kolme minuuttia, Rahola siirtyi 82 - 80 johtoon. Tässä vaiheessa tilanne ottelun voittajan suhteen oli vielä täysin avoin, mutta EBT sortui lopussa huonoihin valintoihin ja ratkaisuihin ja näin ottelun voitto luisui käsistä. Ehkäpä palloa olisi pitänyt pelata enemmän Carthanille, joka oli huimassa heittovireessä, mutta ei saanut viimeisellä jaksolla oikein palloa sopiviin heittopaikkoihin. Hänelle tuloksena kuitenkin huikeat 46 pistettä tässä ottelussa. Trilleri päättyi kirvelevästi Raholan niukkaan voittoon 90-86 (39-46).

 

Tesoman uudessa komeassa palloiluhallissa tunnelma oli hyvä. Paikalla yleisöä oli vajaa 300. Raholan Pyrkivältä ottelun näkyvimmät ja tehokkaimmat pelaajat olivat Tommi Rasi, Lauri Tiainen, Mbye Bittaye ja Antti Keski-Koukkari. Espoo Basket Teamilta vastaavasti tehokkaimmat pelaajat olivat Darian Cartharn (46 pistettä, 7 levypalloa), Baboucarr Cesay(16 pistettä, 12 levypalloa) ja Justice Graham (16 pistettä, 6 levypalloa). Ottelussa onnistuneina pelaajina palkittiin Raholan Tommi Rasi ja EBT:n Darian Cartharn.

 

OTTELUTILASTO

 

Miesten kauden kolmas runkosarjapeli 1B-divisioonassa pelataan kotona Ura Basketia vastaan. Ottelu EBT – Ura Basket alkaa sunnuntaina 16.10.2016 Espoonlahden urheiluhallilla klo 17:00.

 

Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan EBT voittoon!